Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΝΤΟΡΑ ΜΠΡΟΥΝΤΕΡ ( ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ )

Ντόρα Μπρούντερ

+
-
MODIANO PATRICK (NOBEL 2014)
Κωδ. Πολιτείας: 3330-1775
Τιμή Έκδοσης
€7.70
Τιμή Πολιτείας
€5.39
(-30%)
Κερδίζετε €2.31


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

"Θα αγνοώ για πάντα πως περνούσε τις μέρες της, που κρυβόταν, μαζί με ποιον ήταν τους μήνες του χειμώνα της πρώτης φυγής της και τις λίγες βδομάδες της άνοιξης που πάλι το είχε σκάσει. Αυτό είναι το μυστικό της. Ένα μικρό και πολύτιμο μυστικό που οι δήμιοι, τα εντάλματα, οι καλούμενες Αρχές Κατοχής, το Ντεπό, οι στρατώνες, τα στρατόπεδα, η Ιστορία, ο χρόνος -καθετί που σε κηλιδώνει και σε φθείρει- δε θα μπορέσουν να της το κλέψουν". (Πάτρικ Μοντιανό)

Η "Ντόρα Μπρούντερ" είναι έργο συναρπαστικό και βαθιά προσωπικό. Η μνήμη παίζει σ' αυτό κυρίαρχο ρόλο και το Παρίσι υποβάλλει μια μελαγχολική ατμόσφαιρα.
Όλα αρχίζουν από μια αγγελία αναζήτησης. Ένα δεκαπεντάχρονο κορίτσι το σκάει από το οικοτροφείο. Οι γονείς της βάζουν αγγελία σε παρισινή εφημερίδα στις 31 Δεκεμβρίου 1941, στην πιο σκοτεινή, ίσως, περίοδο της Κατοχής στη Γαλλία. Αυτή η αγγελία, που ο Μοντιανό διαβάζει τυχαία το 1989, του γίνεται έμμονη ιδέα, κίνητρο για να διασώσει από τη λήθη την κοπέλα, αλλά και ερέθισμα για να αποκαλύψει πολλές πλευρές της δικής του ζωής. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
ISBN139789603780113
ΕκδότηςΠΑΤΑΚΗΣ
ΣειράΣΥΓΧΡΟΝΗ ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
ΒραβείοΝΟΜΠΕΛ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ
Χρονολογία ΈκδοσηςΟκτώβριος 2014
Αριθμός σελίδων120
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΤΖΩΡΤΖΗ ΚΑΛΗ
ΕπιμέλειαΒΑΛΛΗ ΕΛΕΝΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΜΟΝΤΙΑΝΟ ΠΑΤΡΙΚ
Κωδικός Πολιτείας3330-1775
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

mihalis93, geogatz

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

Evelyn, giovand, elenamed, panagiotispapadimas, vana_del, sophiakotsi, dimitrios.n.t, cat7fish3, TeacherPan, AlexPap4, Sofia Tziotzoy

Κριτικές για το προϊόν

[03/11/2020] Silverchild.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Το αιώνιο ζήτημα των εβραίων κατά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, που δεν πρέπει να ξεχαστεί ποτέ.
Ο συγγραφέας βρίσκει χρόνια μετά από τον πόλεμο μια αγγελία για μια κοπέλα που το έσκασε από το σπίτι της στο Παρίσι της γερμανικής κατοχής κι αναζητά τα ίχνη της στην πόλη με τις άπειρες αποχρώσεις του γκρίζου - κι αυτό δεν είναι πονηρό υπονοούμενο. Περιπλανώμενος στους δρόμους που περπάτησε εκείνη σκέφτεται και τη δική του ζωή κι αναρωτιέται τί μπορεί ν' αντιτάξει ο καθένας μας σε κάθε τί που τον κηλιδώνει και τον φθείρει.
[22/05/2019] apoapost.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Μία πολύ όμορφη νουβέλα. Κινείται στα πλαίσια του συγγραφικού ύφους του Μοντιάνο και ίσως είναι ένα από τα αντιπροσωπευτικότερα δείγματά του. Ο άξονας του έργου είναι η ανάπλαση με τη βοήθεια της μνήμης και των προσωπικών του βιωμάτων της δεκαετίας του '40 και πιο συγκεκριμένα του ζητήματος της δίωξης των εβραίων της Γαλλίας από τους ναζί, του ολοκαυτώματος. Χρησιμοποιεί ως όχημα την αναζήτηση της ταυτότητας ενός κοριτσιού λίγο πριν την ενηλικίωση το οποίο προέρχεται από φτωχή εβραϊκή οικογένεια εμιγκρέδων εργατών του Παρισιού και εγκαταλείπει το παρθεναγωγείο στο οποίο ήταν οικότροφη για λόγους που δεν εξιχνιάζονται. Στην προσπάθεια αυτή ο συγγραφέας προσπαθεί να αξιοποιήσει διάφορα στοιχεία που ψάχνει στα ληξιαρχεία και στις διάφορες δημόσιες υπηρεσίες, στοιχεία που δεν επαρκούν για να αναδομήσει ουσιαστικά την ζωή αυτού του υπαρκτού προσώπου. Ίσως το βαθύτερο κίνητρο του Μοντιάνο είναι η υπαρξιακή του ανάγκη για αναζήτηση της δικής του ταυτότητας, καθώς προσπαθεί να ανιχνεύσει πλευρές του δικού του εαυτού μέσα από τα δικά του βιώματα στο Παρίσι της δεκαετίας του '60. Η υπερβολική αναφορά σε δρόμους του Παρισιού, σε διασταυρώσεις και η παράθεση διευθύνσεων ίσως κουράσουν τον αναγνώστη, είναι όμως ο κόσμος μέσα στον οποίο δομείται το Μοντιανικό σύμπαν, ένα σύμπαν μέσα στο περίκλειστο αστικό περιβάλλον μιας μεγαλούπολης.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ
SABAHATTIN ALI
€12.00 €6.00
(-50%)
Κερδίζετε €6.00
Ενάντια σε φρούρια και τείχη, 1821
ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
€16.60 €8.30
(-50%)
Κερδίζετε €8.30

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS