Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΗΡΟΔΟΤΟΣ: ΑΠΑΝΤΑ (ΟΓΔΟΟΣ ΤΟΜΟΣ) // ΟΥΡΑΝΙΑ

ΗΡΟΔΟΤΟΣ: ΑΠΑΝΤΑ (ΟΓΔΟΟΣ ΤΟΜΟΣ)

ΟΥΡΑΝΙΑ

+
-
ΗΡΟΔΟΤΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 2140-0050
Τιμή Έκδοσης
€10.60
Τιμή Πολιτείας
€7.42
(-30%)
Κερδίζετε €3.18


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ναυμαχία του Αρτεμισίου. Ναυμαχία της Σαλαμίνας. Οι ελληνικές νίκες. Υποχώρηση του Ξέρξη.
Ο Ηρόδοτος, γόνος εύπορης οικογένειας της Αλικαρνασσού, γεννήθηκε πιθανότατα το 484 π.Χ. Από τις ποικίλες πληροφορίες για τη ζωή του εξακριβωμένες είναι ότι έζησε κάποιο διάστημα της νεότητάς του στη Σάμο, ότι ταξίδεψε στην Ελλάδα, τη Σκυθία, τον Πόντο και την Ανατολή, και ότι πήρε μέρος στον αποικισμό των Θουρίων, της πόλης στην οποία πέθανε περί το 430 π.Χ.
Η συγγραφή του Ηροδότου, έργο για το οποίο αποκλήθηκε "πατέρας της Ιστορίας", διαιρέθηκε από τους Αλεξανδρινούς λογίους σε εννέα βιβλία (καθένα των οποίων τιτλοφορείται με το όνομα μιας Μούσας) βάσει του περιεχομένου τους. Ο ιστορικός αρχίζει την αφήγησή του με την ακμή της Περσικής αυτοκρατορίας, συνεχίζει με την ιστορία και την ανθρωπολογία της Αιγύπτου, την κατάκτηση της χώρας αυτής από τους Πέρσες, τις σχέσεις των τελευταίων με τον Δυτικό κόσμο, και κορυφώνει το έργο του με τους Περσικούς πολέμους. Αντλώντας πληροφορίες από την προφορική παράδοση, τις γραπτές πηγές και την αρχαιολογία, αξιοποιώντας επίσης τα μυθολογικά δεδομένα, ο Ηρόδοτος συνθέτει στην Ιωνική διάλεκτο την Ιστορία του η οποία χαρακτηρίζεται από ειλικρίνεια, αντικειμενικότητα και απροκατάληπτη προσέγγιση προσώπων, λαών και γεγονότων. (Από την ιστοσελίδα του εκδότη)
Λεπτομέρειες
ISBN139789603520771
ΕκδότηςΚΑΚΤΟΣ
ΣειράΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 51
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 1992
Αριθμός σελίδων216
Διαστάσεις21x12
ΜετάφρασηΟΜΑΔΑ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΩΝ
Κωδικός Πολιτείας2140-0050
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

JimELES

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

titiki2109, gelin71, cvstiana, makou, Nefeli Karapiperi, JimELES, dchalkidis, andreaskos99, irenenostalgia, Twattp, aposdrak

Κριτικές για το προϊόν

[27/09/2019] The Big Brother.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Για το θέμα των Πελασγών, υπάρχει μεγάλη θεωρία. Η άποψη του Ηροδότου στον 1ο τόμο είναι ότι ήταν βάρβαροι, αλλόγλωσσοι, μη Έλληνες, που αφομοιώθηκαν τελικά στην Ελλάδα. Οι Λακεδαιμόνιοι προέρχονταν από τους Πελασγούς, ενώ το Αττικό έθνος, που ήταν Πελασγικό, όταν μεταβλήθηκε σε ελληνικό, έμαθε και την ελληνική γλώσσα (Εκδόσεις Κάκτος, 1994, σελ. 97,99). Επανέρχεται λακωνικά στο θέμα των Πελασγών και στην «Ουρανία».
Ο Ηρόδοτος φαίνεται να είναι προκατειλημμένος εναντίον του Θεμιστοκλή, από όσα άκουσε από τους πληροφοριοδότες του, οι οποίοι σίγουρα δεν εκτιμούσαν το Θεμιστοκλή.
Ο ρόλος της Αθήνας φαίνεται σε όλη τη διάρκεια της μάχης στη Σαλαμίνα και τα τεχνάσματα, αθέμιτα η μη, του Θεμιστοκλή για να πείσει τους Έλληνες συμμάχους να μην πολεμήσουν στην Πελοπόννησο, αλλά σε ναυμαχία στη Σαλαμίνα, αποδείχτηκαν σωτήρια για τους Έλληνες συμμάχους.
Κάποια νησιωτικά μέρη δεν είχαν Μηδίσει, δεν είχαν δηλώσει υποταγή στους Βαρβάρους: η Μήλος, η Σίφνος και η Σέριφος. Κατά τη διάρκεια της ναυμαχίας, η Πάρος κράτησε στάση ουδετερότητας, στάση που ευνοούσε τους Πέρσες.
Οι σύμμαχοι, με τη συμβολή των Αθηναίων και άλλων, αλλά κυρίως των Αιγινητών νίκησαν στη ναυμαχία, που τελικά έγινε στη Σαλαμίνα και ανάγκασαν τους Πέρσες να υποχωρήσουν. Πιο πριν, είχαν μπει στην Αθήνα και την είχαν λεηλατήσει και καταστρέψει, ενώ φόβος των Σπαρτιατών ήταν να μην μπουν και στην Πελοπόννησο.
Οι Πέρσες και ο Ξέρξης υποχωρούν, αλλά ο Μαρδόνιος επιμένει. Οι Αθηναίοι αρνούνται στους Πέρσες συνθήκη συμμαχίας και δεν προδίδουν την Σπάρτη, ούτε την Ελλάδα, με την κοινή γλώσσα και τους κοινούς Θεούς, την οποία συμπαρέσυραν σ' αυτόν τον πόλεμο.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΕΠΙΔΟΡΠΙΑ
€4.97 €2.24
(-55%)
Κερδίζετε €2.73
DELACROIX
BRUNO SILVIA
€10.00 €5.00
(-50%)
Κερδίζετε €5.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS