Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΑΟΥΣΤΕΡΛΙΤΣ

ΑΟΥΣΤΕΡΛΙΤΣ

+
-
SEBALD WINFRED-GEORG
Κωδ. Πολιτείας: 0020-0811
Τιμή Έκδοσης
€19.08
Τιμή Πολιτείας
€13.36
(-30%)
Κερδίζετε €5.72


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Το τελευταίο και έσχατο μυθιστόρημα του W. G. Sebald, ενός από τους πιο ιδιαίτερους συγγραφείς της εποχής μας, αφηγείται την ιστορία του Ζακ Άουστερλιτς, ενός άντρα που όταν ήταν παιδί στερήθηκε πατρίδα, γλώσσα και όνομα, και που τώρα δεν μπορεί να αισθανθεί οικεία πουθενά στον κόσμο και αναζητά απεγνωσμένα την ταυτότητα της καταγωγής του. Μέσα στη σκοτεινή αίθουσα του σιδηροδρομικού σταθμού της Αμβέρσας, έτσι αρχίζει τη διήγηση ο αφηγητής, στεκόταν ένας άντρας: με όψη νεανική, ξανθός, με βαριές αρβύλες πεζοπορίας, μπλε εργατικό παντελόνι κι ένα παλιό σακίδιο απορροφημένος να σημειώνει και να σχεδιάζει σ' ένα τετράδιο. Ο αφηγητής τον παρατηρεί γοητευμένος, κι έτσι αρχίζει μια σχέση που τον μαγεύει όλο και περισσότερο και διαρκεί δεκαετίες, άλλοτε πιο στενή, άλλοτε πιο απομακρυσμένη. Ο αινιγματικός ξένος ονομάζεται Άουστερλιτς, και καθώς η τύχη κάνει τους δυο άντρες να συναντιούνται αναπάντεχα σε διάφορα μέρη, αρχίζει να αποκαλύπτεται βήμα βήμα η ιστορία της ζωής αυτού του μοναχικού περιηγητή. [...] (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςAUSTERLITZ
ISBN139789603256601
ΕκδότηςΑΓΡΑ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΝοέμβριος 2006
Αριθμός σελίδων402
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΜΕΙΤΑΝΗ ΙΩΑΝΝΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΖΕΜΠΑΛΝΤ ΒΙΝΦΡΕΝΤ-ΓΚΕΟΡΓΚ
Κωδικός Πολιτείας0020-0811
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

antonis moros, dimbik, nmpoutis, Trismegistos, Christos Kitsos, COSTAS1988, blacknarcissus, Ελισάβετ.

Κριτικές για το προϊόν

[09/01/2023] Arsenakou .   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
O W. G. Sebald, ήταν ένας ξεχωριστός συγγραφέας. Το "AUSTERLITZ" είναι ένα από τα πιο μαγευτικά βιβλία που έχω διαβάσει.
[31/08/2016] antonis moros.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Ο Ζακ Άουστερλιτς είναι ένας άντρας που κινείται στις παρυφές της πραγματικότητας, ζει μέσα και ταυτόχρονα διατηρεί τον εαυτό του έξω από αυτήν. Ως παιδί -εξορίστηκε από τους γονείς τους για να γλιτώσει τον ναζιστικό παραλογισμό-, στερήθηκε την πατρίδα και την οικογένειά του, ακόμη και τη γνώση του πραγματικού του ονόματος, μεγαλώνοντας στην άγνοια. Η ανοικειότητα και η μοναχικότητα διαπέρασαν τον χαρακτήρα του, αισθήματα που αποδίδει στην ετεροχρονισμένη αποκάλυψη της χαμένης του καταγωγής. Κατά την διάρκεια αναζήτησης των ριζών και των γονέων του σχολιάζει το παράλογο της σύγχρονης αστικής αρχιτεκτονικής, την αχρηστία του όγκου, την αυταπάτη του γερμανικού λαού του '30 για εξουσία, τη φρικαλέοτητα των βασανιστηρίων και των χώρων συγκέντρωσης των ναζί, την ανεπάρκεια και παρακμή του ανθρώπου. Νιώθει απόμακρος, αδυνατεί να συναναστραφεί είτε με τη διανόηση, είτε με τον μικροαστισμό, απομονώνεται εκτός τόπου και χρόνου. Χρησιμοποιεί τη γνώση ως αντισταθμιστική μνήμη. Έξοχη μακροπερίοδη γραφή συνοδεία φωτογραφιών που προσδίδουν αληθοφάνεια στις αναμνήσεις και τις φυσικές περιγραφές.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η άνοδος του Κωνσταντίνου Καραμανλή στην εξουσία 1954-1956
ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΕΥΑΝΘΗΣ
€16.54 €8.27
(-50%)
Κερδίζετε €8.27
Η ΜΑΚΡΑ ΣΚΙΑ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ '40
ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ
€26.50 €13.25
(-50%)
Κερδίζετε €13.25

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS