Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ ΣΤΗ ΓΗ (2η ΕΚΔΟΣΗ)

Ο άνθρωπος που έπεσε στη γη (2η έκδοση)

+
-
TEVIS WALTER
Κωδ. Πολιτείας: 3330-2032
Τιμή Έκδοσης
€13.30
Τιμή Πολιτείας
€10.64
(-20%)
Κερδίζετε €2.66


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Aυτό το μυθιστόρημα του Walter Tevis, γνωστού από μεγάλα μπεστ σέλερ που μεταφέρθηκαν στον κινηματογράφο (The Hustler, The Color of Money) και στην τηλεόραση (Queen’s Gambit), κυκλοφόρησε το 1963, μια εποχή γεμάτη ερωτήματα τόσο για τη ζωή στη Γη όσο και για τους εξωγήινους πολιτισμούς. Ο Άνθρωπος που έπεσε στη Γη είναι ένα μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας: ένας εξωγήινος, ο Νιούτον, αναζητεί τρόπο να μεταφέρει στον δικό μας κόσμο τους εναπομείναντες συνανθρώπους του στον πλανήτη Άνθια, όπου έχει ενσκήψει θανάσιμη ξηρασία. Όλα όσα αφηγείται ο Tevis μοιάζουν γραμμένα σήμερα: οι κάτοικοι της Άνθια δεν έχουν νερό, απόθεμα τροφής και ενέργειας· τους έχουν αποδεκατίσει οι πυρηνικοί πόλεμοι... Θα μπορέσει αυτός ο υπερευφυής εξωγήινος να σώσει τους δικούς του; Και πώς προσαρμόζεται άραγε, μετά την προσγείωσή του, στον ανθρώπινο πολιτισμό; Μήπως καταφέρει να βοηθήσει κι εμάς; Ή θα τον ξεκάνουμε πρώτοι; Από αυτό το μυθιστόρημα του Tevis δε λείπει ο έρωτας, η πολιτική -μπορεί να διαβαστεί σαν αλληγορία για τον Ψυχρό Πόλεμο- και οι ανθρώπινες τραγωδίες, τα βάσανα από τον αλκοολισμό μέχρι τον θάνατο. Το μυθιστόρημα του Tevis μετέφερε για πρώτη φορά στην οθόνη ο Νίκολας Ρεγκ με πρωταγωνιστή τον Ντέιβιντ Μπάουι· ακολούθησαν μια τηλεοπτική ταινία και μια τηλεοπτική σειρά που προβλήθηκε το 2022. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

«Εξαιρετική επιστημονική φαντασία. [...] Ο Νιούτον προσλαμβάνει μια συγκινητική, τραγική διάσταση στον ρόλο του ξένου που παγιδεύεται και καταστρέφεται σε μια ξένη χώρα. [...] Η ιστορία ενός επισκέπτη από κάποιον άλλο πλανήτη, που μας λέει κάτι για τον δικό μας πλανήτη». (New York Times)
«Στις καλύτερες στιγμές του, ο "Άνθρωπος που έπεσε στη Γη" διαθέτει την εξαιρετική, άμεση διαύγεια της σκηνοθεσίας του Στάνλεϋ Κιούμπρικ στο "2001: Η Οδύσσεια του διαστήματος". Ένα έργο παράξενο, που αρνείται να υποταχθεί στις συμβατικές προσδοκίες. [...] Μια σύγχρονη εκδοχή των Παθών στη διαστημική εποχή - για έναν μεσσία που κατεβαίνει στη Γη για να σώσει όχι εμάς, αλλά τον δικό του λαό, όντας ήδη καταδικασμένος και σταυρωμένος». (Βίνσεντ Κάνμπυ)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςTHE MAN WHO FELL TO EARTH
ISBN139789603784876
ΕκδότηςΠΑΤΑΚΗΣ
ΣειράΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΚΛΑΣΙΚΟΙ
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάρτιος 2000
Αριθμός σελίδων280
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΤΡΑΙΚΟΓΛΟΥ ΜΑΡΙΑ-ΡΟΖΑ
ΕπιμέλειαΠΟΤΑΜΙΑΝΟΥ ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΤΕΒΙΣ ΓΟΥΟΛΤΕΡ
Κωδικός Πολιτείας3330-2032
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Β

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

vasilisdom, geopap1984

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

vasilisdom

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΤΡΙΣΤΙΧΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ
BRECHT BERTOLT
€14.84 €7.42
(-50%)
Κερδίζετε €7.42
ΜΙΚΡΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
ΣΚΟΥΡΑ ΣΟΦΙΑ
€22.00 €11.00
(-50%)
Κερδίζετε €11.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS