Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΤΑΧΤΣΗΣ: ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΣΤΕΦΑΝΙ

ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΣΤΕΦΑΝΙ

ΤΑΧΤΣΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
Κωδ. Πολιτείας: 0770-0734




Παρουσίαση

Έχοντας στα νιάτα του ταξιδέψει πολύ, κυρίως στην Αυστραλία και την Αμερική, και έχοντας μετέλθει ένα πλήθος βιοποριστικές δουλειές, μπορεί να δει καθαρότερα τα συμβαίνοντα στην Ελλάδα των αστικών κέντρων, της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Μέσα από έναν κλαυσίγελο αφηγείται πράγματα σοβαρά ακόμα και τραγικά με όπλο το πανταχού παρόν χιούμορ. Έχοντας λοιπόν ζήσει έξω, έχει αφομοιώσει τους κώδικες της αγγλοσαξονικής πεζογραφίας, κυρίως της αμερικάνικης του 20ου αιώνα και τους εφαρμόζει με επιδεξιότητα στο ελληνικό περιβάλλον και πραγματικότητα. Έτσι μέσα από την κοινότοπη ιστορία δύο γυναικών, δίνει έναν πίνακα της μεταπολεμικής κοινωνίας με φλας μπακ στην εποχή των Βαλκανικών, της Μικρασίας και άμεσες αναφορές στην εποχή του Μεταξά, την Κατοχή, εστιάζοντας στο εμφυλιακό και μετεμφυλιακό τοπίο. Τα ιστορικά γεγονότα περνάνε μέσα από τη ζωή των ηρώων του κατορθώνοντας να απογειώσει τη ζωή αυτή σε συλλογικό δράμα... (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Οι νεότεροι αναγνώστες διαβάζοντας το Τρίτο στεφάνι ας μην περιμένουν να εισέλθουν σε έναν κόσμο που θα τους είναι οικείος. Η κοινωνία η οποία αναδύεται από το μυθιστόρημα του Ταχτσή δεν υπάρχει. Έχει όμως δίκιο ο Κουμανταρέας όταν γράφει ότι "θα τους δείξει ποια είναι η ζωή μας σήμερα και γιατί είναι αυτή και όχι άλλη". Η καλή λογοτεχνία φυσικά, σύμφωνα με τον αφορισμό του Πάουντ, είναι "ειδήσεις που παραμένουν ειδήσεις". Το Τρίτο στεφάνι φαντάζει σήμερα λιγότερο αιχμηρό από όσο έμοιαζε πριν από τριάντα χρόνια. Και δεν θα έλεγα ότι ο χρόνος δεν έχει αφήσει τα ίχνη του πάνω του. Παραμένει εντούτοις ένα από τα καλύτερα μεταπολεμικά μυθιστορήματα. Αν σκεφτεί κανείς εκείνο που έγραφε πρόσφατα ο Τζούλιαν Μπαρνς, πως ένας πεζογράφος το πολύ που μπορεί να ελπίζει είναι σε δύο γενιές αναγνωστών, ό,τι επέτυχε ο συγγραφέας Ταχτσής με ένα μόνο βιβλίο του ουσιαστικά, είναι αξιοθαύμαστο. (ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΒΙΣΤΩΝΙΤΗΣ, Το Βήμα, 6/9/2009)

Περιεχόμενα

ΕΠΙΜΕΤΡΟ ΜΕΝΗΣ ΚΟΥΜΑΝΤΑΡΕΑΣ
Λεπτομέρειες
ISBN139789603364412
ΕκδότηςΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2011
Αριθμός σελίδων328
Διαστάσεις21x14
Κωδικός Πολιτείας0770-0734
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

sevasti z, ninagal, xpetra82, papazoglina, elpotari, athina94, DTSIK

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

Menis Kazoglou, Ted Tzanatos, Chaosman, Ιωάννα Γκούσκοθ, Eliane94

Κριτικές για το προϊόν

[21/10/2020] nansipan.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Ένα από τα σπουδαιότερα νεοελληνικά μυθιστορήματα, ευκολοδιάβαστο, που εισάγει τον αναγνώστη στην ατμόσφαιρα της μικροαστικής Αθήνας από τους Βαλκανικούς πολέμους μέχρι την Κατοχή και τον Εμφύλιο. Πρόκειται για δύο μακροσκελείς ρεαλιστικούς μονολόγους γυναικών γεμάτους κουτσομπολιά, μικροκακίες, προκαταλήψεις, άφθονο σαρκασμό, αλλά και μπόλικη ιστορία. Όπως χαρακτηριστικά έχει πει η Έλλη Αλεξίου: "Δύο γυναίκες συζητάνε για την Ιστορία πάνω από μπουγαδόνερα". Σίγουρα δεν είναι αρκετή μία φορά ανάγνωσης!
[25/08/2020] Pasquale.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Απίστευτα απλό και βαθιά ανθρώπινο βιβλίο που σκιαγραφεί τον μέσο άνθρωπο εκείνης της εποχής. Το διάβασα μέσα σε λίγο χρόνο και με πολύ ευχαρίστηση.
[01/08/2015] ΓιώργοςΜ.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ. Ένα κομψοτέχνημα της ελληνικής λαλιάς, της προφορικής γλώσσας όπως πηγάζει αυθόρμητα από τα στόματα των ανθρώπων της δεκαετίας του 30. Η πλοκή, οι χαρακτήρες, η γλώσσα, όλα μαζί αποτελούν ένα υπέροχο κείμενο.
[31/03/2015] georgevrettos.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Δεν ήσαν κομμουνιστές, δεν ήσαν δεξιοί, στην κατοχή δεν πείνασαν πολύ γιατί είχαν τον τρόπο τους. ήσαν μικροαστοί. Πολύ όμορφη και οικεία ιστορία. Μαθαίνεις πράγματα για τους γονείς σου και άρα για ‘σένα τον ίδιο.
[03/01/2013] π.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Αγαπημένο μου προσωπικά. Τόσο μα τόσο γοητευτικό μέσα στο μικροαστικό του πλαίσιο. Και βέβαια εν πολλοίς αυτοβιογραφικό. Από τα σημαντικότερα μεταπολεμικά μυθιστορήματα.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η παγωμένη άβυσσος
COLLINS WILKIE
€12.72 €6.36
(-50%)
Κερδίζετε €6.36
ΜΙΑ ΑΝΙΑΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ
CHEKHOV ANTON
€12.72 €6.36
(-50%)
Κερδίζετε €6.36

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS