Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Ο ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΑΜΛΕΤ ( ΛΟΓΟΣ κ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ / ΣΕΙΡΑ )

Ο ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΑΜΛΕΤ

+
-
ΡΗΓΟΥ ΜΥΡΤΩ
Κωδ. Πολιτείας: 3490-0188
Τιμή Έκδοσης
€19.41
Τιμή Πολιτείας
€13.59
(-30%)
Κερδίζετε €5.82


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ας ορίσουμε τον Άμλετ ως τον ήρωα του Άλλου. Η ετερότητα στην ομώνυμη τραγωδία του Σαίξπηρ υποβάλλεται σε ολόκληρο το περιεχόμενο ενός βιβλίου και δηλώνει το αίνιγμα του Άμλετ. Γι' αυτό και ο Άμλετ είναι ο ήρωας του Άλλου, που διανοίγει για τον αναγνώστη του την ''Άλλη σκηνή'', τόπο του ασυνείδητου όπου ο καταναγκασμός επαναλαμβάνεται ως ανάγνωση. Το στοίχημα που τίθεται για τη συγγραφή αυτού του βιβλίου, του ''Αναγνώστη Άμλετ'', ως προς το βιβλίο ''Άμλετ'' συνοψίζεται στο δυσανάγνωστο της ετερότητας. [...] (Από την εισαγωγή της έκδοσης)

[...] στην τραγωδία ο παγανιστής συνειδητοποιεί ότι είναι καλύτερος από τους θεούς του, αλλά αυτή η γνώση τού κόβει τη μιλιά, παραμένει βουβός [...]. Δεν τίθεται καθόλου το ζήτημα της αποκατάστασης της "ηθικής τάξης του κόσμου", αλλά της βούλησης του ηθικού ανθρώπου [...] να ορθώσει το ανάστημά του μέσα από τον τρόμο ενός κόσμου γεμάτου πόνο. (B. Mπένγιαμιν, Mύθος και βία)

[ο Σαίξπηρ] κατόρθωσε ασυνείδητα, με μιαν άφθαστη δύναμη και έναν αξεπέραστο πλούτο, να αναπαραστήσει το εμπειρικό μέσα στο ιστορικό. (Γκ. Λούκατς, H ψυχή και οι μορφές)

O μεγάλος τόπος ή κοινοτοπία στον Σαίξπηρ είναι η αλλαγή: οι κυριότεροι χαρακτήρες του, από τον Pιχάρδο Γ΄ μέχρι τον Iάγο, τον Έντμουντ και τον Mάκβεθ, όλοι υπόκεινται σε φοβερές αλλαγές πριν οι ζωές τους τελειώσουν. O Ur-Hamlet δεν θα βρεθεί ποτέ, επειδή έχει ενσωματωθεί στο παλίμψηστο του τελικού Άμλετ. (H. Bloom, Shakespeare-The invention of the human)

[...] υποθέτω ότι ένα πραγματικό γεγονός ώθησε τον ποιητή να γράψει αυτό το δράμα, επιτρέποντας στο ασυνείδητό του να κατανοήσει το ασυνείδητο του ήρωά του. Πώς να εξηγήσω τη φράση του υστερικού Άμλετ, 'η συνείδηση μας κάνει όλους δειλούς'; [...] Δεν επιτυγχάνει εν τέλει με τρόπο τόσο μοναδικό όσο και οι υστερικοί μου να έλξει την τιμωρία πάνω του, ώστε να υποστεί την ίδια μοίρα με τον πατέρα του και να δηλητηριαστεί από τον ίδιο αντίπαλο; (Ζ. Φρόυντ, Απόσπασμα από επιστολή στον Φλις)

Περιεχόμενα

Εισαγωγή
1. Η ανάγνωση του Freud: Ο Άμλετ μια τραγωδία χαρακτήρα
2. R. Girard: Εξαπατούμε τη βία όταν δεν της στερούμε ολότελα το θήραμα
3. C. Schmitt: Η ιστορική πραγματικότητα, πηγή της τραγικής δράσης
4. Το θέατρο εν θεάτρω και η πλατωνική Χώρα
5. Ελισσαβετιανό δράμα και Trauerspiel
Επιλεγόμενα
Βιβλιογραφία
Λεπτομέρειες
ISBN139789603481065
ΕκδότηςΠΛΕΘΡΟΝ
ΣειράΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2009
Αριθμός σελίδων312
Διαστάσεις21x14
Κωδικός Πολιτείας3490-0188
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΟΥ
STIRNER MAX
€19.08 €9.54
(-50%)
Κερδίζετε €9.54
ΕΝΑΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΧΩΡΙΖΕΙ
GONZALES SERGE
€15.50 €5.43
(-65%)
Κερδίζετε €10.07

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS