Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΗΡΟΔΟΤΟΣ: ΑΠΑΝΤΑ (ΕΚΤΟΣ ΤΟΜΟΣ) // ΕΡΑΤΩ

ΗΡΟΔΟΤΟΣ: ΑΠΑΝΤΑ (ΕΚΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)

ΕΡΑΤΩ

+
-
ΗΡΟΔΟΤΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 2140-0048
Τιμή Έκδοσης
€10.60
Τιμή Πολιτείας
€7.42
(-30%)
Κερδίζετε €3.18


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Καταστολή της Ιωνικής επανάστασης. Άλωση της Μιλήτου. Πρώτη εκστρατεία των Περσών εναντίον της Ελλάδας. Ήττα του Μαρδόνιου. Εκστρατεύουν ο Δάτις και ο Αρταφέρνης. Μάχη του Μαραθώνα.
Ο Ηρόδοτος, γόνος εύπορης οικογένειας της Αλικαρνασσού, γεννήθηκε πιθανότατα το 484 π.Χ. Από τις ποικίλες πληροφορίες για τη ζωή του εξακριβωμένες είναι ότι έζησε κάποιο διάστημα της νεότητάς του στη Σάμο, ότι ταξίδεψε στην Ελλάδα, τη Σκυθία, τον Πόντο και την Ανατολή, και ότι πήρε μέρος στον αποικισμό των Θουρίων, της πόλης στην οποία πέθανε περί το 430 π.Χ.
Η συγγραφή του Ηροδότου, έργο για το οποίο αποκλήθηκε "πατέρας της Ιστορίας", διαιρέθηκε από τους Αλεξανδρινούς λογίους σε εννέα βιβλία (καθένα των οποίων τιτλοφορείται με το όνομα μιας Μούσας) βάσει του περιεχομένου τους. Ο ιστορικός αρχίζει την αφήγησή του με την ακμή της Περσικής αυτοκρατορίας, συνεχίζει με την ιστορία και την ανθρωπολογία της Αιγύπτου, την κατάκτηση της χώρας αυτής από τους Πέρσες, τις σχέσεις των τελευταίων με τον Δυτικό κόσμο, και κορυφώνει το έργο του με τους Περσικούς πολέμους. Αντλώντας πληροφορίες από την προφορική παράδοση, τις γραπτές πηγές και την αρχαιολογία, αξιοποιώντας επίσης τα μυθολογικά δεδομένα, ο Ηρόδοτος συνθέτει στην Ιωνική διάλεκτο την Ιστορία του η οποία χαρακτηρίζεται από ειλικρίνεια, αντικειμενικότητα και απροκατάληπτη προσέγγιση προσώπων, λαών και γεγονότων. (Από την ιστοσελίδα του εκδότη)

Περιεχόμενα

ΖΩΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΗΡΟΔΟΤΟΥ
ΒΙΒΛΙΟΝ ΕΚΤΟΝ-ΕΡΑΤΩ
ΚΕΙΜΕΝΟ - ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ
ΣΧΟΛΙΑ
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
Λεπτομέρειες
ISBN139789603520757
ΕκδότηςΚΑΚΤΟΣ
ΣειράΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 49
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 1992
Αριθμός σελίδων216
Διαστάσεις21x12
ΜετάφρασηΟΜΑΔΑ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΩΝ
Κωδικός Πολιτείας2140-0048
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

titiki2109, gelin71, cvstiana, makou, Nefeli Karapiperi, JimELES, dchalkidis, andreaskos99, irenenostalgia, Twattp, aposdrak

Κριτικές για το προϊόν

[27/09/2019] The Big Brother.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
«Στο ΣΤ΄ βιβλίο, Ερατώ, συνεχίζεται η εξιστόρηση της επανάστασης των Ιώνων, με την παράθεση των επιθετικών ενεργειών του Δαρείου πριν από τη Μάχη του Μαραθώνα. Ακόμη δίνεται η πρώτη εκστρατεία κατά της Ελλάδας που τελειώνει με τη Μάχη του Μαραθώνα. Μέσα σ' αυτήν την εκστρατεία, περιγράφονται πράγματα που έγιναν στην Ελλάδα, όπως η προσφορά των Αιγινητών για υποταγή στον Δαρείο και η παρέμβαση Σπαρτιατών και Αθηναίων, που ανέτρεψαν την κατάσταση στην Αίγινα, η δράση του βασιλιά της Σπάρτης, Κλεομένη Α', η στάση του Μαντείου των Δελφών, η καταστροφή της Ερέτριας και κλείνει με την αποχώρηση των Περσών και την τύχη των Ερετριέων αιχμάλωτων καθώς και του νικητή του Μαραθώνα, Μιλτιάδη.» (Βικιπαίδεια)

Εντύπωση σε αυτόν τον τόμο μου έκαναν και κάποιες λεπτομέρειες. Η χρηματική τιμωρία που επιβλήθηκε στον τραγικό Φρύνιχο, σύγχρονο του Αισχύλου, επειδή αναφέρθηκε στην καταστροφή της Μιλήτου, κάτι που «πόνεσε» και στενοχώρησε τους Αθηναίους. Από τότε, αναφέρει ο ιστορικός Larry Gonick, οι τραγωδίες αφορούσαν μόνο μυθολογικά θέματα. Επίσης, μου έκανε εντύπωση και μια άλλη λεπτομέρεια. Ότι οι Σπαρτιάτες, κατά τη γενικώς αποδεκτή ελληνική εκδοχή, είχαν Αιγυπτιακή προέλευση, ενώ οι Πέρσες θεωρούσαν ότι είχαν Ασσυριακή προέλευση. Και σε τούτο τον τόμο αναφέρονται εχθροπραξίες, λιποταξίες, προδοσίες, διπλωματίες, συμμαχίες. Οι Πέρσες έβαλαν στο μάτι την Αθήνα και την Ερέτρια. Οι Αθηναίοι με τους Πλαταιείς, στη μάχη του Μαραθώνα (490 π.Χ.) τους συνέτριψαν. Οι Σπαρτιάτες άργησαν να σπεύσουν σε βοήθεια και έχασαν μέρος της χαράς και της δόξας. Οι Πέρσες είχαν τρομερή φήμη για τη δύναμή τους και τις κατακτήσεις τους.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ
ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Γ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
€20.00 €10.00
(-50%)
Κερδίζετε €10.00
ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΕΓΚΩΜΙΟΝ
ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΟΣ
€8.66 €3.46
(-60%)
Κερδίζετε €5.20

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS