Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΔΕΜ ΟΙ ΣΥΝΟΜΗΛΙΚΟΙ (ΜΙΚΡΟ)

ΟΙ ΣΥΝΟΜΗΛΙΚΟΙ (ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)

ΑΡΚΑΣ
Κωδ. Πολιτείας: 0970-0445




Παρουσίαση

Μέχρι στιγμής, ό, τι καλύτερο έχει βρεθεί για να αποφύγει κανείς να πεθάνει νέος είναι τα γεράματα. Μόνο που, όταν δεν συνοδεύονται από αρρώστιες, συνοδεύονται από τη γελοιοποίηση. Λίγο να φροντίσει κανείς την εμφάνισή του, θεωρείται ότι "γαμπρίζει", "νεάζει", ή "παλιμπαιδίζει" και λίγο να εγκαταλειφθεί στην ατημελησία αντιμετωπίζεται σαν να περιέπεσε σε γεροντική μελαγχολία ή σε άνοια. Κορώνα χάνεις, γράμματα κερδίζουν οι άλλοι, αυτό είναι το αδιέξοδό της κατ' ευφημισμό "τρίτης ηλικίας". Και το μόνο της αυθεντικό αντιστάθμισμα -η οποία συσσωρευμένη σύνεση- παραμένει στα αζήτητα. (Ζούμε, πάντα, σε κοινωνίες της παρορμητικής, νεανικής πρωτοβουλίας - όχι της μετριοπάθειας και του μεστού στοχασμού.)
Ο Αρκάς εξερεύνησε ιδιοφυώς τι μας συμβαίνει μεταθανατίως, στο: Η ζωή μετά. Οι συνομήλικοι συνιστούν κάτι σαν "prequel" εκείνου του άλμπουμ. Δε θα ήταν άστοχο να ονομαστούν και: Η ζωή λίγο πριν, αφού περιλαμβάνουν έναν εξίσου ιδιοφυή κατάλογο των όσων συμβαίνουν στο κλείσιμο του ανθρώπινου βίου. Οι τρεις κεντρικοί ήρωες -ο Γεράσιμος, ο Χαράλαμπος και ο Ζαχαρίας, ο σκύλος- αποτελούν τέλειες επιτομές τριών βασικών στάσεων απέναντι στον θάνατο: πλήρης άρνηση, συνετή αποδοχή ή οργισμένος συμβιβασμός. Την πλήρη άρνηση εκφράζει ο σχεδόν ενενηντάχρονος Χαράλαμπος, την αποδοχή ο εβδομηνταπεντάχρονος Γεράσιμος και τον οργισμένο συμβιβασμό ο "συνομήλικος" (εντεκάχρονος) σκύλος του. [...] (Από τον πρόλογο του Πέτρου Μαρτινίδη)

Περιεχόμενα

Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ
ΓΕΡΝΑΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΟΠΟΙΟΣ ΓΕΡΝΑΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ
ΑΣΠΟΝΔΟΣ ΣΚΥΛΟΣ
ΜΠΑΤΕ ΣΚΥΛΟΙ
Λεπτομέρειες
ISBN139789603295761
ΕκδότηςΓΡΑΜΜΑΤΑ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάρτιος 2016
Αριθμός σελίδων254
Διαστάσεις17x12
Κωδικός Πολιτείας0970-0445
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Πατάρι

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
ΣΚΟΥΡΑ ΣΟΦΙΑ
€60.00 €30.00
(-50%)
Κερδίζετε €30.00
ΑΡΧΑΙΑ ΑΓΓΕΙΑ
ΤΙΒΕΡΙΟΣ Α. ΜΙΧΑΛΗΣ
€49.77 €19.91
(-60%)
Κερδίζετε €29.86

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS