Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΤΟΥ ΑΡΗ (ΑΓΡΑ)

ΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΤΟΥ ΑΡΗ

+
-
BRADBURY RAY
Κωδ. Πολιτείας: 0020-1052
Τιμή Έκδοσης
€21.00
Τιμή Πολιτείας
€14.70
(-30%)
Κερδίζετε €6.30


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ο πλανήτης Άρης του Μπράντμπερυ είναι τόπος ελπίδας, ονείρων και ποιητικής μεταφοράς -κρυστάλλινες κολόνες και απολιθωμένες θάλασσες-, όπου ένα λεπτό πέπλο σκόνης καλύπτει τις μεγάλες άδειες πόλεις ενός σιωπηρά κατεστραμμένου πολιτισμού. Αυτόν τον τόπο λοιπόν έρχονται οι εισβολείς από τη Γη να τον λαφυραγωγήσουν και να τον εμπορευματοποιήσουν, να τον αναπτύξουν και να τον μάθουν, φέρνοντας μαζί τους τους πανάρχαιους φόβους τους και τις πιο μύχιες επιθυμίες τους. Πρώτα σε μικρές ομάδες και έπειτα σαν χείμαρρος, που ορμά από έναν κόσμο στα πρόθυρα της καταστροφής προς μια υπόσχεση για το αύριο. Ο άνθρωπος της Γης κατακτά τον Άρη... και κατακτιέται με τη σειρά του από τον Κόκκινο Πλανήτη. Ο παράξενος νέος κόσμος με την αρχαία ετοιμοθάνατη φυλή και τις αχανείς χρυσοκόκκινες έρημους τον μάγεψαν, εισχώρησαν στα όνειρά του και τον άλλαξαν δια παντός.
Τα "Χρονικά του Άρη" είναι ένα κλασικό έργο της λογοτεχνίας του 20ού αιώνα· η δύναμη και η φαντασία του δεν έχουν σβήσει με την πάροδο του χρόνου. Μέσα από αλληλένδετες, σε χρονολογική σειρά ιστορίες, ένας πραγματικός δεξιοτέχνης στην αφήγηση μας αιχμαλωτίζει, μας τέρπει και μας προκαλεί να αναμετρηθούμε με το δράμα και την καρδιά του - αφήνοντας το κουράγιο μας, την αδυναμία μας, την επιπολαιότητα και την οδυνηρή ανθρωπιά μας εκτεθειμένες στο λαμπρό αστρικό φως, σε έναν παράξενο και συναρπαστικό κόσμο όπου η «ανθρωπιά» περισσεύει. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Σε μια παλιά συνέντευξη που ο Ρέι Μπράντμπερι έδωσε για λογαριασμό του περιοδικού "Ρlayboy" το 1996 μεγάλο ενδιαφέρον έχει ο περιγραφικός πρόλογος του δημοσιογράφου Κεν Κέλεϊ. Η συνέντευξη δόθηκε όταν ο Μπράντμπερι ήταν 75 χρόνων αλλά η περιγραφή του δημοσιογράφου σε βάζει στον μαγικό κόσμο ενός παιδιού. "Πηδά από τον ενθουσιασμό του, κυκλοφορεί με σορτς και τα σπίτια του είναι γεμάτα παιχνίδια, από το άγαλμα του Βullwinkle στο υπόγειο του διαμερίσματός του στο Λος Άντζελες ως τον τεράστιο δεινόσαυρο που εξουσιάζει το κρεβάτι του στο καταφύγιο που διατηρεί στην έρημο" γράφει ο Κέλεϊ για τον Μπράντμπερι.
Ο ενθουσιασμός του Μπράντμπερι για ακόμη μεγαλύτερα παιχνίδια, όπως τα διαστημόπλοια και οι μηχανές του χρόνου, τον έκανε διάσημο με έργα όπως "Τα χρονικά του Άρη" σε μια εποχή που το είδος της επιστημονικής φαντασίας ήταν άκρως παρεξηγημένο. Ο Μπράντμπερι δεν έπαψε ποτέ να υπερασπίζεται αυτό το είδος της λογοτεχνίας. Στη ρίζα της, όμως,η φαντασία του έχει κάτι από παιδί, ακριβώς επειδή ο ίδιος θεωρεί ότι παιδί και επιστημονική φαντασία πάνε μαζί. "Οι φαντασίες που έχουν τα παιδιά τροφοδοτούνται από την επιστημονική φαντασία" λέει στην ίδια συνέντευξη ο Μπράντμπερι. "Ποιο παιδί ήθελε ποτέ να του δένουν τα κορδόνια των παπουτσιών του; Από τη στιγμή που είναι σε θέση να τα δέσει, το κάνει μόνο του. Η επιστημονική φαντασία αναγνωρίζει ότι δεν θέλουμε να μας καθοδηγούν, να μας κάνουν κατήχηση. Θέλουμε απλώς να μας δείχνουν τόσα όσα χρειαζόμαστε για να κάνουμε μόνοι μας την έρευνα". Πάνω απ' όλα, όμως, ο Ρέι Μπράντμπερι είναι ένας συγγραφέας που αγαπάει πολύ τους ανθρώπους. Και το ότι αντιμετωπίζει με τόσο χιούμορ τις αδυναμίες τους τον κάνει πραγματικά υπεραισιόδοξο. Πιστεύει στη δύναμη της ζωής, άρα πιστεύει στον άνθρωπο. (Αναστάσης Βιστωνίτης, Το Βήμα, 14/8/2011)

Περιεχόμενα

Πρόλογος του Jorge Luis Borges
Εισαγωγή του Ray Bradbury
Χρονολόγιο
Τα Χρονικά του Άρη
Σημειώσεις του Μεταφραστή

Η παρούσα έκδοση συμπληρώνεται με τον πρόλογο του J.L. Borges, την εισαγωγή του R. Bradbury και τις ιστορίες "Η απεραντοσύνη" και "Άσερ Β΄"
Διορθώσεις: Σοφία Μπούμπουρα
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςTHE MARTIAN CHRONICLES
ISBN139789603259718
ΕκδότηςΑΓΡΑ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούλιος 2011
Αριθμός σελίδων368
Διαστάσεις21x14
ΠρόλογοςΜΠΟΡΧΕΣ ΧΟΡΧΕ-ΛΟΥΙΣ
ΜετάφρασηΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΕπιμέλειαΠΕΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΜΠΡΑΝΤΜΠΕΡΙ ΡΕΙ
Κωδικός Πολιτείας0020-1052
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Β

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

vmal77, landlab, something, asd1982, Ελισάβετ., Nickbal

Κριτικές για το προϊόν

[14/10/2014] kymrizo.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Μια συλλογη ιστοριων του μεγαλου Ρει Μπραντμπερι που δενουν, δημιουργωντας μια ελεγεια. Το "There Will Come Soft Rains" ειναι απο τα πιο εκπληκτικα, μικρα διηγηματα που εχουν γραφτει ποτε.
[28/04/2013] michalis612.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Αριστούργημα.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΝΙΟΒΗ ΘΡΗΝΟΥΣΕ ΓΙΑ ΤΗ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ
ERBIL PERVIN
€19.08 €9.54
(-50%)
Κερδίζετε €9.54
Ο ΚΑΤΑ ΓΚΑΡΠ ΚΟΣΜΟΣ
IRVING JOHN
€22.79 €11.40
(-50%)
Κερδίζετε €11.39

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS