Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΒΕΒΗΛΩΣΕΙΣ

ΒΕΒΗΛΩΣΕΙΣ

+
-
AGAMBEN GIORGIO
Κωδ. Πολιτείας: 0020-0775
Τιμή Έκδοσης
€14.44
Τιμή Πολιτείας
€10.11
(-30%)
Κερδίζετε €4.33


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

«Βεβηλώνω σημαίνει αποδίδω εκ νέου στην κοινοχρηστία ό,τι είχε διαχωριστεί στη σφαίρα του ιερού». Αυτός ο ορισμός συνιστά τον μίτο της Αριάδνης που προσανατολίζει τον αναγνώστη στο ταξίδι του μέσα από εννέα σύντομες πρόζες, που κινούνται με επιτυχία μεταξύ φιλοσοφικής γραφής και λογοτεχνίας, στις οποίες ο Αγκάμπεν σταχυολόγησε τα πλέον επείγοντα και επίκαιρα σημεία της σκέψης του. Από τη θεωρία του υποκειμένου, επαναδιατυπωμένη ως μύχια σχέση μεταξύ Genius και Εγώ, έως το πρόβλημα του μεσσιανικού χρόνου, όπως προβάλλει σε συγκεκριμένες μορφές και εμπειρίες από την παρωδία ως μοντέλο της λογοτεχνίας μέχρι τη μαγεία ως κανόνα της ηθικής από τη θεωρία της επιθυμίας έως εκείνη του gestus και της έκφρασης. Μέχρι το μακροσκελέστερο κείμενο, εκείνο που δίνει και τον τίτλο στη συλλογή, όπου η βεβήλωση αναδεικνύεται σε πολιτικό καθήκον του καιρού μας. Και όπως η βεβήλωση συνιστά μία πράξη αντίστασης σε κάθε μορφή διάζευξης, έτσι και ο συγγραφέας βρίσκει σε αυτό το βιβλίο έναν νέο τρόπο σκέψης, μια καινούργια διαύγεια, η οποία απορρίπτει τον διαχωρισμό μεταξύ φιλοσοφίας και λογοτεχνίας. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

Genius, γενέθλιος δαίμονας
Μαγεία και ευτυχία
Η Ημέρα της Κρίσεως
Οι βοηθοί
Παρωδία
Η επιθυμία
Το ειδικό ον
Ο συγγραφέας ως gestus
Εγκώμιο της βεβήλωσης
Τα έξι ωραιότερα λεπτά της ιστορίας του κινηματογράφου
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςPROFANAZIONI
ISBN139789603256373
ΕκδότηςΑΓΡΑ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούνιος 2006
Αριθμός σελίδων160
Διαστάσεις21x13
ΜετάφρασηΤΣΙΑΜΟΥΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΑΓΚΑΜΠΕΝ ΤΖΟΡΤΖΙΟ
Κωδικός Πολιτείας0020-0775
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

kazabidu, dimos, landlab, kzacharakis, BasilAth

Κριτικές για το προϊόν

[01/08/2023] BasilAth.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Ο Agamben είναι στοχαστής που διευρύνει το πεδίο αντίληψης των πραγμάτων. Το βιβλίο αποτελεί μια εισαγωγή στην σκέψη του, ένα πρελούδιο για το μεγαλύτερο ίσως έργο του, τον Ιερό Άνθρωπο - τον καθαγιασμένο, προοριζόμενο για θυσία στον θεό, και ταυτόχρονα καταραμένο, μιασμένο, τον Φαρμακό, στις μέρες μας τον καιόμενο Ιούδα. Τα κείμενα συνομιλούν με Ρωμαίους νομομαθείς, με σχολαστικούς και νεωτερικούς φιλοσόφους, με Πάπες και φραγκισκανούς, με ψυχαναλυτικούς θεωρητικούς και σκηνοθέτες, με λογοτέχνες και πολλούς άλλους που δεν έχω γνωρίσει (ακόμα).

Κύριοι συνοδοιπόροι εδώ, όπως σε όλη τη ζωή του, είναι ο Benjamin και ο Foucault, όμως είναι διάχυτη η αναφορά της βιωματικής εμπειρίας στον άνθρωπο, των θεμάτων με τα οποία καταπιάνεται, δηλαδή ο κόσμος του Heidegger. Ο ίδιος έχει δηλώσει ότι τον συνεπήρε ο τελευταίος, και χρησιμοποίησε τον Benjamin για να εξισορροπήσει την ισοπέδωση που εκείνος προκαλεί. Με τον Foucault ασχολήθηκε όψιμα, κι εδώ βλέπουμε γιατί τον εκτιμά ο Zizek, από τον οποίο έγινε ευρύτερα γνωστός.

Με ερείσματα στην αρχαιότροπη αντίληψη, δύσκολο σε ελάχιστα σημεία (για το επίπεδό μου), με πολύτιμα σχόλια του μεταφραστή, ο πολυσύνθετος στοχασμός του καταπιάνεται εκτός των άλλων, με τη διάβρωση της διαλεκτικής ανθρώπινου ιερού, και πως μπορούμε να επανορθώσουμε αυτή τη σχέση. Είναι τρόπον τινά μια επαναστατική κραυγή στην ύβρη της εμπορευματοποίησης του ανθρώπου.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Ο ΜΙΚΡΟΣ ΕΓΙΟΛΦ
IBSEN HENRIK
€9.00 €4.50
(-50%)
Κερδίζετε €4.50
ΦΩΣ ΙΛΑΡΟΝ
ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΙΕΒΤΙΤΣ
€13.00 €6.50
(-50%)
Κερδίζετε €6.50

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS