Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΛΗ // Η ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΛΗ

Η ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

+
-
JOYCE PATRICK
Κωδ. Πολιτείας: 3490-0292
Τιμή Έκδοσης
€25.38
Τιμή Πολιτείας
€17.77
(-30%)
Κερδίζετε €7.61


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Η φιλελεύθερη διακυβέρνηση του κράτους και της πόλης του 19ου αιώνα βασιζόταν στην "κυριαρχία της ελευθερίας". Ως μορφή κυριαρχίας, χρειαζόταν την παραγωγή ενός ορισμένου είδους πολιτών αλλά και προτύπων κοινωνικής ζωής, κάτι που απαιτούσε τον μετασχηματισμό τόσο της υλικής μορφής της πόλης (της χωροταξίας, της αρχιτεκτονικής και των υποδομών της) όσο και των τρόπων με τους οποίους κατοικούσαν σ' αυτήν οι ηγέτες, οι κάτοικοι και οι φύλακές της, σε πραγματικό και φαντασιακό επίπεδο.
Εστιάζοντας κυρίως στο Λονδίνο και το Μάντσεστερ, αλλά και με αναφορές στη Γλασκώβη, το Δουβλίνο, το Παρίσι, τη Βιέννη, την αποικιακή Ινδία, μέχρι και το σύγχρονο Λος Άντζελες, ο Πάτρικ Τζόυς αναπτύσσει δημιουργικά και πρωτότυπα τις φουκωικές προσεγγίσεις στην ιστοριογραφία για να μελετήσει τη φύση της σύγχρονης, φιλελεύθερης κοινωνίας. Η εξέταση "τεχνουργημάτων" όπως οι χάρτες και οι απογραφές, οι υπόνομοι και οι αγορές, οι δημόσιες βιβλιοθήκες και τα πάρκα, καθώς και η διερεύνηση του ρόλου της δημοτικής διακυβέρνησης και του πολεοδομικού σχεδιασμού, διαπλέκονται με θεωρητικές προσεγγίσεις στην προσπάθεια του συγγραφέα να κατανοήσει τις απρόσωπες, συχνά αόρατες, μορφές της κοινωνικής διοίκησης και ελέγχου που βρίσκονται ενσωματωμένες στις υποδομές της σύγχρονης ζωής, καθώς και τους τρόπους με τους οποίους οι μηχανισμοί αυτοί διαμορφώνουν τον πολιτισμό και την κοινωνική ζωή αλλά και γεννούν την αντίσταση. (Από την παρουσίαση της έκδοσης)

Με το εντυπωσιακό καινούριο βιβλίο του, ο Πάτρικ Τζόυς επιβεβαιώνει ότι είναι από τους πιο επινοητικούς και δυναμικούς σύγχρονους μελετητές της κοινωνικής ιστορίας. Αξιοποιώντας και αναπτύσσοντας δημιουργικά την έννοια της κυβερνητικότητας του Φουκώ, επιστρατεύει πλούσιο και εντυπωσιακό ιστορικό υλικό για να δείξει πώς η πόλη του 19ου αιώνα και οι κάτοικοί της έγιναν αντικείμενα διακυβέρνησης στο όνομα της ελευθερίας. [...] Το βιβλίο αυτό θα αποτελέσει αναμφισβήτητα έργο αναφοράς για όσους ενδιαφέρονται για την ιστορία της πόλης στο πλαίσιο του φιλελευθερισμού, καθώς και μια κεφαλαιώδη θεωρητική συμβολή στην προσπάθεια να κατανοήσουμε τις σχέσεις της εξουσίας με την ελευθερία στη σύγχρονη κοινωνία. (Nikolas Rose, Καθηγητής Κοινωνιολογίας, London School of Economics and Political Science)

Δεν υπάρχει άλλος συγγραφέας που να περπατάει με τόση άνεση στους δρόμους του παρελθόντος με τον νου του στραμμένο τόσο δημιουργικά στη θεωρητική τους επεξεργασία. Είναι απόλαυση να τον διαβάζεις. (David Vincent, Αντιπρύτανης και Καθηγητής Κοινωνικής Ιστορίας, Keele University)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςTHE RULE OF FREEDOM. LIBERALISM AND THE MODERN CITY
ISBN139789603482055
ΕκδότηςΠΛΕΘΡΟΝ
ΣειράΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ
Χρονολογία ΈκδοσηςΟκτώβριος 2010
Αριθμός σελίδων336
Διαστάσεις24x17
ΜετάφρασηΛΑΛΙΩΤΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΕπιμέλειαΓΑΡΔΕΛΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΤΖΟΙΣ ΠΑΤΡΙΚ
Κωδικός Πολιτείας3490-0292
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

dimbik

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Για την κυβέρνηση των ζωντανών
FOUCAULT MICHEL
€29.00 €14.50
(-50%)
Κερδίζετε €14.50
ΠΩΣ Η ΣΙΜΟΝ ΕΓΙΝΕ Η ΜΠΟΒΟΥΑΡ
KIRKPATRICK KATE
€18.80 €9.40
(-50%)
Κερδίζετε €9.40

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS