Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ // ΥΠΟΜΝΗΜΑΤΑ, ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜ

ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ

ΥΠΟΜΝΗΜΑΤΑ, ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΟΓΡΑΦΙΕΣ

+
-
ΠΑΠΑΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΑΘΗΝΑ
Κωδ. Πολιτείας: 2230-0461
Τιμή Έκδοσης
€9.54
Τιμή Πολιτείας
€7.63
(-20%)
Κερδίζετε €1.91


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Η "Κριτική Κειμένου" είναι ο κλάδος της φιλολογικής επιστήμης που μελετά τα κείμενα της αρχαιοελληνικής και λατινικής γραμματείας υπό ένα συγκεκριμένο πρίσμα και με έναν σαφώς προσδιορισμένο στόχο: την αναγωγή των κειμένων αυτών στην αρχική μορφή τους (ή όσο πιο κοντά γίνεται σε αυτήν). Η διαδικασία αυτή της ανασυγκρότησης του κάθε κειμένου συνίσταται σε μια σειρά κριτικές ενέργειες μελέτη των χειρογράφων, εξέταση της γνησιότητας του κειμένου, διόρθωση σφαλμάτων, εντοπισμός νόθων παρεισφρήσεων.
Το παρόν εγχειρίδιο καλειδοσκοπικά εστιάζει σε συγκεκριμένες πτυχές τεχνικής και λειτουργικής φύσεως της Κριτικής Κειμένου αφενός παρέχει έναν συγκεντρωτικό κατάλογο, όπου αναγράφονται και ερμηνεύονται οι βασικές συντομογραφίες, οι τεχνικοί όροι και τα λοιπά κριτικά σύμβολα της Κριτικής επιστήμης, και αφετέρου παρουσιάζει δειγματικές αναγνώσεις (με συνοδευτικά επεξηγηματικά σχόλια) για τα τρία είδη υπομνημάτων που παρατίθενται σε κριτικές εκδόσεις κειμένων, δηλ. Υπόμνημα Πηγών, Κριτικό Υπόμνημα και Υπόμνημα Παραλλήλων Χωρίων. Ωσαύτως, στο εγχειρίδιο παρατίθεται μια σύντομη ιστορική ανασκόπηση της Κριτικής Κειμένου (με αναφορές στη στεμματική θεωρία και το στέμμα κωδίκων), καθώς και ενδεικτική περαιτέρω βιβλιογραφία.
Συναφώς, στόχος του εγχειριδίου αυτού είναι να προσφέρει ένα συμπαγές υπόβαθρο από τεχνικές γνώσεις, οι οποίες συνιστούν απαραίτητη προϋπόθεση τόσο για την κατανόηση της διαδικασίας της παράδοσης των κειμένων και του συνακόλουθου πλέγματος διεργασιών της Κριτικής επιστήμης, όσο και για τη σφαιρική προσέγγιση του αρχαίου ελληνικού και λατινικού γραπτού λόγου.
Εν κατακλείδι, το εγχειρίδιο αυτό φιλοδοξεί να καλύψει το έως τώρα βιβλιογραφικό κενό και να καταστεί ένα χρήσιμο εργαλείο έρευνας για φιλολόγους, φοιτητές φιλολογίας αλλά και κάθε είδους μελετητές των αρχαίων κειμένων. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

Προλογικό σημείωμα
Κριτική κειμένου: Σύντομη ιστορική ανασκόπηση
Συντομογραφίες - Τεχνικοί όροι - Σύμβολα
Υπόμνημα πηγών
Κριτικό υπόμνημα
Υπόμνημα παραλλήλων χωρίων
Βιβλιογραφία
Λεπτομέρειες
ISBN139789603544678
ΕκδότηςΚΑΡΔΑΜΙΤΣΑ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2017
Αριθμός σελίδων74
Διαστάσεις21x14
Κωδικός Πολιτείας2230-0461
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

lolakis2

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS