Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
COLLECTANEA

COLLECTANEA

+
-
ΛΟΡΕΝΤΖΑΤΟΣ ΖΗΣΙΜΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 1220-0265
Τιμή Έκδοσης
€47.70
Τιμή Πολιτείας
€35.78
(-25%)
Κερδίζετε €11.92


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Τα Collectanea τούτα, δίχως ημερομηνίες, τα βλέπω σαν τις χαμάδες της πατρίδας μας, για τις οποίες το Εγκυκλοπαιδικόν Λεξικόν Ελευθερουδάκη (1927-1931) γράφει: "χαμάδα (η). Ελαία ώριμος πεσούσα από του δένδρου και τρωγομένη ανάλατος".
Με τον ίδιο τρόπο και οι καταγραφές αυτές πρέπει, καθώς πέφτουν ώριμες από το δέντρο, να μαζεύονται και να τρώγονται, σα να λέγαμε, όπως είναι -δίχως άλλη επεξεργασία- ήγουν ανάλατες. (Από την έκδοση)

Περιεχόμενα

Στον αναγνώστη
Collectanea
Παράρτημα
Σημείωμα του επιμελητή
Υπόμνημα πηγών
Μεταφράσεις ξενόγλωσσων χωρίων
Πίνακας ονομάτων
Λεπτομέρειες
ISBN139789603531470
ΕκδότηςΔΟΜΟΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΣεπτέμβριος 2009
Αριθμός σελίδων800
Διαστάσεις24x17
Κωδικός Πολιτείας1220-0265
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

JOHNBS, Miskin, geopap1984, xagelop

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

piuomo, stephanius, DIMITRISKOTS, Miskin, geopap1984, andriana983

Κριτικές για το προϊόν

[06/08/2021] EKORE.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Μ' ένα λόγο κρυστάλλινο κι αντάξιο της
βαθύτατης πνευματικής ποιότητάς του ο Λορεντζάτος καταθέτει σ' αυτή τη σπουδαία συλλογή τις σκέψεις του για τη φιλοσοφία, την επιστήμη, την κοινωνία, τη θεολογία, πάντα με μέτρο τον άνθρωπο και τα πεπραγμένα του. Απόμακρος από κάθε είδους ιδεολογική αρτηριοσκλήρωση ή προκατάληψη ο σπουδαίος πλην όμως σχεδόν άγνωστος στοχαστής ως οργανικό παιδί της φωτεινής γενιάς του 30 ανοίγει νέους ορίζοντες και δίνει φτερά ελευθερίας με κάθε του σκέψη έχοντας ως κεντρομόλο δύναμη τη πίστη στην παράδοση και την αδιάσπαστη εμπειρική συνέχεια και συνέπειά της απορρίπτοντας κάθε φτηνό ιδεολόγημα κι ασκώντας κριτική στα ανθρώπινα πεπραγμένα με την οξύτατη πνευματική του διαύγεια. Όλα είναι προς αναζήτηση κι ανακάλυψη σ' αυτό το ταξίδι που σε κάθε του στάση δεν σταματά να εκπλήσσει ευχάριστα.
[10/01/2018] IoannisTopalidis.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Η παρακαταθήκη ενός σπουδαίου στοχαστή... " Η τελευταία στη σειρά από τις θέσεις για τον Φόιερμπαχ (1845) του Μαρξ, λέει:«Οι φιλόσοφοι με διάφορους τρόπους εξήγησαν μοναχά τον κόσμο· το ζήτημα είναι να τον αλλάξει κάποιος». Αντίθετα με όσους -ή με όσες- νομίζουν σήμερα πως πρέπει (πρώτα) να αλλάξει ο κόσμος -verande
, στη γλώσσα του Μαρξ- η πνευματική παράδοση διδάσκει πως πρέπει (πρώτα) να αλλάξει ο άνθρωπος. Το ζήτημα είναι ο άνθρωπος και όχι ο κόσμος. Όσο για τον κόσμο, η πνευματική παράδοση διδάσκει με το στόμα του Ιωάννη πως: ήλθον ίνα… σώσω τον κόσμον. Και ο κόσμος θα σωθεί αλλάζοντας ο άνθρωπος, όχι αλλάζοντας ο κόσμος ". Απόσπασμα από τα C o l l e c t a n e a του Ζήσιμου Λορεντζάτου. Ενός γιγάντιου πνευματικού μεγέθους για το οποίο έχουμε μαύρα μεσάνυχτα σε αυτή τη χώρα.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
ΣΚΟΥΡΑ ΣΟΦΙΑ
€60.00 €30.00
(-50%)
Κερδίζετε €30.00
ΣΥΝΤΟΜΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ
ΒΟΥΡΝΑΣ ΤΑΣΟΣ
€11.90 €5.95
(-50%)
Κερδίζετε €5.95

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS