Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΗΡΟΔΟΤΟΣ: ΑΠΑΝΤΑ (ΕΝΑΤΟΣ ΤΟΜΟΣ) // ΚΑΛΛΙΟΠΗ

ΗΡΟΔΟΤΟΣ: ΑΠΑΝΤΑ (ΕΝΑΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)

ΚΑΛΛΙΟΠΗ

+
-
ΗΡΟΔΟΤΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 2140-0051
Τιμή Έκδοσης
€15.90
Τιμή Πολιτείας
€11.13
(-30%)
Κερδίζετε €4.77


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Μάχη των Πλαταιών. Ναυμαχία της Μυκάλης. Κατάληψη της Σηστού από τους Αθηναίους.
Ο Ηρόδοτος, γόνος εύπορης οικογένειας της Αλικαρνασσού, γεννήθηκε πιθανότατα το 484 π.Χ. Από τις ποικίλες πληροφορίες για τη ζωή του εξακριβωμένες είναι ότι έζησε κάποιο διάστημα της νεότητάς του στη Σάμο, ότι ταξίδεψε στην Ελλάδα, τη Σκυθία, τον Πόντο και την Ανατολή, και ότι πήρε μέρος στον αποικισμό των Θουρίων, της πόλης στην οποία πέθανε περί το 430 π.Χ.
Η συγγραφή του Ηροδότου, έργο για το οποίο αποκλήθηκε "πατέρας της Ιστορίας", διαιρέθηκε από τους Αλεξανδρινούς λογίους σε εννέα βιβλία (καθένα των οποίων τιτλοφορείται με το όνομα μιας Μούσας) βάσει του περιεχομένου τους. Ο ιστορικός αρχίζει την αφήγησή του με την ακμή της Περσικής αυτοκρατορίας, συνεχίζει με την ιστορία και την ανθρωπολογία της Αιγύπτου, την κατάκτηση της χώρας αυτής από τους Πέρσες, τις σχέσεις των τελευταίων με τον Δυτικό κόσμο, και κορυφώνει το έργο του με τους Περσικούς πολέμους. Αντλώντας πληροφορίες από την προφορική παράδοση, τις γραπτές πηγές και την αρχαιολογία, αξιοποιώντας επίσης τα μυθολογικά δεδομένα, ο Ηρόδοτος συνθέτει στην Ιωνική διάλεκτο την Ιστορία του η οποία χαρακτηρίζεται από ειλικρίνεια, αντικειμενικότητα και απροκατάληπτη προσέγγιση προσώπων, λαών και γεγονότων. (Από την ιστοσελίδα του εκδότη)
Λεπτομέρειες
ISBN139789603520788
ΕκδότηςΚΑΚΤΟΣ
ΣειράΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 52
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 1992
Αριθμός σελίδων256
Διαστάσεις21x12
ΜετάφρασηΟΜΑΔΑ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΩΝ
Κωδικός Πολιτείας2140-0051
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

JimELES

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

titiki2109, gelin71, cvstiana, makou, Nefeli Karapiperi, JimELES, dchalkidis, andreaskos99, irenenostalgia, Twattp

Κριτικές για το προϊόν

[27/09/2019] The Big Brother.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Κάποιοι πληθυσμοί της Ελλάδος που μήδισαν ήταν: οι Θηβαίοι, οι Αρκάδες, οι Θεσσαλείς, οι Αργείοι, οι Φωκείς (κυρίως παρά τη θέλησή τους), οι Μακεδόνες. Αλλά, κατά τα απίθανα λεγόμενα του Ηροδότου, ο Αλέξανδρος ο Μακεδόνας προειδοποίησε τους Έλληνες για να τους προστατέψει, πριν την μάχη στις Πλαταιές (479 π.Χ.).
Το τέλος για τις φιλοδοξίες των Περσών κρίθηκε στη μάχη των Πλαταιών, όπου Σπαρτιάτες, Τεγεάτες και Αθηναίοι πολέμησαν ισάξια. Ο Σπαρτιάτης στρατηγός Παυσανίας βρίσκεται στο απόγειο της δόξας του.
Στη συνέχεια γίνεται μια εξέγερση σε περιοχές της Ιωνίας και ο αθηναϊκός στόλος, μαζί με Σπαρτιάτες και άλλους Έλληνες καταδιώκουν τους υποχωρούντες. Τελικά, αποσύρονται και οι Αθηναίοι. Οι γέφυρες στα στενά του Ελλησπόντου είχαν καταστραφεί από τους Πέρσες 10 μήνες πριν. Οι Αθηναίοι διακρίνονται σε αυτήν την καταδίωξη, που δεν έχει ουσιαστικό όφελος, πέρα από την κατάκτηση της σημαντικής πόλης Σηστού, κομβικής περιοχής για τη μεταφορά σιταριού στον Εύξεινο Πόντο.
Έτσι, τελειώνουν οι ιστορίες του Ηροδότου, πάνω στις οποίες βασίζονται ακόμα και σήμερα σπουδαίοι επιστήμονες του εξωτερικού και της Ελλάδας, και από τις οποίες αντλείται υλικό για τα σχολικά εγχειρίδια. Η προσπάθεια του Κάκτου και της φιλολογικής ομάδας του είναι αξιόλογη. Θα μπορούσε να αποδοθεί, ίσως, το κείμενο καλύτερα στα νέα ελληνικά.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΑΛΧΗΜΕΙΑ
MELVILLE FRANCIS
€14.90 €5.22
(-65%)
Κερδίζετε €9.68
ΤΟ 1821 ΚΑΙ Η ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΑ
ΣΚΑΡΙΜΠΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
€9.54 €4.77
(-50%)
Κερδίζετε €4.77

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS