Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ ΑΠΑΝΤΑ 2 ΛΟΓΟΙ ( ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 112 )

ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ: ΑΠΑΝΤΑ (ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΤΟΜΟΣ)

ΕΛΕΝΗΣ ΕΓΚΩΜΙΟΝ - ΒΟΥΣΙΡΙΣ - ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΝΙΚΟΝ - ΠΡΟΣ ΝΙΚΟΚΛΕΑ - ΝΙΚΟΚΛΗΣ Ή ΚΥΠΡΙΟΙ - ΕΥΑΓΟΡΑΣ

+
-
ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 2140-0111
Τιμή Έκδοσης
€14.84
Τιμή Πολιτείας
€10.39
(-30%)
Κερδίζετε €4.45


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

ΕΛΕΝΗΣ ΕΓΚΩΜΙΟΝ: Αναφορά στην Ελένη και στη στοργή των θεών προς αυτή, και αποκατάσταση του Πάρη. Μέσω αυτών εγκώμιο στην ομορφιά, από την οποία νικιούνται και οι θεοί, επίκριση των Εριστικών και αναφορά σε πανελλήνιες ιδέες.
ΒΟΥΣΙΡΙΣ: Επίκριση του Αθηναίου σοφιστή Πολυκράτη, επειδή συνέγραψε απολογία του Αιγύπτιου Βουσίριδος και κατηγορία κατά του Σωκράτη.
ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΝΙΚΟΝ: Παραινετικός και διδακτικός λόγος για ζητήματα ηθικής της καθημερινής ζωής.
ΠΡΟΣ ΝΙΚΟΚΛΕΑ: Παραινετικός λόγος προς τον Νικοκλή, βασιλιά της Σαλαμίνας της Κύπρου. Το πρότυπο του άριστου μονάρχη και ο ορθός τρόπος διακυβέρνησης.
ΝΙΚΟΚΛΗΣ Ή ΚΥΠΡΙΟΙ: Ομιλία του Νικοκλή προς τους υπηκόους του, χαρακτηριστική των μοναρχικών αντιλήψεων της εποχής.
ΕΥΑΓΟΡΑΣ: Εγκώμιο του θανόντος βασιλιά, κατά τρόπο που σκιαγραφεί τη γενική εικόνα του μονάρχη.
Ο Ισοκράτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 436 π.Χ. Έλαβε επιμελημένη παιδεία και άσκησε κατ’ αρχάς το επάγγελμα του λογογράφου και αργότερα του ρητοροδιδάσκαλου σε δική του σχολή. Η ανάμειξή του στα κοινά ήταν έμμεση, και με τους λόγους του προσπάθησε να παρέμβει στην πολιτική της Αθήνας, εκφράζοντας πανελλήνιες ιδέες. Δημιούργησε επίσης φιλικές σχέσεις με βασιλείς και ηγεμόνες της εποχής, μεταξύ των οποίων και με τον Φίλιππο. Πέθανε το 338 π.Χ., λίγο μετά τη μάχη της Χαιρώνειας, απέχοντας εκούσια από τη λήψη της τροφής. Ο Ισοκράτης, μεγάλος τεχνίτης του λόγου, άσκησε ισχυρή επίδραση στους μεταγενέστερους ως προς τη γλώσσα και το ύφος. Σώζονται 21 λόγοι του, 9 επιστολές και μερικά αποσπάσματα. (Από την παρουσίαση της έκδοσης)
Λεπτομέρειες
ISBN139789603521389
ΕκδότηςΚΑΚΤΟΣ
ΣειράΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 112
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 1993
Αριθμός σελίδων314
Διαστάσεις21x12
ΜετάφρασηΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗΣ
Κωδικός Πολιτείας2140-0111
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

makou, Aristonoos

Κριτικές για το προϊόν

[12/12/2022] alejandrinos.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Ισοκράτους "Προς Δημόνικον" : "Εκ των κοινών επιμελειών απαλλάττου μή πλουσιώτερος αλλ΄ ενδοξότερος, πολλών γαρ χρημάτων κρείττων ο παρά του πλήθους έπαινος... Μάλλον αποδέχου δικαίαν πενίαν η πλούτον άδικον, τοσούτῳ γαρ κρείττων δικαιοσύνη χρημάτων, όσω τα μεν ζώντας μόνον ωφελεί, το δε και τελευτήσασι δόξαν παρασκευάζει, κακείνων μεν τοις φαύλοις μέτεστιν, τούτο δε τοις μοχθηροίς αδύνατον μεταλαβείν." Νεοελληνική απόδοση: "Aπο την πολιτική να φεύγεις όχι πλουσιότερος, αλλά ενδοξότερος, γιατί ο έπαινος του πλήθους είναι καλύτερος από τα χρήματα... Να αποδέχεσαι περισσότερο τη δίκαιη φτώχεια, παρά τον άδικο πλούτο, γιατί η δικαιοσύνη είναι τόσο ανώτερη από τα χρήματα, όσο είναι αληθές ότι τα χρήματα ωφελούν τους ζωντανούς, ενώ η δικαιοσύνη δίνει δόξα και στους νεκρούς και ότι στα χρήματα μετέχουν και φαύλοι, στη δικαιοσύνη, όμως, είναι αδύνατο να έχουν μερίδιο οι μοχθηροί." Αυτός ο λόγος του Ισοκράτη είναι συμβουλευτικός με σκοπό να οδηγήσει τους πολίτες σε έναν ηθικό τρόπο ζωής. Ειδικά οι πολιτικοί μας γνωρίζουν αυτόν τον λόγο και τον τηρούν κατά γράμμα τόσο στο Ελληνικό κοινοβούλιο όσο και στο Ευρωκοινοβούλιο. Ο "κυρίαρχος" λαός γνωρίζει βέβαια την υψηλή ποιότητα των εκπροσώπων του και έχει μοναδική φροντίδα να ευτυχούν οι πολιτικοί του και αυτός ας δυστυχεί..
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Τα υπόγεια του Βατικανού (σκληρόδετη έκδοση)
GIDE ANDRE (NOBEL 1947)
€19.08 €8.59
(-55%)
Κερδίζετε €10.49
ΚΑΛΛΩΠΙΣΤΙΚΑ ΦΥΤΑ ΤΑΞΙΝΟΜΗΜΕΝΑ ΚΑΤΑ ΧΡΩΜΑ
HUNTINGTON LUCY
€6.00 €2.70
(-55%)
Κερδίζετε €3.30

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS