Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΗΡΟΔΟΤΟΣ: ΑΠΑΝΤΑ (ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΤΟΜΟΣ) // ΜΕΛΠΟΜΕΝΗ

ΗΡΟΔΟΤΟΣ: ΑΠΑΝΤΑ (ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)

ΜΕΛΠΟΜΕΝΗ

+
-
ΗΡΟΔΟΤΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 2140-0046
Τιμή Έκδοσης
€11.66
Τιμή Πολιτείας
€8.16
(-30%)
Κερδίζετε €3.50


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Εκστρατεία του Δαρείου εναντίον των Σκυθών. Πρώτη περσική επέκταση στην Ευρώπη. Εκστρατεία των Περσών στη Λιβύη.
Ο Ηρόδοτος, γόνος εύπορης οικογένειας της Αλικαρνασσού, γεννήθηκε πιθανότατα το 484 π.Χ. Από τις ποικίλες πληροφορίες για τη ζωή του εξακριβωμένες είναι ότι έζησε κάποιο διάστημα της νεότητάς του στη Σάμο, ότι ταξίδεψε στην Ελλάδα, τη Σκυθία, τον Πόντο και την Ανατολή, και ότι πήρε μέρος στον αποικισμό των Θουρίων, της πόλης στην οποία πέθανε περί το 430 π.Χ.
Η συγγραφή του Ηροδότου, έργο για το οποίο αποκλήθηκε "πατέρας της Ιστορίας", διαιρέθηκε από τους Αλεξανδρινούς λογίους σε εννέα βιβλία (καθένα των οποίων τιτλοφορείται με το όνομα μιας Μούσας) βάσει του περιεχομένου τους. Ο ιστορικός αρχίζει την αφήγησή του με την ακμή της Περσικής αυτοκρατορίας, συνεχίζει με την ιστορία και την ανθρωπολογία της Αιγύπτου, την κατάκτηση της χώρας αυτής από τους Πέρσες, τις σχέσεις των τελευταίων με τον Δυτικό κόσμο, και κορυφώνει το έργο του με τους Περσικούς πολέμους. Αντλώντας πληροφορίες από την προφορική παράδοση, τις γραπτές πηγές και την αρχαιολογία, αξιοποιώντας επίσης τα μυθολογικά δεδομένα, ο Ηρόδοτος συνθέτει στην Ιωνική διάλεκτο την Ιστορία του η οποία χαρακτηρίζεται από ειλικρίνεια, αντικειμενικότητα και απροκατάληπτη προσέγγιση προσώπων, λαών και γεγονότων. (Από την ιστοσελίδα του εκδότη)
Λεπτομέρειες
ISBN139789603520733
ΕκδότηςΚΑΚΤΟΣ
ΣειράΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 47
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 1994
Αριθμός σελίδων264
Διαστάσεις21x12
ΜετάφρασηΟΜΑΔΑ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΩΝ
Κωδικός Πολιτείας2140-0046
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

titiki2109, gelin71, cvstiana, makou, Nefeli Karapiperi, JimELES, dchalkidis, andreaskos99, irenenostalgia, Twattp, aposdrak

Κριτικές για το προϊόν

[27/09/2019] The Big Brother.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Το Δ΄ βιβλίο, Μελπομένη, δίνονται οι δυο εκστρατείες του Δαρείου, η μια κατά των Σκυθών και η άλλη κατά της Λιβύης. Ακόμη δίνει εντυπωσιακά στοιχεία για τις χώρες και τους λαούς, παραθέτει το μύθο για τις Αμαζόνες, την κατάκτηση της Θράκης, την εκστρατεία του Δαρείου κατά των Σκυθών και την τελική υποχώρηση του. Έπειτα καταγράφει την ιστορία της Λιβύης, την περιήγηση της Λιβύης και την εκστρατείας κατά της Λιβύης. (Από τη Βικιπαίδεια)

Πάλι δίνονται πολλές εθνογραφικές και γεωγραφικές αναφορές, μύθοι, θρύλοι, δοξασίες. Οι Σκύθες είχαν βαρβαρικά και αιμοσταγή έθιμα και, όπως και οι Αιγύπτιοι, δεν δέχονταν ξένες επιρροές. Η Λιβύη θεωρείται από τον Ηρόδοτο η Αφρική, δυτικά της Αιγύπτου και είχε κι εκεί πολλές φυλές, πολλές από τις οποίες άγριες, που περιγράφονται απ’ τον Ηρόδοτο. Ο Ηρόδοτος, σύμφωνα με τις γνώσεις της εποχής τους, περιγράφει τους ανατολικούς λαούς. Οι Σκύθες καταλάμβαναν μια μεγάλη έκταση από την Κεντρική Ευρώπη και τα Βαλκάνια, ως πιο μέσα στην Ανατολή. Πιο ανατολικά υπάρχουν κι άλλοι βάρβαροι λαοί. Ο Ηρόδοτος δεν γνωρίζει την πιο πέρα ανατολή ούτε τον πιο πάνω Βορρά. Ελάχιστες γνώσεις είχε και για την ίδια την Κεντρική Ευρώπη. Οι Πέρσες δεν κατάφεραν να υποτάξουν τους Σκύθες. Περιγράφεται και η αποικία της Κυρήνης, η οποία δημιουργήθηκε από κατοίκους της Θήρας και με τη βοήθεια των Λακεδαιμόνιων.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΑΘΗΝΑΙΚΟΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟΙ
RUPP W. DAVID
€15.00 €7.50
(-50%)
Κερδίζετε €7.50
Ο αυτόπτης μάρτυρας
WEISS ERNST
€19.08 €6.68
(-65%)
Κερδίζετε €12.40

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS