Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΧΗΜΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΧΗΜΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΖΑΜΠΕΤΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΜΑΡΚΑΚΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ, ΠΡΟΕΣΤΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 3930-0614




Παρουσίαση

- Ποιο είναι το pH του ελαιόλαδου;
- Τι είναι τα γαλακτώματα;
- Πώς τα λιποειδή αναστέλλουν την καρδιοπάθεια;

Μερικά ερωτήματα που δείχνουν τη μαγεία και την πολυπλοκότητα της Χημείας Τροφίμων, του κλάδου της Χημείας που μελετά το τρόφιμο και εν τέλει μάς προσφέρει τόσο το "ζην" όσο και το "ευ ζην" μας.
Το σύγγραμμα αυτό καλύπτει, όσο το δυνατόν πιο σφαιρικά, το αντικείμενο της Χημείας Τροφίμων, παρέχοντας πληροφορίες και επιστημονικά δεδομένα για τα θρεπτικά συστατικά που είναι χρήσιμα για τη διατροφή του ανθρώπου και πώς αυτά μεταβάλλονται από την πρώτη ύλη μέχρι το τελικό προϊόν.
Το βιβλίο τούτο δεν φιλοδοξεί να αποτελέσει εγκυκλοπαίδεια αλλά να θίξει σύγχρονα θέματα της Χημείας Τροφίμων μέσα από παραδείγματα σύγχρονης εφαρμοσμένης έρευνας, πίνακες και σχήματα ως μια συνοπτική και συνάμα μεστή παρουσίαση των πιο σημαντικών θεμάτων της Χημείας Τροφίμων. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

"Το βιβλίο "Χημεία Τροφίμων" είναι ένα σύγχρονο βοήθημα για τους φοιτητές που θέλουν να εμβαθύνουν στον τομέα της Χημείας Τροφίμων και στον μαγικό κόσμο των φυσικοχημικών αλλά και βιοχημικών/ βιολογικών αλληλεπιδράσεων που συμβαίνουν στα τρόφιμα και έχουν σημασία για τον άνθρωπο. Αποτελεί μια νέα προσέγγιση στο θέμα και περιλαμβάνει όλα τα πλέον πρόσφατα επιστημονικά δεδομένα ως προς τη διατροφική αξία συγκεκριμένων ενώσεων στα τρόφιμα. Οι συγγραφείς με επιστημονική επάρκεια αλλά και εκπαιδευτική απλότητα έχουν δημιουργήσει ένα σύγγραμμα που είμαι βέβαιος ότι θα αποτελέσει βιβλίο αναφοράς για την Χημεία Τροφίμων." (Κωνσταντίνος Α. Δημόπουλος, Καθηγητής Βιοχημείας και Χημείας Τροφίμων Τμήμα Χημείας ΕΚΠΑ)

Περιεχόμενα

Εισαγωγή στη Χημεία Τροφίμων
- Νερό
- Πρωτεΐνες
- Υδατάνθρακες
- Λιποειδή
- Ένζυμα
- Βιταμίνες
- Ανόργανα συστατικά
- Πρόσθετα τροφίμων
- Επικίνδυνες ουσίες στα τρόφιμα
- Χρώμα και χρωστικές ενώσεις
- Άρωμα και αρωματικές ενώσεις
Βιβλιογραφία
Ευρετήριο
Λεπτομέρειες
ISBN139789603519522
ΕκδότηςΣΤΑΜΟΥΛΗΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΣεπτέμβριος 2014
Αριθμός σελίδων408
Διαστάσεις24x17
Κωδικός Πολιτείας3930-0614
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Πατάρι

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS