Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΠΡΟΒΑΤΟΤΡΟΦΙΑ

ΠΡΟΒΑΤΟΤΡΟΦΙΑ

+
-
ΖΥΓΟΓΙΑΝΝΗΣ Γ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 4050-0008
Τιμή Έκδοσης
€47.00
Τιμή Πολιτείας
€39.95
(-15%)
Κερδίζετε €7.05


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Τα πρόβατα από την εξημέρωσή τους και ειδικότερα από τότε που άρχισε, λίγο αργότερα, η συστηματική εκτροφή τους, συνοδεύοντας τον άνθρωπο στη μακραίωνη ιστορία του, διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη ζωή του. Με την εκτροφή τους, ιδιαίτερα στις "μειονεκτικές" περιοχές της Γης, εξασφαλίζουν εργασία σε εκατομμύρια ανθρώπων, και με την εκμετάλλευση των παραγωγικών τους ιδιοτήτων (γαλακτοπαραγωγή, κρεοπαραγωγή, εριοπαραγωγή) προσφέρουν στον άνθρωπο (i) πολύτιμα προϊόντα υψηλής βιολογικής αξίας για τη διατροφή του και (ii) απαράμιλλης αντοχής και ποιότητας υλικό (μαλλί) κατασκευής διαφόρων τύπων υφασμάτων για την ένδυσή του, αλλά και για άλλες χρήσεις από αυτόν.
Από όλα τα παραγωγικά μηρυκαστικά, τα πρόβατα και τα γίδια αξιοποιούν περισσότερο αποτελεσματικά τη φτωχή φυσική βλάστηση μεγάλων εκτάσεων της Γης, στις οποίες καμία άλλη ζωοτεχνική δραστηριότητα δεν μπορεί να αναπτυχθεί, και τη μετατρέπουν σε πολύτιμα προϊόντα για τον άνθρωπο. Σήμερα, όμως, η εκτροφή των προβάτων δεν περιορίζεται μόνο στις ημιορεινές και ορεινές εκτάσεις διαφόρων υποανάπτυκτων ή σε ανάπτυξη ευρισκόμενων χωρών, αλλά επεκτείνεται και σε βελτιωμένες ημιορεινές ή λοφώδεις, καθώς και σε αροτριαίες εκτάσεις πολλών αναπτυγμένων, και με παράδοση στην προβατοτροφία, χωρών της Γης (Αυστραλία, Ν. Ζηλανδία, Μ. Βρετανία, Γαλλία κτλ.) στην αγροτική οικονομία των οποίων συμβάλλουν, με την εμπορία των παραγόμενων από αυτά προϊόντων, αποφασιστικά.
Η προβατοτροφία είναι ζωτικής σημασίας δραστηριότητα για ολόκληρη την ανθρωπότητα. Αν αυτό το "σύστημα" παραγωγής καταρρεύσει ή έστω αν μειωθεί, τότε τεράστιες εκτάσεις θα εκκενωθούν και άνθρωποι και πολιτισμός που έχουν επιβιώσει με τις λιγότερες μεταβολές από οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα του ανθρώπου, θα χαθούν.
Ωστόσο, οι συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις των καταναλωτών για ανώτερα, ποιοτικά, και σε περισσότερο προσιτές τιμές προβατοτροφικά προϊόντα, και των προβατοτρόφων για καλύτερες συνθήκες εργασίας τους, προτρέπουν πιεστικά όλους τους ασχολούμενους με την προβατοτροφία στη βελτίωση, τόσο των γενοτύπων των ζώων, όσο και των μεθόδων εκτροφής τους.
Ανταποκρινόμενη άμεσα στο προσκλητήριο αυτό η επιστήμη έχει ανανεώσει το "οπλοστάσιο" των προβατοτρόφων κατά την τελευταία 30-ετία με σημαντικές προόδους, που αφορούν στη διαχείριση των λειμώνων, στη διατροφή, στην αναπαραγωγή και στην υγεία των ζώων, με απώτερο στόχο την (i) αύξηση της παραγωγικότητας των προβάτων που εκτρέφουν και την (ii) βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων, κυρίως του κρέατος, που αυτά παράγουν.
Για να επωφεληθούν, όμως, οι προβατοτρόφοι όλων των πλεονεκτημάτων που η πρόοδος αυτή παρέχει, πρέπει να υπάρχει δυνατότητα ενσωμάτωσής της στα εφαρμοζόμενα συστήματα εκτροφής των προβάτων και, στην περίπτωση των "μικτών αγροτικών συστημάτων", ευθυγράμμισή της με τις απαιτήσεις και τους γενικότερους στόχους των άλλων δραστηριοτήτων, οι οποίες είναι οργανωμένες σε ολόκληρο το αγροτικό σύστημα.
Το βιβλίο αυτό αναφέρεται στην εκτροφή και παθολογία των προβάτων, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί σήμερα από την εφαρμογή της επιστημονικής έρευνας, την εξέλιξη της σύγχρονης τεχνολογίας και τις απαιτήσεις του καταναλωτικού κοινού, στα πλαίσια που καθορίζουν πάντα οι οικονομικές δυνατότητες και η θέση της σύγχρονης προβατοτροφίας στην παραγωγική αλυσίδα των τροφίμων ζωικής προέλευσης και των προβατοτρόφων στην κοινωνία. Ενημερώνει τους φοιτητές, σπουδαστές και τους ειδικούς επιστήμονες για τις πρόσφατες επιστημονικές εξελίξεις, και εφοδιάζει τους προβατοτρόφους με τις απαραίτητες εκείνες γνώσεις για βελτίωση της παραγωγικότητας και διασφάλιση της υγείας των ζώων που εκτρέφουν.
Η έκδοση αυτή, βελτιωμένη και επαυξημένη, είναι και η τελευταία μου προσφορά στο ζωικό αυτό είδος, που επηρέασε βαθύτατα τη ζωή μου και καθόρισε την παρουσία μου σ' αυτόν τον κόσμο. (Από τον πρόλογο του συγγραφέα)

Περιεχόμενα

ΠΡΟΛΟΓΟΣ
1. Η ΠΡΟΒΑΤΟΤΡΟΦΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ
2. ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΕΚΤΡΟΦΗΣ
3. ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ, ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΟΛΟΓΙΑ
4. ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΠΛΑΣΗ
5. ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ
6. ΓΑΛΑΚΤΟΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ
7. ΚΡΕΟΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ
8. ΕΡΙΟΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ
9. ΗΘΟΛΟΓΙΑ
10. ΦΥΛΕΣ
11. ΔΙΑΤΡΟΦΗ
12. ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
13. ΓΕΝΕΤΙΚΗ - ΓΕΝΕΤΙΚΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ
14. ΠΡΟΒΑΤΟΣΤΑΣΙΑ
15. ΥΓΕΙΑ
ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
ΑΡΧΕΣ ΕΥΖΩΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΟΒΑΤΩΝ (12-ΛΟΓΟΣ ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ)
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
Λεπτομέρειες
ISBN139789603571155
ΕκδότηςΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΑΙΔΕΙΑ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2014
Αριθμός σελίδων562
Διαστάσεις25x18
Κωδικός Πολιτείας4050-0008
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Πατάρι

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΑΓΩΝΙΣΤΕΙΤΕ !
HESSEL STEPHANE
€3.00 €1.50
(-50%)
Κερδίζετε €1.50
ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΗΣ ΟΠΕΡΑΣ (ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)
LEROUX GASTON
€15.00 €7.50
(-50%)
Κερδίζετε €7.50

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS