Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΗΡΟΔΟΤΟΣ: ΑΠΑΝΤΑ (ΤΡΙΤΟΣ ΤΟΜΟΣ) // ΘΑΛΕΙΑ

ΗΡΟΔΟΤΟΣ: ΑΠΑΝΤΑ (ΤΡΙΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)

ΘΑΛΕΙΑ

+
-
ΗΡΟΔΟΤΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 2140-0045
Τιμή Έκδοσης
€11.66
Τιμή Πολιτείας
€8.16
(-30%)
Κερδίζετε €3.50


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Οι Πέρσες κυριεύουν την Αίγυπτο. Ο Δαρείος στον θρόνο. Οργάνωση του κράτους του. Πολυκράτης, τύραννος της Σάμου.
Ο Ηρόδοτος, γόνος εύπορης οικογένειας της Αλικαρνασσού, γεννήθηκε πιθανότατα το 484 π.Χ. Από τις ποικίλες πληροφορίες για τη ζωή του εξακριβωμένες είναι ότι έζησε κάποιο διάστημα της νεότητάς του στη Σάμο, ότι ταξίδεψε στην Ελλάδα, τη Σκυθία, τον Πόντο και την Ανατολή, και ότι πήρε μέρος στον αποικισμό των Θουρίων, της πόλης στην οποία πέθανε περί το 430 π.Χ.
Η συγγραφή του Ηροδότου, έργο για το οποίο αποκλήθηκε "πατέρας της Ιστορίας", διαιρέθηκε από τους Αλεξανδρινούς λογίους σε εννέα βιβλία (καθένα των οποίων τιτλοφορείται με το όνομα μιας Μούσας) βάσει του περιεχομένου τους. Ο ιστορικός αρχίζει την αφήγησή του με την ακμή της Περσικής αυτοκρατορίας, συνεχίζει με την ιστορία και την ανθρωπολογία της Αιγύπτου, την κατάκτηση της χώρας αυτής από τους Πέρσες, τις σχέσεις των τελευταίων με τον Δυτικό κόσμο, και κορυφώνει το έργο του με τους Περσικούς πολέμους. Αντλώντας πληροφορίες από την προφορική παράδοση, τις γραπτές πηγές και την αρχαιολογία, αξιοποιώντας επίσης τα μυθολογικά δεδομένα, ο Ηρόδοτος συνθέτει στην Ιωνική διάλεκτο την Ιστορία του η οποία χαρακτηρίζεται από ειλικρίνεια, αντικειμενικότητα και απροκατάληπτη προσέγγιση προσώπων, λαών και γεγονότων. (Από την ιστοσελίδα του εκδότη)
Λεπτομέρειες
ISBN139789603520726
ΕκδότηςΚΑΚΤΟΣ
ΣειράΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 46
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 1994
Αριθμός σελίδων256
Διαστάσεις21x12
ΜετάφρασηΟΜΑΔΑ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΩΝ
Κωδικός Πολιτείας2140-0045
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

titiki2109, gelin71, cvstiana, makou, Nefeli Karapiperi, JimELES, dchalkidis, andreaskos99, irenenostalgia, Twattp

Κριτικές για το προϊόν

[27/09/2019] The Big Brother.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
«Στο Γ΄ βιβλίο, Θάλεια, ξαναγυρίζει στην αρχή, στην εκστρατεία του Καμβύση εναντίον του Άμαση και στα αίτια που την προκάλεσαν. Περιγράφει τη μάχη του Πηλουσίου, την κατάκτηση της Αιγύπτου, την υποταγή της Κυρήνης και της Λιβύης, την εκστρατεία κατά των Αιθιόπων και των Αμμωνίων και την κατάκτηση της Κύπρου. Επίσης περιγράφει την εκστρατεία των Λακεδαιμονίων και Κορινθίων κατά της Σάμου, την εξέγερση του Ψευδοσμέρδη, την ανταρσία των Μάγων, το θάνατο του Καμβύση και την ανάδειξη του Δαρείου σε βασιλιά των Περσών. Παρεμβάλλει την περιήγηση της Ινδικής και πληροφορίες για τους Άραβες, τους Αιθίοπες και τους κατοίκους της Βόρειας Ευρώπης. Τέλος, περιγράφει την υποταγή της Σάμου στους Πέρσες, την εξέγερση των Βαβυλωνίων και την κατάληψη της Βαβυλώνας.» (Από τη Βικιπαίδεια)

Και αυτό το τρίτο βιβλίο, είναι καθηλωτικό! Ο Ηρόδοτος δεν ήταν μόνο ο πρώτος ιστορικός του κόσμου, αλλά και ο πρώτος διεθνολόγος, που ανέλυσε τις συμμαχίες, τις πανουργίες στη διεθνή σκακιέρα, και τις διπλωματικές σχέσεις. Μου έκανε εντύπωση η περιγραφή του χαρακτήρα του Καμβύση, ενός αδίστακτου ηγεμόνα, ο οποίος ήταν μανιακός και διεστραμμένος. Μου έκανε επίσης εντύπωση η περιγραφή του ιδανικού πολιτεύματος ανάμεσα στη δημοκρατία, την ολιγαρχία και τη μοναρχία όταν μια ομάδα Περσών σκότωσε τους Μάγους που έκαναν ανταρσία. Σ’ αυτό το σημείο, φαίνεται ότι ο Ηρόδοτος «προβάλλει» τον Πρωταγόρα στην Περσία. Τελικά, επικράτησε η μοναρχία και ηγέτης αναδείχτηκε ο Δαρείος, ο οποίος διαδέχτηκε τον Καμβύση. Και σε αυτόν τον τόμο βρίσκουμε στοιχεία της κουλτούρας των διάφορων φυλών, ιστορίες-θρύλους και γεωγραφικές περιγραφές.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΑΤΛΑΣ ΤΩΝ ΝΑΠΟΛΕΟΝΤΕΙΩΝ ΧΡΟΝΩΝ
KONSTAM ANGUS
€24.70 €9.88
(-60%)
Κερδίζετε €14.82
ΒΕΡΝΟΝ ΣΟΥΜΠΟΥΤΕΞ (ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΙΒΛΙΟ)
DESPENTES VIRGINIE
€22.00 €11.00
(-50%)
Κερδίζετε €11.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS