Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ (ΑΓΡΑ)

ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ

BALLARD JAMES-GRAHAM
Κωδ. Πολιτείας: 0020-1028




Παρουσίαση

ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ 25ΗΣ ΙΟΥΝΙΟΥ 1988, λίγο μετά τις οκτώ, τα τριανταδύο ενήλικα μέλη μιας επιφανούς κοινότητας του Δυτικού Λονδίνου δολοφονούνται με ιδιαίτερα βίαιο τρόπο, και τα παιδιά τους απάγονται χωρίς να αφήσουν ίχνη. Μέσα από το ιατροδικαστικό ημερολόγιο του δρος Ρίτσαρντ Γκρέβιλ, αναπληρωματικού ψυχιατρικού συμβούλου της Αστυνομίας του Λονδίνου, ξετυλίγονται οί ανατριχιαστικές λεπτομέρειες της σφαγής πού οδηγεί σε αδιέξοδο τους αστυνομικούς. Απελπισμένοι, ξαναβλέπουν με έκπληξη το βίντεο πού έχει γυριστεί στον τόπο του εγκλήματος. Ή επαγγελματική ψυχρότητα των φόνων ενισχύει την εντύπωση ότι πρόκειται για ένα ιδιαίτερα ασυνήθιστο έγκλημα. "Δεν φαίνεται να απομένει χώρος για καμία απολύτως νέα θεωρία" γράφει ό Γκρέβιλ, ωστόσο έχει κάποιες δικές του ιδέες, που τις ακολουθεί με αποφασιστικότητα παρά τις επανειλημμένες αποθαρρύνσεις από τους ανώτερούς του. (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)

Πρόκειται για ένα πολιτικό-μελλοντολογικό θρίλερ γραμμένο από τη λιτή και άρτια στην έκφρασή της πένας του Μπάλαρντ. Μπορεί το θέμα να μοιάζει μακάβριο, αλλά εγείρει πολλά φιλοσοφικά και πολιτικά ερωτήματα για το αν μπορούμε να ελέγξουμε τις κοινωνίες του μέλλοντος, για το πού μπορεί να οδηγήσει ο έλεγχος της νεανικής ευαισθησίας κα το επικίνδυνο της αναζήτησης μιας "καθαρής" από κάθε παρεκτροπή κοινωνίας. (ΓΙΑΝΝΗΣ Ν. ΜΠΑΣΚΟΖΟΣ, ΤΟ ΒΗΜΑ, 23/4/2011)

Η υπερβολική αγάπη και φροντίδα μήπως είναι κι αυτή μια μορφή τυραννίας; Μήπως το τέλειο σύμπαν και η απόλυτα τακτοποιημένη ζωή που επιφυλάσσουν κάποιοι εύποροι γονείς στα παιδιά τους δημιουργούν τελικά έναν άκρως επικίνδυνο δεσποτισμό, τον "δεσποτισμό της καλοσύνης"; Ο Μπάλαρντ σοκάρει άλλη μια φορά με το θέμα του και τη γραφή του, και προειδοποιεί πως πίσω από τη βιτρίνα της επίπλαστης ευδαιμονίας μπορεί να κρύβονται τα πιο άγρια ένστικτα. (ΔΗΜΗΤΡΑ ΡΟΥΜΠΟΥΛΑ, ΕΘΝΟΣ, 5/9/2011)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςRUNNING WILD
ISBN139789603259473
ΕκδότηςΑΓΡΑ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2010
Αριθμός σελίδων136
Διαστάσεις21x13
ΜετάφρασηΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΜΠΑΛΑΡΝΤ ΤΖΕΙΜΣ-ΓΚΡΑΧΑΜ
Κωδικός Πολιτείας0020-1028
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Β

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

Ombledroom, geogatz, something, dimbik

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

asd1982, gray_slave, tonikari, kakos, geraki, sugahtankdesign, geopap1984

Κριτικές για το προϊόν

[09/01/2017] Petrosar.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Εξαιρετική νουβέλα - θρίλερ που αφηγείται την ιστορία μιας μαζικής δολοφονίας και τη διαλεύκανσή της. Η λύση του μυστηρίου είναι ορατή από πολύ νωρίς αλλά το βιβλίο συγκεντρώνει τη γοητεία του από τον τρόπο αφήγησης. Ο συγγραφέας με λιτό λόγο μας δίνει το σχόλιό του μέσα από μια αφήγηση ωμή σαν αμοντάριστο ρεπορτάζ και κρατά το ενδιαφέρον μέχρι την τελευταία λέξη.
[29/11/2011] Ombledroom.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Η ανθρώπινη φύση είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τον άνθρωπο.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Βεντέτα
DIBDIN MICHAEL
€9.90 €4.95
(-50%)
Κερδίζετε €4.95
ΑΣΥΝΗΘΙΣΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
HANKS TOM
€18.80 €7.52
(-60%)
Κερδίζετε €11.28

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS