Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΤΟ ΠΕΘΑΜΕΝΟ ΛΙΚΕΡ

ΤΟ ΠΕΘΑΜΕΝΟ ΛΙΚΕΡ

+
-
ΞΑΝΘΟΥΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 1200-0592
Τιμή Έκδοσης
€12.20
Τιμή Πολιτείας
€8.54
(-30%)
Κερδίζετε €3.66


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

...Στην Κυψέλη της δεκαετίας του '50, λίγο πριν σηκωθεί το καταλυτικό κύμα της "αντιπαροχής" για να εξαφανίσει τα σπίτια των μεσοαστών. Εκεί, τα δίδυμα αγόρια με τη μεγαλύτερη αδερφή τους Ραλλού μεγαλώνουν σε ένα πένθιμο όσο και στοργικό περιβάλλον με τη νέα χήρα μητέρα τους, τις αγαπημένες θείες και τα φαντάσματα μιας καλής αξιομνημόνευτης ζωής.
Στο υπόγειο του σπιτιού βρίσκονται τα απομεινάρια του παλιού ποτοποιείου -επιχείρηση οικογενειακή- τόπος μυστηρίου και παιχνιδιού για τα τρία παιδιά. Εκεί άλλωστε θα "παίξουν" τον μυστικό γάμο, που, αν και παιχνίδι, θα καθορίσει όλη τους τη ζωή.
Όσο για "Το πεθαμένο λικέρ", ο θρύλος το ήθελε με αφροδιασιακές ιδιότητες εξαιτίας του πνιγμού μιας εργάτριας για λόγους ερωτικούς σε ένα από τα βαρέλια τον καιρό της ακμής της επιχείρησης.
Γύρω από ιστορίες, μισόλογα και ερωτηματικά, οι ήρωες ακολουθούν τη μοίρα τους, σφραγισμένη, έτσι κι αλλιώς, από τη μεθυστική πικρή γεύση του έρωτα σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη όσο και μεταβατική εποχή. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
ISBN139789603647980
ΕκδότηςΔΙΟΠΤΡΑ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΟκτώβριος 2014
Αριθμός σελίδων200
Διαστάσεις21x14
ΕπιμέλειαΜΟΥΠΑΓΙΑΤΖΗ ΠΟΠΗ
Κωδικός Πολιτείας1200-0592
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Κριτικές για το προϊόν

[03/01/2022] nansipan.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Ένα ηθογραφικό μυθιστόρημα για τις πρώτες ερωτικές αναζητήσεις τριών παιδιών στην Αθήνα της δεκαετίας του '50 σε μια εποχή που άλλαζε ολοκληρωτικά. Ο συγγραφέας με το μοναδικό του αφηγηματικό ύφος και το υπέροχο λεξιλόγιό του μιλά συνεχώς για μία συνεχή μετάβαση από μία κατάσταση σε μία άλλη και άλλοτε σοκάρει, άλλοτε συγκινεί και άλλοτε προκαλεί χαμόγελα, αφήνοντας στον αναγνώστη μια γλυκόπικρη γεύση.
Μυστηριακή ατμόσφαιρα με έντονο το στοιχείο του σουρεαλισμού, άφθονος λυρισμός, μοναδικές περιγραφές!
Αξίζει να διαβαστεί για το ιδιαίτερο ύφος του και το ιδιαίτερο θέμα του!
[30/11/2021] Maria Panagiotou.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Γενικά το βιβλίο δεν ήταν άσχημο. Ο Ξανθούλης γράφει ωραία και περιγράφει τις σχέσεις ανάμεσα στα μέλη της συγκεκριμένης δυσλειτουργικής ελληνικής οικογένειας παραστατικά και ρεαλιστικά, αλλά υπήρχαν και αρκετά σημεία τα οποία με έκαναν να αισθανθώ άβολα και αμήχανα, κλέβοντας την όποια ευχαρίστηση αντλούσα από τη γραφή. Ίσως όμως αυτός να ήταν ο σκοπός.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS