Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΡΟΒΗΡΟΣ Ο ΚΑΤΑΚΤΗΤΗΣ

ΡΟΒΗΡΟΣ Ο ΚΑΤΑΚΤΗΤΗΣ

+
-
VERNE JULES
Κωδ. Πολιτείας: 1630-0533
Τιμή Έκδοσης
€15.00
Τιμή Πολιτείας
€6.75
(-55%)
Κερδίζετε €8.25


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Σε λίγα λεπτά το "Άλμπατρος" πετούσε πάνω από τον ποταμό Γελοουστόουν και τις όχθες της ομώνυμης μεγάλης λίμνης, έχοντας στα δεξιά του το όρος Στίβενσον. Το θέαμα στις όχθες της λίμνης και του ποταμού ήταν υπέροχο, με τους μικροσκοπικούς κρυστάλλους που αντανακλούσαν το φως του ήλιου με τις μυριάδες μικρές πλευρές τους· [...] λίγο πιο μακριά είδαν το τελευταίο γκέιζερ της περιοχής, το οποίο συναγωνιζόταν το καλύτερο γκέιζερ της Ισλανδίας. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

[...] Μεταφερόμαστε στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής γύρω στα τέλη του 19ου αιώνα, όπου οι συγκρούσεις και οι αντιθέσεις σχετικώς με τις εξελίξεις της τεχνολογίας είναι καθημερινές και έντονες πλην γόνιμες. Ο Ροβήρος, κατασκευαστής και κυβερνήτης μιας παράξενης, όσο και αξιοθαύμαστης ιπτάμενης μηχανής, που ονομάζεται "Αλμπατρος", πραγματοποιεί, κόντρα στις αντιρρήσεις και στις επιφυλάξεις των πιστών του αερόστατου -μετέπειτα συνταξιδιώτες του ως έντρομοι και ακούσιοι φιλοξενούμενοί του στο σκάφος- ένα μαγικό, συναρπαστικό ταξίδι (γεμάτο γεγονότα, κατά τη διάρκεια των οποίων η περιπέτεια συμπλέκεται με το χιούμορ και η αγωνία με τη σάτιρα) γύρω απ' όλο τον γνωστό κόσμο. Βεβαίως για την κατασκευή του "Αλμπατρος" ο Ροβήρος είχε χρησιμοποιήσει τις γνώσεις και τις εφευρέσεις προγενέστερων επιστημόνων καθώς και απλών μελετητών ή οπαδών της αεροπλοΐας. "Πολλά πειράματα που είχαν πραγματοποιηθεί τα τελευταία 25 χρόνια του 19ου αιώνα, είχαν βοηθήσει να σημειωθεί πρόοδος στο ζήτημα της διακυβέρνησης των αερόστατων...". Αλλά λόγω των αλλαγών του καιρού και της φοράς των ανέμων, "Φαινόταν αδύνατη η πρακτική χρήση αυτού του τρόπου εναέριας μετακίνησης". Και υπήρχε το ερώτημα αν θα μπορούσαν να πετάνε έστω και με μέτριο αεράκι. Έως ότου, στο Ινστιτούτο Ουέλντον της Φιλαδέλφειας, ένα πρωί, παρουσιάστηκε ο άγνωστος, γεροδεμένος και μάλλον υπερόπτης άνδρας: "Πολίτες των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, ονομάζομαι Ροβήρος. Είμαι σαράντα χρονώ, αν και δείχνω για τριαντάρης, έχω σιδερένια κράση, ακλόνητη υγεία, μυϊκή δύναμη που λίγοι φτάνουν... Και δεν φοβάμαι τίποτε και κανέναν. Παλεύετε για το αδύνατο... Το μέλλον ανήκει στις ιπτάμενες μηχανές", μίλησε κι άλλο εξηγώντας τους πώς η κατάκτηση του αέρα θα φέρει την επανάσταση. (ΕΛΕΝΗ ΣΑΡΑΝΤΙΤΗ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, 19/2/2010)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςROBUR LE CONQUERANT
ISBN139789603684671
ΕκδότηςΕΡΕΥΝΗΤΕΣ
ΣειράΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΚΑΙ Η ΕΠΟΧΗ ΤΟΥΣ
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2009
Αριθμός σελίδων208
Διαστάσεις24x18
Προτεινόμενες ηλικίες9-12 ετών
ΜετάφρασηΦΙΛΛΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
ΕικονογράφησηBENNETT L.
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΒΕΡΝ ΙΟΥΛΙΟΣ
Κωδικός Πολιτείας1630-0533
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Β

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Τ' ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΠΑΡΡΥ ΛΥΝΤΟΝ
THACKERAY WILLIAM-MAKEPEACE
€12.72 €5.72
(-55%)
Κερδίζετε €7.00
ΑΔΥΤΟ
FAULKNER WILLIAM (NOBEL 1949)
€17.49 €8.74
(-50%)
Κερδίζετε €8.75

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS