Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Ο ΑΝΤΙ-ΟΙΔΙΠΟΥΣ Ν.1 ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΑ

Ο ΑΝΤΙ-ΟΙΔΙΠΟΥΣ

ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΑ (ΠΡΩΤΟ ΒΙΒΛΙΟ)

+
-
DELEUZE GILLES, GUATTARI FELIX
Κωδ. Πολιτείας: 3490-0342
Τιμή Έκδοσης
€28.01
Τιμή Πολιτείας
€19.61
(-30%)
Κερδίζετε €8.40


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Στον απόηχο του γαλλικού Μάη του '68 οι Ντελέζ και Γκουατταρί δημοσιεύουν τούτο το καταιγιστικό, ανελέητο και μνημειώδες "κατηγορώ" εναντίον της ψυχανάλυσης, εναντίον της κομβικής της έννοιας, που είναι το οιδιπόδειο σύμπλεγμα. Υποστηρίζουν ότι το ψυχαναλυτικό αυτό τέχνασμα παγιδεύει το υποκείμενο μέσα στο οικογενειακό περιβάλλον, κάνει τη σεξουαλικότητα ένα βρώμικο ανομολόγητο μυστικό και αφαιρεί κάθε επαναστατική ισχύ από το ασυνείδητο. Αυτό όμως είναι ένα εργοστάσιο επιθυμίας που οι παραγωγικές του δυνάμεις διασπούν το οικογενειακό τρίγωνο και επενδύουν ολόκληρο το ιστορικό κοινωνικό πεδίο, παραληρώντας φυλές, ηπείρους, πολιτισμούς. Η επιθυμία γίνεται μέσα στο καπιταλιστικό σύστημα το ανορθολογικό στοιχείο κάθε ορθολογικότητας που καταστέλλεται διαρκώς διότι απειλεί να το τινάξει στον αέρα. Καθήκον της σχιζοανάλυσης θα είναι ο εντοπισμός της διάδρασης μεταξύ των λιβιδινικών επενδύσεων και της κοινωνικής καταστολής, η εκπλήρωση της διαδικασίας της επιθυμητικής παραγωγής.
"Στην πραγματικότητα, η κοινωνική παραγωγή είναι μόνο η ίδια η επιθυμητική παραγωγή εντός καθορισμένων συνθηκών. Ισχυριζόμαστε ότι το κοινωνικό πεδίο διατρέχεται άμεσα από την επιθυμία, που είναι το ιστορικά καθορισμένο προϊόν του, και ότι η λίμπιντο δεν χρειάζεται καμιά μεσολάβηση ή εξιδανίκευση, καμιά ψυχική διεργασία, κανέναν μετασχηματισμό, για να επενδύσει τις παραγωγικές δυνάμεις και τις σχέσεις παραγωγής. Το μόνο που υπάρχει είναι η επιθυμία και το κοινωνικό, τίποτε άλλο. Ακόμη και οι πλέον καταπιεστικές, οι πλέον θανατηφόρες μορφές της κοινωνικής αναπαραγωγής παράγονται από την επιθυμία, εντός της οργάνωσης που προκύπτει από την επιθυμία υπό τις τάδε ή τις δείνα συνθήκες, τις οποίες πρέπει να αναλύσουμε. Γι' αυτό και το βασικό πρόβλημα της πολιτικής φιλοσοφίας παραμένει πάντα εκείνο που κατάφερε να θέσει ο Σπινόζα (και ο Ράιχ ανακάλυψε εκ νέου): "Γιατί οι άνθρωποι αγωνίζονται για τη σκλαβιά τους, σαν να επρόκειτο για τη σωτηρία τους;" Πώς φτάνει κανείς στο σημείο να φωνάζει: ακόμη περισσότερους φόρους! Λιγότερο ψωμί!" (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

Οι επιθυμητικές μηχανές
Ψυχανάλυση και οικογενειοκρατία: Η αγία οικογένεια
Άγριοι, βάρβαροι, πολιτισμένοι
Εισαγωγή στη σχιζοανάλυση
Παράρτημα
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςCAPITALISME ET SCHIZOPHRENIE. 1. L'ANTI-OEDIPE
ISBN139789603482710
ΕκδότηςΠΛΕΘΡΟΝ
ΣειράΦΙΛΟΣΟΦΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάρτιος 2016
Αριθμός σελίδων472
Διαστάσεις24x17
ΜετάφρασηΠΑΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΝΤΕΛΕΖ ΖΙΛ, ΓΚΟΥΑΤΑΡΙ ΦΕΛΙΞ
Κωδικός Πολιτείας3490-0342
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

something, sugahtankdesign, emma1991

Κριτικές για το προϊόν

[08/05/2016] m.dar.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Ισχυρό χτύπημα στη φρουδικη σχολή του Οιδιποδα καθώς και στην αμφιλεγόμενη έννοια της σχιζοφρένειας.Επικαιρη ακόμα η κριτική τους ειδικά για την εποχή μας που η ψυχανάλυση και η ψυχιατρική αποτελούν κατεστημένες επιστήμες.Κορυφαιο έργο απαιτητικό με γλώσσα και ύφος που αποζημιώνει τον αναγνώστη.
[13/04/2016] vasilis5_.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ 40+ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΟ ΚΟΜΒΙΚΟ ΑΥΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΕΤΑΦΡΑΖΕΤΑΙ ΞΑΝΑ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ (ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΡΑΠΠΑ ΤΟ 1981 -ΣΕ ΜΙΑ ΜΑΛΛΟΝ ΜΕΤΡΙΑ ΑΠΟΔΟΣΗ)
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΚΗΠΟΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ
ΜΠΡΟΥΚΣ ΤΖΟΝ
€40.71 €18.32
(-55%)
Κερδίζετε €22.39
ΠΛΗΓΩΜΕΝΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ
KHADRA YASMINA
€18.70 €8.41
(-55%)
Κερδίζετε €10.29

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS