Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ ΧΤΥΠΑΕΙ ΠΑΝΤΑ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ( CAMERA OBSCURA / ΣΕΙΡ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ ΧΤΥΠΑΕΙ ΠΑΝΤΑ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ

CAIN M. JAMES
Κωδ. Πολιτείας: 2760-0610




Παρουσίαση

Ο περιπλανώμενος Φρανκ Τσέιμπερς καταλήγει στην Καλιφόρνια και πιάνει δουλειά στο εστιατόριο του Νικ Παπαδάκη. Εκεί γνωρίζει την Κόρα, τη δυσαρεστημένη σύζυγο του ιδιοκτήτη, και ακολουθεί ένα μοιραίο πάθος με ολέθριες συνέπειες.
Ένα κλασικό βιβλίο, η συνάντηση του νουάρ μυθιστορήματος με το ερωτικό πάθος, που διασκευάστηκε τέσσερις φορές για τον κινηματογράφο και το μιμήθηκαν δεκάδες συγγραφείς και σκηνοθέτες. (Από την παρουσίαση της έκδοσης)

«Ο James M. Cain αρνιόταν κατηγορηματικά ότι έγραφε αστυνομική λογοτεχνία, κι όμως ο Ταχυδρόμος είναι ένα σπάνιο δείγμα της noir μυθοπλασίας. Γραμμένο το 1934, το βιβλίο εστιάζει στη διάλυση της αμερικάνικης κοινωνίας λόγω της οικονομικής κρίσης του '29. Ήρωες ανήθικοι, καταστροφικά πάθη, η μοιραία γυναίκα που οδηγεί έναν άντρα στον φόνο, άνθρωποι καταδικασμένοι από τη μοίρα ? ή την τάξη τους; Ο Albert Camus ήταν θαυμαστής του βιβλίου κι είχε πει ότι έγραψε τον Ξένο βασισμένος στα θέματα και το ύφος του Ταχυδρόμου, όπως και ο Dennis Lehane, ο οποίος συχνά δηλώνει ότι επηρεάστηκε από τους διαλόγους του Cain στο συγκεκριμένο βιβλίο» (Χίλντα Παπαδημητρίου, bookpress.gr - 01/04/2020)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςTHE POSTMAN ALWAYS RINGS TWICE
ISBN139786180314137
ΕκδότηςΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
ΣειράCAMERA OBSCURA
Χρονολογία ΈκδοσηςΙανουάριος 2018
Αριθμός σελίδων184
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΙΩΑΝΝΑ
ΕπιμέλειαΜΙΓΓΑ ΝΙΚΗ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΚΕΙΝ Μ. ΤΖΕΙΜΣ
Κωδικός Πολιτείας2760-0610
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

geogatz, Charalampos Tsitsopoulos, dimbik, Chloedancer

Κριτικές για το προϊόν

[07/07/2018] tim8.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Το συγκεκριμένο μυθιστόρημα αποτελεί ιδιαίτερα δύσκολη περίπτωση κριτικής ανάλυσης και αυτό για τους εξής τρείς λόγους: 1) δεν διαθέτει ιδιαίτερη λογοτεχνική αξία από συγγραφικής άποψης, 2) το δυνατό του σημείο, όμως, είναι η κινηματογραφική αισθητική στη ροή των γεγονότων της ιστορίας, και 3) έχει συμβάλλει σημαντικά στην εξέλιξη του 'νουάρ' αστυνομικού μυθιστορήματος (κυρίως, του ρομαντικού 'νουάρ').

Σύμφωνα με τα παραπάνω στοιχεία, να αναφέρω ότι το μυθιστόρημα είναι αρκετά άνισο στη δομή με το 1ο μέρος να είναι λιγότερο ενδιαφέρον με διφορούμενος και κοφτούς διαλόγους που προσφέρουν μεν αμεσότητα και ταχύτητα στα γεγονότα, αλλά 'εκβιάζουν' απότομα την πλοκή δίνοντας την εντύπωση στον αναγνώστη ότι υπάρχουν ελλείψεις στην βασική ιστορία. Το 2ο μέρος διαθέτει σωστότερο μέτρο, μεγαλύτερο ενδιαφέρον και ουσία, όσον αφορά στην εμβάθυνση στην προσωπικότητα των ηρώων, ενώ η τελική έκβαση μπορώ να πω ότι μένει αξέχαστη στο μυαλό του αναγνώστη, ακόμα και μετά την ολοκλήρωση του βιβλίου.

Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο, επίσης, αποτελεί και η σύντομη αλλά 'αιχμηρή' παρατήρηση των βασικών ηρώων του βιβλίου για το πόσο διαβολικό μπορεί να γίνει το ερωτικό πάθος, ενώ ο Κέιν εμμέσως κατηγορεί τη προσωπικότητα των Ελλήνων μεταναστών ως φιλοχρήματη, αλλά ότι διαθέτει, ωστόσο, αρκετή αφέλεια και ευπιστία. Σε αντίθεση με τις προηγούμενες διαπιστώσεις, οι ασφαλιστικές εταιρείες παρουσιάζονται πιο αμείλικτες και επικίνδυνες και από τους πιο διεφθαρμένους αστυνομικούς ή δικηγόρους.

Αξέχαστη η ατάκα ενός από τους ήρωες: 'Μόνο εγώ, εσύ και ο δρόμος'.

Συνολική βαθμολογία: 3,9/5 ή 7,8/10.

Βαθμολογία για την συμβολή του βιβλίου στην εξέλιξη του 'νουάρ' μυθιστορήματος: 4,3/5 ή 8,6/10.

Υ.Γ. : Eίναι το 1ο μυθιστόρημα του Κέιν.

Υ.Γ.2: Σε κάποια σημεία, η μετάφραση περιέχει λέξεις, οι οποίες δεν αποδίδουν εύστοχα το νόημα συγκεκριμένων κομματιών ή διαλόγων. Ευτυχώς, τα λάθη στην επιμέλεια είναι σχετικά λίγα.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS