Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΠΩΣ ΒΛΕΠΩ ΜΙΑ ΤΑΙΝΙΑ - ΣΠΟΥΔΗ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

ΠΩΣ ΒΛΕΠΩ ΜΙΑ ΤΑΙΝΙΑ

ΣΠΟΥΔΗ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

+
-
ΣΑΝΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 1000-0450
Τιμή Έκδοσης
€22.42
Τιμή Πολιτείας
€17.94
(-20%)
Κερδίζετε €4.48


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Το βιβλίο αυτό, το πρώτο της νέας μας σειράς "Η Ελληνική Σκέψη της Διασποράς", αποτελεί μια συνεκτική προσέγγιση της κινηματογραφικής τέχνης και των παραμέτρων της: θεωρητικών, αισθητικών, φιλοσοφικών, ιδεολογικών, ηθικών, τεχνικών, έναν πλήρη οδηγό για μια πραγματική "ξενάγηση" στο θεωρητικό προβληματισμό για τη γένεση του φιλμ ως μορφής τέχνης, τα κινηματογραφικά είδη, τις κινηματογραφικές τεχνικές και την ιδιαίτερη κινηματογραφική γλώσσα.
Τη σχέση του κινηματογράφου με τη λογοτεχνία και την ιστορία, την κοινωνιολογική ανάγνωση του κινηματογράφου, την κινηματογραφική τεχνολογία. Την πολλαπλότητα και τη συνθετότητα της πρόσληψής του από το κοινό, τη συνομιλία του με τις άλλες τέχνες, την αδιάλειπτη, γοητευτική διαλεκτική του με τη φαντασία, με την πραγματικότητα.
Το έργο, σπουδή πάνω στους ιδιαίτερους εκφραστικούς κώδικες της κινηματογραφικής τέχνης, αξιοποιεί μια προσφιλή γλώσσα γνωστικής και διανοητικής οικείωσης μαζί της, για όσους σπουδάζουν την τέχνη αυτή, για τους δασκάλους τους και τους ειδικούς, αλλά και για όποιον επιζητεί μια στοχαστικότερη σχέση επικοινωνίας με την τέχνη, πέρ' από την εμπειρία της υποκειμενικής ματιάς.
Αξιοσημείωτη είναι για την εκπαιδευτική αξιοποίηση του έργου, η δομή του κάθε κεφαλαίου, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται, μετά τη θεωρητική επεξεργασία των επιμέρους ενοτήτων, επιλεκτικός βιβλιογραφικός οδηγός και σχετικές ηλεκτρονικές διευθύνσεις, προτεινόμενα φιλμς για μελέτη, παράλληλα με επιλεγμένο, διαφωτιστικά σχολιασμένο φωτογραφικό υλικό καθώς και δειγματική σειρά μαθημάτων πάνω σε κλασικές και σύγχρονες γνωστές και δημοφιλείς ταινίες του διεθνούς κινηματογράφου.
Για την ευχερέστερη επιστημονική αξιοποίηση του έργου υπάρχουν επιλογικά τρία πλήρη ευρετήρια: όρων, ονομάτων, ταινιών, ενώ για τις ανάγκες του ελληνικού κοινού θεωρήσαμε χρήσιμη την παράθεση ενός ενημερωτικού οδηγού ελληνικής και ελληνόγλωσσης βιβλιογραφίας.
Επειδή σήμερα η εικόνα έχει επιβληθεί ως μια παγκόσμια κωδικοποιημένη γλώσσα και ο κινηματογράφος μπορεί -και πρέπει- να παραμείνει μια λαϊκή μορφή τέχνης, η επικοινωνία του θεατή με την εικόνα θα αποτελεί και υπόθεση της παιδείας του, της ατομικής και συνολικής παιδείας του τόπου του. Και καθώς στο χώρο της θεσμικής εκπαίδευσης αλλά και στα ιδιαίτερα διαφέροντα των νέων γύρω από τον κινηματογράφο φαίνεται να δημιουργείται μια αυξανόμενη κινητικότητα, γι' αυτό ευελπιστούμε ότι η έκδοση αυτή θα είναι μια σημαντική συμβολή στην καλλιέργεια της γνώσης και της διανοητικής ευαισθησίας όλων μας (σπουδαστών, ειδικών και κοινού), απέναντι στη μαγεία της τέχνης του κινηματογράφου. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

Προλεγόμενα
Ευχαριστίες
Εισαγωγικό σημείωμα του συγγραφέα για την ελληνική έκδοση
ΕΙΣΑΓΩΓΗ - Πώς βλέπω μια ταινία
1. Ο κινηματογράφος ως μορφή τέχνης
2. Τα κινηματογραφικά είδη
3. Κινηματογραφικές τεχνικές
4. Η κινηματογραφική γλώσσα
5. Ο κινηματογράφος ως ιστορία
6. Ασπρόμαυρες ταινίες
7. Ο διεθνής κινηματογράφος
8. Οι λογοτεχνικές πηγές του κινηματογράφου
9. Ο κινηματογράφος ως κινηματογράφος
10. Τα κοινωνικά ζητήματα στον κινηματογράφο
11. Η κινηματογραφική βία
12. Η κινηματογραφική τεχνολογία
13. Υποδειγματική σειρά μαθημάτων
Οδηγός Ελληνικής - ελληνόγλωσσης Βιβλιογραφίας
Ευρετήριο ονομάτων
Ευρετήριο ταινιών
Περιεχόμενα
Λεπτομέρειες
ISBN139789603334514
ΕκδότηςΓΡΗΓΟΡΗ
ΣειράΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ 1
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάρτιος 2008
Αριθμός σελίδων368
Διαστάσεις24x17
ΠρόλογοςΚΟΨΙΔΑ - ΒΡΕΤΤΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
ΜετάφρασηΤΟΥΛΓΑΡΙΔΟΥ ΜΑΡΙΝΑ
ΕπιμέλειαΚΟΨΙΔΑ - ΒΡΕΤΤΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Κωδικός Πολιτείας1000-0450
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Πατάρι

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΑΔΥΤΟ
FAULKNER WILLIAM (NOBEL 1949)
€17.49 €8.74
(-50%)
Κερδίζετε €8.75
ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΕΣ ΝΟΥΒΕΛΕΣ
CERVANTES SAAVEDRA MIGUEL. DE
€18.02 €9.01
(-50%)
Κερδίζετε €9.01

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS