Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΟΝΕΙΡΑ ΣΥΝΟΡΩΝ

ΟΝΕΙΡΑ ΣΥΝΟΡΩΝ

+
-
TAIBO II PACO-IGNACIO
Κωδ. Πολιτείας: 0020-0997
Τιμή Έκδοσης
€12.11
Τιμή Πολιτείας
€8.48
(-30%)
Κερδίζετε €3.63


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

[...] Σε μεγάλη φόρμα εδώ, ο Πάκο Τάιμπο υπογράφει μια ιστορία περίπλοκη όπως η ζωή, όπου το παρελθόν ξαναβγαίνει στην επιφάνεια και μας βυθίζει σε μελαγχολία. Το "στυλ Μπελασκοαράν Σάυν" βρίσκεται εδώ στο απόγειό του, ένα μείγμα λεπτότητας, νοσταλγίας και χιούμορ που καθιστούν πραγματική απόλαυση την ανάγνωση του μικρού αυτού αφηγήματος. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

"Με πρόσχημα μια ακόμα ιστορία μυστηρίου, ο πιο πολιτικοποιημένος συγγραφέας της αστυνομικής λογοτεχνίας, ο Πάκο Ιγκνάσιο Τάιμπο ΙΙ στο μυθιστόρημά του "Ονειρα συνόρων" δίνει την εικόνα στα βόρεια του Μεξικού, στη μεθόριο με τις ΗΠΑ, πριν από τη συμφωνία της NAFTA.
"Μια αλλόκοτη χώρα, ούτε Μεξικό ούτε Αμερική, μια γη που όλοι είναι ξένοι", περιγράφει αυτήν την άγρια περιοχή ο συγγραφέας μέσα από τα λόγια του ήρωά του, του μονόφθαλμου ντετέκτιβ που απεχθάνεται κάθε είδους εξουσία και αναπολεί συχνά την εποχή της Επανάστασης. Ήταν ο Πάντσο Βίγια στο Βορρά και ο Εμιλιάνο Ζαπάτα στο Νότο έσπερναν την ελπίδα για ένα άλλο Μεξικό.
Όμως βρισκόμαστε στο 1990. Οι παλιοί επαναστάτες είναι κρεμασμένοι σε φωτογραφίες στα μουσεία. Η εμπορική συμφωνία ανάμεσα στο Μεξικό, τις ΗΠΑ και τον Καναδά, που θα γεμίσει την περιοχή εργοστάσια με φτηνό εργατικό δυναμικό, δεν έχει ακόμα υπογραφεί. Αλλά ήδη οι πόλεις στις όχθες του Ρίο Γκράντε από την Τιχουάνα μέχρι τη Σιουδάδ Χουάρες είναι μια ουδέτερη ζώνη "πλημμυρισμένη από εχθρικό φως, σκόνη και εγγλέζικες πινακίδες". Ένα τοπίο όπου οι Αμερικανοί από την άλλη πλευρά το επισκέπτονται μόνο για τη μαριχουάνα, την τεκίλα και το φτηνό σεξ. Μέσα σε αυτό το σκηνικό, ζαλισμένος από την τροπική ζέστη και την απεραντοσύνη της ερήμου, ο Σάιν έρχεται αντιμέτωπος με τη διεφθαρμένη αστυνομία, τους βαρόνους των ναρκωτικών που είναι οι νέοι κυρίαρχοι και τους ακροδεξιούς Αμερικανούς που εξοντώνουν τους απελπισμένους μετανάστες." (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, ΕΠΤΑ, 12/9/2010)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςSUENOS DE FRONTERA
ISBN139789603259121
ΕκδότηςΑΓΡΑ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούνιος 2010
Αριθμός σελίδων146
Διαστάσεις17x12
ΜετάφρασηΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΚΡΙΤΩΝ
ΕπιμέλειαΠΕΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΤΑΙΜΠΟ ΙΙ ΠΑΚΟ-ΙΓΝΑΣΙΟ
Κωδικός Πολιτείας0020-0997
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

maria vouka

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ
O'BRIEN JOHN
€14.92 €5.97
(-60%)
Κερδίζετε €8.95
2ος ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ (ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΤΟΜΟΣ-ΧΑΡΤΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)
ΚΑΡΓΑΚΟΣ Ι. ΣΑΡΑΝΤΟΣ
€25.00 €12.50
(-50%)
Κερδίζετε €12.50

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS