Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Ο ΣΤΑΡΕΤΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΤΗΣ ΒΥΡΙΤΣΑ, 1866-1949 [ ΑΚΡΙΤΑΣ ]

Ο ΣΤΑΡΕΤΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΤΗΣ ΒΥΡΙΤΣΑ, 1866-1949

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 0140-0245




Παρουσίαση

Όπου κι αν κρυφτείς ο Θεός θα σε βρει. Ξανά και ξανά θα χτυπάει την πόρτα της καρδιάς σου και συ κάποτε, δεν μπορεί, θα θελήσεις να του ανοίξεις. Ίσως τότε καταλάβεις πόσο άργησες, πόσο γρήγορα περνάει η ζωή. Μα πάλι δεν πειράζει, η θεία Χάρη αναπληρώνει τα ελλείποντα. Και κει, στη δύση του βίου, πιο ώριμος από ποτέ, καταλαβαίνεις πως ο χρόνος, ο τόσο λίγος για να προφτάσει ο άνθρωπος να πραγματοποιήσει όσα άπειρα ονειρεύεται από τα νεανικά του χρόνια, παίρνει κάτι από την άνεση της αιωνιότητας, χωράει πράξεις κι ενέργειες κι αγάπη που δεν χωρούν με τίποτα στο ανθρώπινό μας σύμπαν. Είναι τότε που αφέθηκες, τότε που έπαψες να λογαριάζεις και κόπο και χρόνο και ιστορικά συμβάντα, για χάρη του Θεού και των εν Χριστώ αδελφών σου. Είναι τότε που έρχεται ο Θεός να σταματήσει τα ρολόγια και να χωρέσει σ' ένα εικοσιτετράωρο αμέτρητες ζωές ανθρώπων, που ζητούν θαλπωρή, στήριγμα κι ελπίδα. ... Ο στάρετς Σεραφείμ έζησε με δυο «πόδια»: με το ένα βάδισε χρόνια πολλά, δεκαετίες, ως έμπορος γουναρικών, απλώνοντας τις δραστηριότητές του και έξω από τα ρωσικά σύνορα με το άλλο του «πόδι» πορεύθηκε το υπόλοιπο της ζωής του ως μοναχός και ιερέας δοσμένος ολοκληρωτικά σε Θεό και ανθρώπους, προικισμένος με το χάρισμα του πνευματικού οδηγού (στάρετς). Έζησε «δυο ζωές» και, τι σύμπτωση, σε δύο σημαδιακές για τη Ρωσία εποχές: στην τσαρική στις τελευταίες της αναλαμπές και στα σκληρά χρόνια που η πατρίδα του αναζητούσε νέους δρόμους μέσα από την Οκτωβριανή επανάσταση. Ο στάρετς Σεραφείμ συμπυκνώνει με το βίο του σύνολη την ανθρώπινη περιπέτεια: όλα όσα ο άνθρωπος καταστρέφει, όλα όσα ο άνθρωπος της πίστης ανορθώνει, όλα όσα ο Θεός από τις στάχτες ανασταίνει. . . (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)

Περιεχόμενα

ΠΡΟΛΟΓΟΣ
ΜΕΡΟΣ Α'
ΠΑΙΔΙΚΑ ΚΑΙ ΝΕΑΝΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ
ΜΕΡΟΣ Β'
Η ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ
ΜΕΡΟΣ Γ'
Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΦΙΕΡΩΣΗΣ
ΜΕΡΟΣ Δ'
ΒΥΡΙΤΣΑ: Η ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΕΠΑΛΞΗ
ΜΕΡΟΣ Ε'
ΑΚΟΑΙ ΠΟΛΕΜΩΝ
ΜΕΡΟΣ ΣΤ'
ΣΤΗ ΔΥΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ
ΜΕΡΟΣ Ζ'
ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟ ΚΑΤΟΙΚΙΑ
ΜΕΡΟΣ Η'
«ΕΝ ΤΑΙΣ ΛΑΜΠΡΟΤΗΣΙ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ»
ΜΕΡΟΣ Θ'
ΜΕΡΟΣ Ι'
Ο ΟΜΟΛΟΓΗΤΗΣ ΠΡΩΘΙΕΡΕΑΣ Π. ΑΛΕΞΙΟΣ ΚΥΜΠΑΡΔΙΝ
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Λεπτομέρειες
ISBN139789603282068
ΕκδότηςΑΚΡΙΤΑΣ
ΣειράΟΡΘΟΔΟΞΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ 84
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούνιος 2009
Αριθμός σελίδων352
Διαστάσεις24x17
ΜετάφρασηΜΟΥΜΛΑΝΤΖΕ ΜΑΡΙΝΑ
ΕπιμέλειαΟΙΚΟΝΟΜΙΔΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
Κωδικός Πολιτείας0140-0245
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

vasvento

Κριτικές για το προϊόν

[25/07/2014] nna1.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
καταπληκτικό βιβλίο, τέλεια η γνωριμία με τον άγιο Σεραφείμ της Βύριτσα, τον αγαπήσαμε όπως και τόσους άλλους ρώσσους αγίους. ας έχουμε την βοήθειά του.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΛΙΝΤΑ
PERSSON G. W. LEIF
€19.90 €9.95
(-50%)
Κερδίζετε €9.95
ΜΙΚΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ
MLODINOW LEONARD
€18.80 €9.40
(-50%)
Κερδίζετε €9.40

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS