Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
2666

2666

+
-
BOLANO ROBERTO
Κωδ. Πολιτείας: 0020-1066
Τιμή Έκδοσης
€29.90
Τιμή Πολιτείας
€20.93
(-30%)
Κερδίζετε €8.97


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΠΑΘΙΑΣΜΕΝΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ της γερμανικής φιλολογίας αναζητούν τα ίχνη του Γερμανού συγγραφέα Μπένο Φον Αρτσιμπόλντι. Την τελευταία φορά που έδωσε σημεία ζωής βρισκόταν στη Σάντα Τερέσα, μια πόλη της ερήμου στα σύνορα Μεξικού και ΗΠΑ όπου εκατοντάδες γυναίκες έχουν βρεθεί άγρια κακοποιημένες και δολοφονημένες. Από την κατεστραμμένη Ευρώπη μέχρι την έρημο της Σονόρα, που τη στοιχειώνουν οι ανεξιχνίαστοι φόνοι γυναικών, ο Μπολάνιο αφηγείται την ιστορία της ζωής του Χανς Ράιτερ, γεννημένου το 1920, που εξελίσσεται σε μεγάλο Γερμανό συγγραφέα με το ψευδώνυμο Αρτσιμπόλντι, και ταυτόχρονα καταγράφει με την ανατριχιαστική νηφαλιότητα αστυνομικής αναφοράς την αλυσίδα των φόνων (απομίμηση των δολοφονιών που στοιχειώνουν την πραγματική Σιουδάδ Χουάρες στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού). Μέσα από πολυάριθμα γκροτέσκα πορτρέτα και φλερτάροντας με όλα τα λογοτεχνικά είδη, δημιουργεί μια εικόνα του 20ου αιώνα με πινελιές από την Αποκάλυψη. Το λογοτεχνικό κληροδότημα του πρόωρα χαμένου Χιλιανού συγγραφέα είναι φιλόδοξο. Συνδέει το γκανγκστερικό μυθιστόρημα με το Bildungsroman, το βωντβίλ με την πολεμική μαρτυρία, την επιστημονική φαντασία με το ρεπορτάζ και ενσαρκώνει ό,τι πιο ουσιαστικό έχει η λογοτεχνία: την τόλμη να μιλά για τη φρίκη, το θάνατο, την απουσία νοήματος μα και τον έρωτα. Χαιρετίστηκε από τους κριτικούς διεθνώς ως έργο του αιώνα. Με εκπληκτική επίδειξη τόλμης και αφηγηματικής δύναμης, το 2666 υποδεικνύει ένα νέο και ριζοσπαστικό τρόπο για το ολοκληρωτικό μυθιστόρημα. Και επιβεβαιώνει κατηγορηματικά την ετυμηγορία της ΣΟΥΖΑΝ ΣΟΝΤΑΓΚ: "Ο ισπανόφωνος συγγραφέας που άσκησε μεγάλη επιρροή και θαυμάστηκε περισσότερο από κάθε άλλον στη γενιά του. Ο θάνατός του, στην ηλικία των πενήντα ετών, είναι μεγάλη απώλεια για τη λογοτεχνία". (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

[...] Στις 1.161 σελίδες αυτής της Οδύσσειας το αίμα διαβρέχει το πνεύμα. Ο πολιτισμός συνυπάρχει με τη βαρβαρότητα. Η τέχνη δεν ξεχωρίζει από τη ζωή. Φορείς αυτών των εντάσεων είναι οι ήρωες του Μπολάνιο. Οι φιλόλογοι που - σε μια σπαρακτική σκηνή του πρώτου μέρους - υπερασπίζονται τις δυτικές αξίες, κλωτσώντας μέχρι αναισθησίας έναν πακιστανό ταξιτζή στο Λονδίνο. Ο ζωγράφος που κόβει το χέρι του για να το ενσωματώσει σε έναν πίνακα και αργότερα - τρόφιμος σε ψυχιατρείο - ομολογεί ότι ακρωτηριάστηκε "για τα λεφτά". Ο μάτσο Μεξικανός που την ημέρα έχει ως καταφύγιο την ποίηση του Γκέοργκ Τρακλ και τα βράδια ψάχνεται στα μπαρ για να εκτονωθεί δέρνοντας. Εμβληματική μορφή στη χορεία των "δαιμονισμένων", το alter ego του συγγραφέα, ο Αμαλφιτάνο, καθηγητής Φιλοσοφίας στο πανεπιστήμιο της Σάντα Τερέζα. Ο Αμαλφιτάνο αυτοεξορίστηκε από τη Χιλή μετά το πραξικόπημα του Πινοσέτ και πέρασε τη ζωή του σε Μεξικό και Ισπανία - όπως ακριβώς και ο Μπολάνιο. Ο καθηγητής δεν μπορεί να κοιμηθεί τα βράδια. Ακούει φωνές. Ακούει τη φωνή του πατέρα του που ήταν μποξέρ - όπως και ο πατέρας του Μπολάνιο. Ξαγρυπνάει μυρίζοντας το κακό που έχει κυκλώσει τη Σάντα Τερέζα και απειλεί και την κόρη του, που ζει μαζί του. Ξενυχτάει προσπαθώντας να ταξινομήσει σε γεωμετρικά σχήματα τους μεγάλους φιλοσόφους. Και, μέσα στην τρέλα του, κρατιέται από ένα βιβλίο που έχει κρεμάσει με μανταλάκια, εκτεθειμένο στον καιρό. Γιατί; "Για να δει αν το βιβλίο θα μάθει τίποτα από την αληθινή ζωή". [...]
(Από κείμενο του ΜΙΧΑΛΗ ΤΣΙΝΤΣΙΝΗ, στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, 6-1-2012)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλος2666
ISBN139789603259923
ΕκδότηςΑΓΡΑ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2011
Αριθμός σελίδων1168
Διαστάσεις22x14
ΜετάφρασηΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΚΡΙΤΩΝ
ΕπιμέλειαΠΕΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΜΠΟΛΑΝΙΟ ΡΟΜΠΕΡΤΟ
Κωδικός Πολιτείας0020-1066
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Κριτικές για το προϊόν

[21/08/2021] d.grigoratou.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Εξαιρετικό βιβλίο
Η συγκεκριμένη έκδοση, έχει δυστυχώς πολύ κακή μετάφραση & σχεδόν μηδενική επιμέλεια, με σποτέλεσμα έως & «κακά ελληνικά»
[11/09/2020] Μαίρη Μπάτη.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Θα μπορούσα να χαρακτηρίσω το βιβλίο επικό! Πρόκειται για ένα έπος που διατρέχειπολυδιάστατα τον 20ό αιώνα.Σαν βιβλίο είναι κάπως άνισο και μερικές φορές λίγο βαρετό. Ωστόσο είναι συναρπαστικό. Το τραγικό, η απελπισία και η φρίκη συναντώνται με την αναλγησία, τη διαφθορά και την αδιαφορία. Οι αδύνατοι είναι πάντα χαμένοι, δεν έχει σημασία πώς. Μέσα σ' όλο αυτό ένα παράξενο. Δεν υπάρχει πόνος! Καθώς επανέρχεται στη σκέψη μου, νομίζω θα μπορούσε να παρομοιαστεί με ένα έργο που γεννά ανάλογα συναισθήματα: τη Γκουέρνικα του Πικάσο.
[10/02/2020] apoapost.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Έχουν περάσει 2,5 χρόνια από τότε που το διάβασα και ακόμα ζει μέσα μου με χίλιους τρόπους και με χίλια πρόσωπα. Δεν είναι βιβλίο, δεν έχει αρχή μέση και τέλος, είναι ένα σύμπαν μέσα στο οποίο πνίγεσαι αλλά ο πνιγμός είναι ηδονικός. Δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς. Από τη πρώτη σελίδα μέχρι την τελευταία σε αρπάζει από τα μαλλιά, δεν έχει αστυνομική πλοκή και είναι πιο noir κι από τον Ιζό, δεν είναι ποίημα αλλά έχει περισσότερη ποιητικότητα κι από τον Μπωντλαίρ, δεν είναι δοκιμιακή μελέτη για την τέχνη αλλά ο μεγάλος Μπόρχες θα υποκλινότανε στην ευρυμάθεια του Μπολάνιο, τέλος δεν είναι πορνογράφημα αλλά υπάρχουν σελίδες που στάζουν χυδαίο ερωτισμό που θα τον ζήλευε ακόμα κι ο Μαρκήσιος Ντε Σαντ. Με λίγα λόγια, δεν είναι τίποτα και είναι τα πάντα, γιατί είναι ένα έργο τέχνης.
[07/12/2019] dimmonou.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Το συγκεκριμένο βιβλίο είναι σαν μια λίμνη στην οποία βυθίζεσαι αργά και τελικά φτάνεις στον πάτο της, όπου βλέπεις έναν καινούργιο κόσμο που δεν ήξερες ότι υπήρχε. Η ιστορία ξετυλίγεται σιγά σιγά σαν κουβάρι και σου αποκαλύπτει τα μυστικά της, η ανάγνωση σε απορροφά.
[05/02/2019] antonis moros.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Το 2666 είναι επιβλητικό -και υπερβολικό- στην έκτασή του, φορές απολαυστικό στην αφήγηση, μα συνάμα κουραστικό όταν η πλοκή μένει μετέωρη. Η γραφή του Μπολάνιο είναι φιλτραρισμένη και σκεπτικιστική, η πρόζα καθαρή και ρέουσα. Το πρώτο κεφάλαιο αναφέρεται σε τέσσερις κριτικούς λογοτεχνίας που αναζητούν τα ίχνη του αγαπημένου τους συγγραφέα Μπένο φον Αρτσιμπόλντι. Θέμα προσφιλές από τους Άγριους Ντεντέκτιβ. Στο πέμπτο κεφάλαιο γνωρίζουμε ενδελεχώς τον συγγραφέα Αρτσιμπόλντι. Στα τρία ενδιάμεσα κεφάλαια, η γραφή δεν χάνει το ενδιαφέρον της, μα η πλοκή μένει ασύνδετη, με αποκορύφωμα το ανιαρό -ούτε καν τολμηρό- τέταρτο μέρος, όπου περιγράφονται περίπου εκατόν πενήντα φόνοι γυναικών στη Σάντα Τερέσα, στο Μεξικό. Ενώ συνήθως ο όγκος αγιάζει τα μέσα, εδώ τα πέντε μέρη συνδέονται ανεπαίσθητα -έως καθόλου- με αποτέλεσμα το σύνολο να είναι ανούσιο. Είναι κρίμα, διότι η πρόζα του συγγραφέα δεν είναι προβληματική, κάθε άλλο, το βιβλίο ωστόσο έχει μείνει ημιτελές, λείπει ένα μελλοντικό σημείο τομής των ιστοριών. Θεωρώ ότι η συγγραφή του παρόντος, καθιστά τους Άγριους Ντεντέκτιβ κλασικό μυθιστόρημα. Κλείνοντας, ο τόμος της Άγρας είναι καλαίσθητος, μα προφανώς χωρίς επιμέλεια, διότι βρίθει γραμματικών, μορφολογικών, ακόμη και συντακτικών λαθών.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ
€12.00 €5.40
(-55%)
Κερδίζετε €6.60
ΜΑΡΚΟΣ ΑΥΡΗΛΙΟΣ: ΤΑ ΕΙΣ ΕΑΥΤΟΝ
MARCUS AURELIUS
€17.49 €8.74
(-50%)
Κερδίζετε €8.75

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS