Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΔΕΜ ΚΑΣΤΡΑΤΟ (ΕΠΙΤΟΜΟ-ΜΙΚΡΟ)

ΚΑΣΤΡΑΤΟ (ΕΠΙΤΟΜΟ-ΜΙΚΡΟ, ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)

ΑΡΚΑΣ
Κωδ. Πολιτείας: 0970-0422




Παρουσίαση

Δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία: ο γάτος Καστράτο είναι μετεμψύχωση μεγάλου ευνούχου της αρχαιότητας: ο θεολόγος Ωριγένης, ο ιουστινιάνειος στρατηγός Ναρσής ή μήπως κάποιος απ' τους πολυμήχανους παρακοιμώμενους πρωθυπουργούς του Βυζαντίου; Ας αποφασίσει ο ίδιος.
Εμάς μας ενδιαφέρει σύμπασα η τριάδα "Καστράτο". Λοιπόν, είναι ομοούσια. Και οι τρεις ήρωες ευνουχισμένοι: ο Καστράτο από σώμα, η γηραιά κυρία από πνεύμα, η Λουκρητία από ψυχή. Τρεις αναπηρίες του σύγχρονου κόσμου που παίζουν εδώ το παιχνίδι των ρόλων και που εκτρέφουν μαζοχιστικά τη δυστυχία τους καθώς εξαρτώνται η μια απ' την άλλη. Ο κάθε ήρωας εκφράζει το δικό του ανικανοποίητο για το οποίο και κατηγορεί, όπως όλοι μας, είτε το ομολογεί είτε όχι, τη...βάσκανο μοίρα.
Αν οι ρόλοι άλλαζαν -ο Καστράτο αρτιμελής και ακόρεστα λάγνος, η Λουκρητία "απαθής" και ενάρετη, η κυρία αντιρομαντική, αυταρχική και ίσως νεάζουσα- πάλι το τοπίο του κόσμου θα νοσούσε ανίατα, πάλι η τριάδα θα ναυαγούσε μέσα τις αντιφάσεις της και, βέβαια, ο "Καστράτο" θα ισορροπούσε και πάλι ιδιοφυώς , ως ποιητικό κόμικς.
Η ποίηση του "Καστράτο" λοιπόν συνίσταται ακριβώς στη συμμετρία του με την ουσία των σχέσεων στο σύγχρονο κόσμο: είναι αδύνατες. Αυτός ο "διάλογος κωφών", πέρα από τους γελαστικούς μηχανισμούς του, είναι διδακτικός ως προς τούτο: ότι τα όντα σήμερα ζουν ως κωμικοτραγικά και ιδίως μόνα, μέσα στις ανάγκες τους και στον δικό του κώδικα ομιλίας το καθένα. [...] (Από την έκδοση)

Περιεχόμενα

"Καστράτο": Οι ρόλοι είναι ένας
Απρέπειες
Όσο πατάει η γάτα
Εκτός ελέγχου
Περί ορέξεως
Γάτα είναι και γυρίζει
Παρενοχλήσεις
Η πιο σκύλα γάτα
Λεπτομέρειες
ISBN139789603295471
ΕκδότηςΓΡΑΜΜΑΤΑ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2005
Αριθμός σελίδων274
Διαστάσεις17x13
ΕπιμέλειαΑΡΚΑΣ
Κωδικός Πολιτείας0970-0422
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Πατάρι

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΣΥΓΚΕΧΥΜΕΝΑ ΑΝΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΛΗΣΜΟΝΗΜΕΝΑ
MANN THOMAS (NOBEL 1929)
€19.00 €9.50
(-50%)
Κερδίζετε €9.50
ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
CARION CHRISTIAN
€13.19 €5.28
(-60%)
Κερδίζετε €7.91

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS