Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΓΥΡΩ ΣΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΤΟΥ ΩΡΑΙΟΥ

ΓΥΡΩ ΣΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΤΟΥ ΩΡΑΙΟΥ

CAIMI GIULIO
Κωδ. Πολιτείας: 0770-0460




Παρουσίαση

«Το πιο μυστηριώδες είναι το Απλό». Τον πυκνό αυτό αφορισμό τον χρωστάμε σε έναν σύγχρονο αριστοτέχνη του μυστηρίου της απλότητας, τον μεγάλο εικαστικό Στέφανο Αντωνάκο. Θα είναι το οδηγό αστέρι και στην περιπλάνησή μας σε ένα κείμενο εκτυφλωτικό στην απλότητά του, που σαν το λευκό φως, όμως, μπορεί πρισματικά να αναλυθεί σε ένα φάσμα ποικίλων και ολοζώντανων χρωμάτων, αόρατων στην πρώτη θέαση.
Το κείμενο το τεχνούργησε ο Ιούλιος ή Τζούλιο Καΐμη ή Καΐμης ή Χαΐμης ή Χαΐμ, ο Εβραίος στοχαστής και συγγραφέας, λόγιος και ζωγράφος από την Κέρκυρα, ο ταπεινός και παραγνωρισμένος πνευματικός σύντροφος και συναγωνιστής εν όπλοις του Φώτη Κόντογλου, του Κωνσταντίνου Παρθένη, του αθάνατου καραγκιοζοπαίχτη Μόλλα, του Γιάννη Τσαρούχη, του Μιχάλη Κατσαρού, του Νίκου Καρούζου και άλλων μπεάτων της ελληνικής λαλιάς και τέχνης.
Γράφοντας το μελέτημα "Γύρω στο αίσθημα του ωραίου, ο Τζούλιο Καΐμη πλέκει τα μύρια αόρατα νήματα μυστικιστικών καββαλιστικών διδασκαλιών με την κρυστάλλινη ορθολογική Ηθική του Μπαρούχ Σπινόζα, την ανατολίτικη σοφία με τους Προσωκρατικούς, την άμεσα λαϊκή τέχνη με την πιο εκλεπτυσμένη πρωτοπορία, την Αναγέννηση με τον Μοντερνισμό, την αυγή του κόσμου μας με το λυκόφως του και την προσδοκία μιας νέας πρωτόφαντης αυγής, την επιστροφή των χαμένων παραδείσων. Κι όλα τούτα τα ποικίλα, τα διάφορα και αντίθετα ενώνονται σε ένα ατόφιο, απλό Όλο, πραγματώνοντας τη ρήση του Ηρακλείτου που ο Εβραίος σοφός έβαλε σαν προμετωπίδα στο κείμενο: "Το παν εξ ενός και το εν εκ πάντων". [...] (Από την παρουσίαση της έκδοσης)

Περιεχόμενα

ΣΑΒΒΑΣ ΜΙΧΑΗΛ Το σύμπαν του απλού
ΤΖΟΥΛΙΟ ΚΑΙΜΗ Γύρω στο αίσθημα του ωραίου
ΜΙΣΕΛ ΦΑΙΣ Τζούλιο Καΐμη
Λεπτομέρειες
ISBN139789603361220
ΕκδότηςΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΟκτώβριος 2005
Αριθμός σελίδων134
Διαστάσεις24x17
ΠρόλογοςΜΙΧΑΗΛ ΣΑΒΒΑΣ
ΕπιμέλειαΦΑΙΣ ΜΙΣΕΛ, ΑΛΕΞΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΚΑΙΜΙ ΤΖΟΥΛΙΟ
Κωδικός Πολιτείας0770-0460
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Πατάρι

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ
CRUBELLIER MISHEL
€34.83 €17.42
(-50%)
Κερδίζετε €17.41
DELACROIX
BRUNO SILVIA
€10.00 €5.00
(-50%)
Κερδίζετε €5.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS