Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
AHHIYAWA // ΤΟ ΜΥΚΗΝΑΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΧΕΤΤΙΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

AHHIYAWA

ΤΟ ΜΥΚΗΝΑΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΧΕΤΤΙΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

+
-
ΚΟΠΑΝΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 2230-0506
Τιμή Έκδοσης
€26.50
Τιμή Πολιτείας
€21.20
(-20%)
Κερδίζετε €5.30


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Μεταξύ του 15ου και 13ου αι. π.Χ. το χεττιτικό βασίλειο ήταν ένα από τα σημαντικότερα της Εγγύς Ανατολής, καθώς ήλεγχε μεγάλο τμήμα της Μικράς Ασίας και της βόρειας Συρίας. Διατηρούσε στενές διπλωματικές επαφές με όλα τα ισχυρά βασίλεια της εποχής, ενώ στην πρωτεύουσά του ανακαλύφθηκαν δεκάδες χιλιάδες πινακίδες, οι οποίες μάς προσφέρουν πληθώρα πληροφοριών. Αρκετές πινακίδες αναφέρονται στο βασίλειο της Αχιγιάβα, δηλαδή ένα σημαντικό μυκηναϊκό βασίλειο στο Αιγαίο, θεωρείται πλέον δεδομένο ότι ο συγκεκριμένος όρος συνδέεται ετυμολογικά με το εθνώνυμο «Αχαιοί». Τα χεττιτικά κείμενα παρουσιάζουν το βασίλειο της Αχιγιάβα ως ισχυρό και εξωστρεφές. Εμπλεκόταν συχνά στις υποθέσεις της δυτικής Μικράς Ασίας κατά τον 14ο-13ο αι. π.Χ. και διατηρούσε ένα προπύργιο στην Μιλαβάντα (=Μίλητο). Κατά τον 13ο αι. οι Χετταίοι ηγεμόνες αναγνώριζαν ως ισότιμό τους τον Αχαιό βασιλιά. Επίσης, γίνεται αναφορά σε μία διένεξη που σχετιζόταν με την Βιλούσα (=Ίλιον/Τροία). Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα κατορθώματα του Πιγιαμαράντου, ενός υποτελούς του Αχαιού ηγεμόνα, ο οποίος δημιούργησε πολλά προβλήματα στους Χετταίους και περιγράφονται αναλυτικά.
Στο εισαγωγικό κεφάλαιο παρουσιάζεται συνοπτικά η ιστορία του χεττιτικού βασιλείου κατά την διάρκεια του πρώτου μισού της 2ης χιλιετίας. Επίσης, γίνεται μία σύντομη επισκόπηση της ιστορίας της χεττιτικής γλώσσας και γραφής. Στα επόμενα τέσσερα κεφάλαια παρατίθενται τα κείμενα ανά χρονολογική περίοδο με μία εκτενή περιγραφή του ιστορικού πλαισίου της εποχής. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα συγκεκριμένα χεττιτικά κείμενα παρουσιάζονται για πρώτη φορά στα ελληνικά. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

-Συντομογραφίες
-Χρονολογικός πίνακας
-Πρόλογος
-Εισαγωγή
Σύντομη ιστορία της έρευνας
Η χεττιτική γλώσσα
Η χεττιτική γραφή
Το ζήτημα της Ahhiyawa
Γενικές παρατηρήσεις για την μετάφραση
-Επισκόπηση της πρώιμης χεττιτικής ιστορίας
-Ύστερος 15ος - πρώιμος 14ος αι.
Ιστορικό πλαίσιο - Κείμενα [...]
-14ος αι.-πρώιμος 13ος αι.
Ιστορικό πλαίσιο - Κείμενα
-Μέσα 13ου αι. - Ύστερος 13ος αι. [...]
-Ύστερος 13ος αι.
-12ος αι.
Ευρετήριο πινακίδων
Κατάλογος Εικόνων
Βιβλιογραφία
Ευρετήριο Όρων
Ευρετήριο Θεωνυμίων
Ευρετήριο Τοπωνυμίων
Ευρετήριο Ανθρωπωνυμίων
Λεπτομέρειες
ISBN139789603545330
ΕκδότηςΚΑΡΔΑΜΙΤΣΑ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΣεπτέμβριος 2021
Αριθμός σελίδων304
Διαστάσεις24x17
Κωδικός Πολιτείας2230-0506
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

mpampisgalanis, tomray94, mikeparas

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

ΑδαμαντίαΝικ, mpampisgalanis, tomray94, mikeparas

Κριτικές για το προϊόν

[12/10/2022] mpampisgalanis.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Εξαιρετική επιστημονική δουλειά. Ισως προυποθέτει μια γνώση των βασικών της ιστορίας της αρχαίας Εγγύς Ανατολής. Δεν είναι μια εύκολη αφήγηση αλλά αυτό είναι και το πλεονέκτημα του βιβλίου, όποιος το διαβάσει μπορεί να ξέρει ότι έχει έρθει σε επαφή με τον πυρήνα της δουλειάς που κάνει απέναντι στις πηγές και τη βιβλιογραφία ο ιστορικός.
Η παρούσα εργασία είναι απόδειξη του ζώντος χαρακτήρα των επιστημών, από τον πλήρη σχεδόν αποκλεισμό της συσχέτισης του όρου ''αχιγιάβα'' με τους Μυκηναίους μέχρι την σχεδόν ομόφωνη αποδοχή της σήμερα . το βιβλίο αυτό δείχνει πως εξελίσσονται οι ιδέες και συμπεράσματα μέσα από τη δουλειά των ειδικών.
Αξίζει πραγματικά να υπάρξουν περισσότερες δουλειές στα ελληνικά γι αυτή τη συναρπαστική και εν πολλοίς άγνωστη περίοδο. την Ύστερη Εποχή του Χαλκού, με τα μεγάλα κράτη, τις πυκνές επαφές, τη συνεχή επικοινωνία που θυμίζουν μια πρώτη παγκοσμιοποίηση.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
CLARKE ARTHUR
€11.66 €5.83
(-50%)
Κερδίζετε €5.83
ΤΑ ΣΠΗΛΑΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΠΕΤΡΟΧΕΙΛΟΥ ΑΝΝΑ
€10.45 €3.66
(-65%)
Κερδίζετε €6.79

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS