Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΓΑΒΡΙΕΛΛΑ Η ΖΩΗ ΜΟΥ

ΓΑΒΡΙΕΛΛΑ

Η ΖΩΗ ΜΟΥ

+
-
ΟΥΣΑΚΟΒΑ ΓΑΒΡΙΕΛΛΑ
Κωδ. Πολιτείας: 2140-1457
Τιμή Έκδοσης
€18.02
Τιμή Πολιτείας
€12.61
(-30%)
Κερδίζετε €5.41


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Η "πλανεύτρα των Αθηνών" όπως την αποκαλούσαν, η θρυλική ιερόδουλος Γαβριέλλα, μπορεί να ήταν διάσημη για τα κάλλη της στον αντρικό πληθυσμό της πόλης, έγινε όμως κυρίως γνωστή για το ήθος, τον χαρακτήρα και το φιλανθρωπικό της έργο, στοιχεία που έκαναν τους γείτονές της να τη λατρέψουν μέχρι τέλους. Οι άνθρωποι που τη γνώριζαν καλά μιλούν για μία γυναίκα βαθιά θρησκευόμενη και απολύτως ανεξάρτητη, που βοήθησε πάρα πολλά παιδιά να πάνε σχολείο και πλήρωνε τα ιατρικά έξοδα των φτωχών γειτόνων της.
Συνέχισε να εργάζεται μέχρι το 1991, σε ηλικία 75 ετών, οπότε και βρήκε τραγικό θάνατο από στραγγαλισμό. Οι δράστες μπήκαν στο σπίτι της σαν πελάτες και τη σκότωσαν χωρίς να αφήσουν κανένα ίχνος. Η αστυνομία δεν μπόρεσε να τους συλλάβει ποτέ.
Στο αυτοβιογραφικό της βιβλίο μιλά για την παιδική της ηλικία, τους άντρες και τις επαγγελματικές της δραστηριότητες, για τις οποίες ποτέ δεν αισθάνθηκε μειονεκτικά. Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι πρόσφερε στους άντρες στοργή και ζεστασιά, και ότι στο σπίτι της έβρισκε κανείς παρηγοριά, αφού με τους πελάτες γινόταν φίλη, έπιανε συζήτηση και πολλοί της εκμυστηρεύονταν τα προσωπικά τους προβλήματα. Επίσης ποτέ δεν ήταν βιαστική, ποτέ δεν τους φόβιζε και ποτέ δεν τους μιλούσε άσχημα.
Η Γαβριέλλα ποτέ δεν έπαψε να αισθάνεται άνθρωπος, αν και πολλές φορές ενεργούσε με τρόπο όχι κοινά αποδεκτό. Έτσι, όμως, συμπεριφέρονται οι άνθρωποι που αισθάνονται ειλικρινείς πρώτα με τον εαυτό τους και κατόπιν με τους άλλους... (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

Ο ΕΡΧΟΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΝΕΑ ΖΩΗ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ
ΚΑΤΟΧΗ
Η ΖΩΗ ΒΡΙΣΚΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ
ΤΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΤΗΣ ΓΑΒΡΙΕΛΛΑΣ
Λεπτομέρειες
ISBN139789603524830
ΕκδότηςΚΑΚΤΟΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 1981
Αριθμός σελίδων436
Διαστάσεις21x14
Κωδικός Πολιτείας2140-1457
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

Κριτικές για το προϊόν

[17/12/2022] Andy Grivas.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Δεν είμαι σίγουρος τι περίμενα αγοράζοντας αυτό το βιβλίο, μάλλον περισσότερα για τον άνθρωπο πίσω από την ιδιότητα "ιερόδουλος". Το θέμα είναι βαρύ αλλά η αφήγηση ανάλαφρη και γενικά ευχάριστη. Αν είναι κάποιος παρατηρητικός, θα δει ότι η αυταρέσκεια της Γαβριέλλας ήταν μια άμυνα, μια προσπάθεια να απενοχοποιηθεί (και ίσως γι' αυτό ακριβώς έγραψε την αυτοβιογραφία της).
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΠΗΛΙΝΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ
ROSSI RENZO
€7.95 €3.58
(-55%)
Κερδίζετε €4.37
ΥΠΝΩΣΗ
STREETER MICHAEL
€14.90 €5.96
(-60%)
Κερδίζετε €8.94

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS