Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΝΟΣ ΚΛΟΟΥΝ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΝΟΣ ΚΛΟΟΥΝ

BOLL HEINRICH (NOBEL 1972)
Κωδ. Πολιτείας: 0970-0183




Παρουσίαση

Ο Χανς Σνηρ, γόνος πλούσιας και ισχυρής οικογένειας, εγκαταλείπει το πατρικό του σπίτι, αηδιασμένος από την ψευτιά και την υποκρισία των δικών του και των "ισχυρών" που τους περιστοιχίζουν, και διαλέγει το μόνο επάγγελμα που τον αντιπροσωπεύει: γίνεται κλόουν, δίνει παραστάσεις από πόλη σε πόλη, κι έχει μαζί του τη Μαρί, την πρώτη και μοναδική του αγάπη. Έπειτα από έξι χρόνια δύσκολης συμβίωσης, η Μαρί τον εγκαταλείπει για να παντρευτεί έναν σπουδαίο παράγοντα του γερμανικού καθολικισμού, κι ο Χανς, που δεν καταφέρνει να την ξεπεράσει, κατρακυλάει σταθερά. Ζητιάνος πια, θα καταλήξει στα σκαλιά του σιδηροδρομικού σταθμού της Βόννης, περιμένοντας τη Μαρί να επιστρέψει από το γαμήλιο ταξίδι της. (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςANSICHTEN EINES CLOWNS
ISBN139789603291190
ΕκδότηςΓΡΑΜΜΑΤΑ
ΣειράΓΡΑΜΜΑΤΑ / ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ 128
Χρονολογία ΈκδοσηςΝοέμβριος 1986
Αριθμός σελίδων256
Διαστάσεις21x12
ΜετάφρασηΜΑΣΤΟΡΑΚΗ ΤΖΕΝΗ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΜΠΕΛ ΧΑΙΝΡΙΧ
Κωδικός Πολιτείας0970-0183
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

maurogato, AnMakr, dimos, ymouzakitis, geogatz, jimmis77, geraki, mourtz13, kantath, hiphopopotamus, lab.alex, maria vouka

Κριτικές για το προϊόν

[10/03/2018] The Big Brother.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Από τα κλασικότερα έργα του 20ου αιώνα. Ένα βιβλίο-μάθημα για την ανθρώπινη ακεραιότητα και για το ασυμβίβαστο της αλήθειας και του βολέματος. Ο Χανς Σνιρ, ο κλόουν, είναι ένας άνθρωπος που δεν συμβιβάζεται εύκολα. Με αποτέλεσμα όμως να είναι απροσάρμοστος, εριστικός, γκρινιάρης και καυστικός. Όλο σχεδόν το έργο μοιάζει με διαλογική πραγματεία θεολογίας και ηθικής, χωρίς ιδιαίτερη πλοκή. Ο Σνιρ λύνει τους λογαριασμούς του με παλιούς γνώριμους από θρησκευτικούς κύκλους, με συγγενείς και παλιούς φίλους. Ο κλόουν μαζεύει στιγμές και αυτές οι στιγμές στο τέλος γίνονται ένα αφόρητο φορτίο που πρέπει να ξεθυμάνει. Το έργο είναι κλαυσίγελο και προκαλεί αισθήματα πικρίας, αλλά και γέλιου. Είναι ένα λογοτεχνικό μανιφέστο για την ακεραιότητα και το μη συμβιβασμό, αλλά και για τη ματαίωση και τη μοναξιά. Έργο-γροθιά στις αστικές αντιλήψεις της Γερμανίας εκείνης της εποχής και γροθιά στην αστική υποκρισία. Μπορεί ο κλόουν να μην έκανε καριέρα και να κατέληξε επαίτης, δικαιώθηκε όμως σε άλλα επίπεδα, που έχουν να κάνουν με την αλήθεια, την ακεραιότητα και την ουσία, αλλά όχι και με τη δικαίωση. Το έχω διαβάσει από παλιά, κακή μετάφραση άλλης έκδοσης. Δεν ξέρω τι "παίζει" με τη συγκεκριμένη μετάφραση. Ως έργο όμως, αξίζει να διαβαστεί!
[11/12/2013] patelidanai.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Εξαιρετικο αναγνωσμα σπαρμενο με βαθιες αληθειες για την τυπολαγνεια της θρησκειας, τη σκληροτητα των ανθρωπων, την εμμονη στο φαινεσθαι, τα χαμενα ονειρα και ολα τα μικρα καθημερινα. Το συστηνω ανεπιφυλακτα ως μαθημα ζωης.
[25/05/2013] AnMakr.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Ένα υπέροχο βιβλίο, γεμάτο χιούμορ και πίκρα, που διαβάζεται ξανά και ξανά. Είναι το προσωπικό μου ευαγγέλιο, πολλές φορές σκέφτομαι φράσεις και σκηνές του σαν να ήταν δικές μου αναμνήσεις, αναμνήσεις από όπου αντλώ την πιο λογική και χρήσιμη σοφία (βέβαια, ο Χανς δεν πρόκοψε και πολύ στη ζωή του, αλλά αυτό δεν έχει καμιά σημασία).
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

CARL BARKS, ΟΙ ΕΠΙΓΟΝΟΙ
ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ
€18.90 €9.45
(-50%)
Κερδίζετε €9.45
ΚΑΛΛΩΠΙΣΤΙΚΑ ΦΥΤΑ ΤΑΞΙΝΟΜΗΜΕΝΑ ΚΑΤΑ ΧΡΩΜΑ
HUNTINGTON LUCY
€6.00 €2.70
(-55%)
Κερδίζετε €3.30

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS