Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ ΚΑΙ ΟΙ ΦΩΤΙΕΣ

ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ ΚΑΙ ΟΙ ΦΩΤΙΕΣ

PAVESE CESARE
Κωδ. Πολιτείας: 2760-0785




Παρουσίαση

"Το φεγγάρι και οι φωτιές", το τελευταίο μυθιστόρημα του Τσέζαρε Παβέζε, κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 1950 και χαρακτηρίστηκε από τους κριτικούς ως αριστούργημα. Ο πρωταγωνιστής, το Χέλι, την επομένη της Απελευθέρωσης, επιστρέφει στο χωριό του, ύστερα από πολλά χρόνια παραμονής του στην Αμερική και, μαζί με τον Νούτο, το φίλο του, ταξιδεύει στους χώρους της παιδικής και εφηβικής του ηλικίας, σ' ένα ταξίδι στο χρόνο όπου θ' αναζητήσει τις παλιές, βασανισμένες ρίζες του.
Ιστορία απλή και λυρική συνάμα, δομημένη σαν ένα αδιάκοπο πηγαινέλα από το παρελθόν στο παρόν, "Το φεγγάρι και οι φωτιές" συνοψίζει τα κοινωνικά ζητήματα του αγώνα των παρτιζάνων, την αντιφασιστική συνωμοσία, τον απελευθερωτικό αγώνα και τα συνδέει με προσωπικούς προβληματισμούς, με τη φιλία, τον έρωτα, την ηδονή, το θάνατο, σε μια δραματική πλοκή που υπογραμμίζει την πλήρη απόσχιση του ατόμου από τον κόσμο και τη θλιβερή μοναχική του μοίρα. (Από την παρουσίαση της έκδοσης)

«Το φεγγάρι και οι φωτιές είναι το βιβλίο που κουβαλούσα μέσα μου εδώ και πολύ καιρό και που απόλαυσα περισσότερο γράφοντάς το. Τόσο που πιστεύω πως για κάμποσο -ίσως και για πάντα- δεν θα γράψω τίποτ' άλλο. Δεν είναι σωστό να προκαλούμε υπερβολικά τους θεούς». (Τσέζαρε Παβέζε)
«Δραματική μορφή των ιταλικών γραμμάτων ο αυτόχειρ Τσέζαρε Παβέζε (1908-1950): μια πολύπλευρη προσωπικότητα, η οποία προσπάθησε να συνδυάσει την παρουσία της στη λογοτεχνία με την αφοσίωσή της στην πολιτική δράση. Με το μεταφραστικό και το δοκιμιακό του έργο ο συγγραφέας αυτός, αλλά κυρίως με το προσωπικό του, το πεζογραφικό, προσέγγισε τη σύνθετη όσο και ρευστή ατομική περίπτωση με λυρισμό, χαμηλόφωνο στιλ και συμμετοχή, αντιμετωπίζοντάς την ως δέσμια και αποξενωμένη στο κέντρο της υπαρξιακής και κοινωνικής δίνης. Το φεγγάρι και οι φωτιές είναι το κύκνειο άσμα του. Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα πάνω στο χρόνο, τη μνήμη, την οδύνη της επιστροφής σε τραυματικές και μαζί νοσταλγικές εμπειρίες. Αποτελεί ένα είδος διαθήκης, μια απλή, λιτή και τρυφερή ελεγεία πάνω στην προσπάθεια επανασύνδεσης με τα ανεπίστρεπτα». (Τάσος Γουδέλης, ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, Βιβλιοθήκη, 16/12/2005)

«Κινούμενο μεταξύ παρελθόντος και παρόντος, το μυθιστόρημα ξεδιπλώνεται σε μόλις διακόσιες σελίδες και τριάντα δύο ολιγοσέλιδα κεφάλαια. Η γλώσσα του Παβέζε είναι εξαιρετικά λιτή, στοχαστική και μετρημένη. Μια μελαγχολική ομορφιά «ξεπετάγεται» μέσα από επαναλαμβανόμενες σφοδρές και βίαιες εικόνες, ενώ οι λόφοι και οι κοιλάδες του γεωγραφικού τοπίου βρίσκονται συνεχώς μπροστά μας. (...) Τα θέματα της λαχτάρας, της επιθυμίας και της απώλειας διατρέχουν ολόκληρο το βιβλίο ετούτο του Τσέζαρε Παβέζε. Αυτά τα ίδια θέματα, άλλωστε, στοιχειώνουν και όλο το υπόλοιπο έργο του συγγραφέα. Το φεγγάρι και οι φωτιές ήταν το τελευταίο του μυθιστόρημα που έγραψε και εκδόθηκε, λίγο πριν αποφασίσει να βάλει τέρμα στη ζωή του το 1950, στο ξενοδοχείο Ρόμα του Τορίνο, σε ηλικία μόλις σαράντα ενός ετών». (Γιώργιος Νικ. Σχορετσανίτης, bookpress.gr, 16/08/2021)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςLA LUNA E I FALO
ISBN139786180325218
ΕκδότηςΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
ΣειράΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΙανουάριος 2021
Αριθμός σελίδων214
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ ΑΝΝΑ
ΕπιμέλειαΜΙΓΓΑ ΝΙΚΗ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΠΑΒΕΖΕ ΤΣΕΖΑΡΕ
Κωδικός Πολιτείας2760-0785
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

DavideGrassi

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

godot, eirini73, irenelioumi, geopap1984, Christos Kitsos, aleahi

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΠΡΩΤΗ ΑΓΑΠΗ
TURGENEV S. IVAN
€12.72 €6.36
(-50%)
Κερδίζετε €6.36
ΑΘΗΝΑΙΚΟΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟΙ
RUPP W. DAVID
€15.00 €7.50
(-50%)
Κερδίζετε €7.50

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS