Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΜΟΙΡΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΓΝΑΘΙΟ ΣΑΝΤΣΕΘ ΜΕΧΙΑΣ ( ΛΟΡΚΑ )

ΜΟΙΡΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΓΝΑΘΙΟ ΣΑΝΤΣΕΘ ΜΕΧΙΑΣ

+
-
LORCA FEDERICO-GARCIA
Κωδ. Πολιτείας: 1890-0020
Τιμή Έκδοσης
€12.72
Τιμή Πολιτείας
€8.90
(-30%)
Κερδίζετε €3.82


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

[...] H ποίηση που δημιουργείται είναι "καθαρή", χημικά καθαρή, με εξουδετερωμένα τα παραδοσιακά ποιητικά στοιχεία (υπόθεση, αισθηματολογίες, περιγραφές και οποιαδήποτε αναφορά στο πραγματικό). Οι λογικές και η "γεωμετρικά στυλιζαρισμένη" πραγματικότητα θραύονται, και το ποίημα κρυσταλλώνεται σ' ένα σύστημα σημείων άκαμπτης κλασικότητας. Τελειότητα στην τεχνική, μορφική γυμνότητα και διαύγεια (claridad) συνθέτουν μια ποίηση ερμητική, άσηπτη, μόνο για λίγους. [...] (Από την εισαγωγή της έκδοσης)
Λεπτομέρειες
ISBN139789603350477
ΕκδότηςΗΡΙΔΑΝΟΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΙανουάριος 2006
Αριθμός σελίδων62
Διαστάσεις22x17
ΜετάφρασηΕΥΣΤΡΑΤΙΑΔΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΛΟΡΚΑ ΦΕΔΕΡΙΚΟ-ΓΚΑΡΘΙΑ
Κωδικός Πολιτείας1890-0020
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Κριτικές για το προϊόν

[30/12/2017] Livorno.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
'Tο Μοιρολόι για τον Ιγνάθιο Σάντσεθ Μεχίας', του Ισπανού ποιητή και θεατρικού συγγραφέα Federico Garcia Lorca, εγγράφει τις σημάνσεις ενός πόθου ανθρώπινου και σχεδόν ερωτικού για τον φίλο του ποιητή και νεκρό ταυρομάχο Ιγνάθιο Σάντσεθ Μεχίας: το δικό του σώμα, την δική του εμπρόθετη κίνηση και μνήμη εντός της αρένας προσδιορίζει ποιητικά ο ποιητής, εκεί όπου ο ταυρομάχος δύναται να καταστεί η προσίδια 'ενσάρκωση' του ορίου, της Ισπανίας με και δίχως πρόσωπο, του βίου δίχως στεγανά: του βίου που προσεγγίζει & αντικρίζει τον θάνατο ως νοηματοδότηση αυτού που υπήρξε ως βίος.. Σε ένα 'παίγνιο' μεταμορφώσεων & 'μεταμφιέσεων', ο Garcia Lorca, άλλοτε φέρει το προσωπείο του ποιητή που 'μυεί' και άλλοτε φέρει το προσωπείο του φίλου που 'ποθεί' και αναθυμάται εκ νέου το συγκεκριμένο σώμα το οποίο κείτεται πλέον νεκρό. Διαμέσου επάλληλων δραματουργικών εντάσεων, της οριακότητας του χώρου, την διαρκή αγωνία του επελαύνοντος θανάτου, ο ποιητής συναρθρώνει τις όψεις μίας λαϊκής γείωσης και μίας ιδιαίτερης όσο και 'εκλεκτικιστικής' υπερβατικότητας, (χαρακτηριστικά από τα οποία συντίθεται ο Ιγνάθιο, ο ''ταυρομάχος στην αρένα'', ο ταυρομάχος των κρυφών επιθυμιών, της Ισπανικής ελλειπτικής αίσθησης της τραγικότητας, της αδιόρατης μοίρας και του πανηγυριού εντός της αρένας: της ίδιας αίσθησης της ζωής και του θανάτου. Και απέναντι στον ταύρο, σε αυτό που γνωρίζει ανά πάσα στιγμή ότι μπορεί να επέλθει, καθίσταται 'φωνή βοώντος εν τη ερήμω', εν τη 'ερήμω' του πλήθους, φωνή έτοιμη να μαρτυρήσει, να συμβολοποιήσει το ανοίκειο: το αίμα που προσφέρεται στη χώρα και στον αιώνα. Ο Lorca, επιφέρει την μνήμη του ποιητή υπό το πρίσμα των μετατοπίσεων-παλινδρομήσεων, αναφέρει την κάθε στιγμή ως μοναδικότητα και ειδικότητα, σε ένα 'παίγνιο' μίας σχεδόν 'άχρονης μετάβασης', για να παραπέμψουμε στον τίτλο της τελευταίας ποιητικής συλλογής του Γρηγόρη Σακαλή. Και ενώπιον της ποιητικής και της ζώσας μεταιχμιακότητας, ο Επιτάφιος θρήνος της 'κεκαλυμμένης' πλάνης..
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΤΕΧΝΗΤΕΣ ΑΝΑΠΝΟΕΣ
ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ
€11.90 €4.76
(-60%)
Κερδίζετε €7.14
ΒΕΡΝΟΝ ΣΟΥΜΠΟΥΤΕΞ (ΠΡΩΤΟ ΒΙΒΛΙΟ)
DESPENTES VIRGINIE
€22.00 €11.00
(-50%)
Κερδίζετε €11.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS