Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΡΩΜΑΙΟΣκ ΙΟΥΛΙΕΤΑ, ΜΑΖΙ ΖΩΝΤΑΝΟΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ // ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΑ 51

ΡΩΜΑΙΟΣ ΚΑΙ ΙΟΥΛΙΕΤΑ, ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΖΩΝΤΑΝΟΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΑ 51

+
-
AVI
Κωδ. Πολιτείας: 3330-0538
Τιμή Έκδοσης
€6.20
Τιμή Πολιτείας
€4.34
(-30%)
Κερδίζετε €1.86


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ένα νεανικό βιβλίο γεμάτο φρεσκάδα και ζαβολιές, συμπάθειες και ζήλιες, όλα όσα νιώθουν τα παιδιά στο σχολείο, χωρίς καμία κακή πρόθεση. Πώς ένα παιδί προσπαθεί να βοηθήσει κάποιο άλλο, προκαλώντας χωρίς να το θέλει την αντιζηλία κάποιου τρίτου παιδιού. Όλα ξεχνιούνται στο τέλος, γιατί τίποτα δε γίνεται σκόπιμα. Ο μύθος του Ρωμαίου και της Ιουλιέττας, ένα σπουδαίο έργο του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, χρησιμεύει για να κεντηθεί πάνω στον καμβά του αυτό το βιβλίο. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Το βιβλίο που έγραψε ο Αμερικανός συγγραφέας Έιβι πριν από σχεδόν τρεις δεκαετίες χρησιμοποιώντας ως καμβά την αιώνια ιστορία αγάπης του Σαίξπηρ διατηρεί την ορμή και τη φρεσκάδα της και εξακολουθεί να απευθύνεται στα παιδιά με ειλικρίνεια και κέφι.

Το Ρωμαίος και Ιουλιέττα μαζί και ζωντανοί επιτέλους γράφτηκε το 1987 και στα ελληνικά πρωτοκυκλοφόρησε το 1996. Ένας μαθητής της αντίστοιχης Β' γυμνασίου των ελληνικών σχολείων αισθάνεται το πρώτο σκίρτημα της εφηβικής αγάπης. Εμπιστεύεται αυτό που του συμβαίνει στον καλύτερό του φίλο κι εκείνος επιβεβαιώνοντας την πολύτιμη ιδιότητά του σκέφτεται με ποιον τρόπο θα φέρει τον φίλο του πιο κοντά στην αγαπημένη του. Η ιδέα για το ανέβασμα του Ρωμαίος και Ιουλιέττα δίνεται από το μάθημα της λογοτεχνίας. Θα ακολουθήσει η διαδικασία πειθούς των υπολοίπων συμμαθητών, οι πρόβες, οι αναποδιές, τα λάθη, οι ζήλιες, οι αμφιβολίες και τελικά η παράσταση. Ο Έντ Σίτροου, κεντρικός ήρωας της ιστορίας, καταφέρνει να δώσει τη μικρή ώθηση που χρειάζεται στον παιδικό του φίλο Πιτ Σαλτς ενώ στο τέλος ανταμείβεται κι ίδιος με έναν απρόσμενο αλλά πολύ γλυκό τρόπο. Σε ποιες ηλικίες απευθύνεται: Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά Στ' δημοτικού και Α' και Β' Γυμνασίου. Για ποιο λόγο θα το αγαπήσουν τα παιδιά: Τα παιδιά που κινούνται μεταξύ παιδικής και εφηβικής ηλικίας, που αισθάνονται τον κόσμο τους να αλλάζει και να αποκτά νέα όρια, θα αγαπήσουν αυτή την «προσαρμογή» της απόλυτης ιστορίας αγάπης του Σαίξπηρ στα μέτρα τους, η οποία ξεχειλίζει από αισιοδοξία για την αξία της φιλίας και τη δύναμη της αγάπης. Για ποιο λόγο να το επιλέξουν οι γονείς: Ο έρωτας στην πιο όμορφη στιγμή του, η φιλία στην καλύτερή της εποχή και το σχολείο που ενισχύει τη δημιουργική έκφραση μέσω του θεάτρου και της ομαδικής δουλειάς των παιδιών είναι μια ιδανική αφήγηση για το ξεκίνημα της εφηβείας. Προτείνοντας το βιβλίο στα παιδιά, τα καλούμε να πάρουν μέρος σε ένα απελευθερωτικό παιχνίδι που νικά αντιζηλίες και αναστολές κι ανοίγει το δρόμο στο να παραδέχονται πιο εύκολα τα συναισθήματά τους. (Ελένη Κορόβηλα, Bookpress.gr 20/04/2015)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςROMEO AND JULIET TOGETHER (AND ALIVE!) AT LAST
ISBN139789603608776
ΕκδότηςΠΑΤΑΚΗΣ
ΣειράΠΕΡΙΣΤΕΡΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΑπρίλιος 2015
Αριθμός σελίδων112
Διαστάσεις21x14
Προτεινόμενες ηλικίες9-12 ετών
ΜετάφρασηΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΙΩΑΝΝΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΕΙΒΙ
Κωδικός Πολιτείας3330-0538
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Β

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

mt2496

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

mt2496

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΑΛΧΗΜΕΙΑ
MELVILLE FRANCIS
€14.90 €5.22
(-65%)
Κερδίζετε €9.68
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΖΩΗ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ
MARABINI JEAN
€19.08 €8.59
(-55%)
Κερδίζετε €10.49

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS