Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Ο ΚΟΜΦΟΡΜΙΣΤΗΣ ( ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΚΛΑΣΙΚΟΙ 2 / ΣΕΙΡΑ )

Ο ΚΟΜΦΟΡΜΙΣΤΗΣ

MORAVIA ALBERTO
Κωδ. Πολιτείας: 3330-2208




Παρουσίαση

«Ο κομφορμιστής» (1951) είναι κάτι παραπάνω από την απλή ιστορία ενός γαμήλιου ταξιδιού στο Παρίσι, είναι η ιστορία ενός εγκλήματος που έχει διαπράξει το κράτος, η βιογραφία ενός άντρα, η περιγραφή μιας εποχής και μιας κοινωνίας. Ο Αλμπέρτο Μοράβια περιγράφει υπόγεια την άνοδο του φασισμού, το πώς ένα ολοκληρωτικό μικροαστικό κίνημα καταβρόχθισε έναν άνθρωπο, τον Μαρτσέλο, και πώς γι' αυτό δε φταίει κανένας εκτός από τον ίδιο. «Ο κομφορμιστής» είναι η προσωπογραφία ενός ανθρώπου μέσα στο πλαίσιο μιας ηθικής που χαρακτηρίζει την εποχή μας: τον κομφορμισμό, τη συμμόρφωση στις ποταπές μικροαστικές αξίες. Το δέκατο ένατο αιώνα, ήρωας ήταν ο επαναστάτης, ο άνθρωπος που ήθελε να ξεχωρίζει, να εναντιώνεται, να διαφέρει ριζικά από τους άλλους. Κατά τον Μοράβια, ο ήρωας των καιρών μας είναι ο κομφορμιστής ή, καλύτερα, ο άνθρωπος που δε θέλει να ξεχωρίζει. Όμως, πέρα από το πολιτικό νόημα, το μυθιστόρημα παρουσιάζει μια πραγματική και συγκεκριμένη εικόνα της σύγκρουσης ανάμεσα σε μια κοινωνία λογικής και σε μια κοινωνία όπου πάνω απ' όλα κυριαρχεί η ηθική αταξία. Μέσα από το μυθιστόρημα πηγάζει το μεγάλο ζήτημα που θέτει ο Μοράβια: η σχέση ανάμεσα στον άνθρωπο και στην κοινωνία, που προβάλλεται ως κάθαρση (από ψυχαναλυτική άποψη). Ο συγγραφέας, εκκινώντας από μια ξεχωριστή στιγμή και κάποιο τυχαίο γεγονός, μετουσιώνει τελικά τη μορφή και την ύλη σε τέχνη.
(ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςIL COMFORMISTA
ISBN139789603783909
ΕκδότηςΠΑΤΑΚΗΣ
ΣειράΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΚΛΑΣΙΚΟΙ
Χρονολογία ΈκδοσηςΣεπτέμβριος 2000
Αριθμός σελίδων496
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΖΕΡΒΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ
ΕπιμέλειαΦΤΕΡΝΙΑΤΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΜΟΡΑΒΙΑ ΑΛΜΠΕΡΤΟ
Κωδικός Πολιτείας3330-2208
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

podilatis, dimbik

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

nikolaras, catstam9, evmorfiaa

Κριτικές για το προϊόν

[06/10/2014] Petrosar.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Ενα καταπληκτικο βιβλιο που περα απο τον φασισμο στεκεται στο ποσο ευκολα το συστημα μπορει να ενταξει και τελικα να καταπιει εναν ανθρωπο. Βεβαια αυτο γινεται με τον καταλληλο ανθρωπο που ειναι ο ηρωας που δεν θελει να ξεχωριζει και τελικα προκαλει τη μοιρα του.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS