Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΤΗΣ ΞΙΦΑΣΚΙΑΣ ( ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ 104 / ΣΕ

Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΤΗΣ ΞΙΦΑΣΚΙΑΣ

+
-
PEREZ-REVERTE ARTURO
Κωδ. Πολιτείας: 3330-2401
Τιμή Έκδοσης
€14.40
Τιμή Πολιτείας
€10.08
(-30%)
Κερδίζετε €4.32


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ο Αρτούρο Πέρεθ-Ρεβέρτε ξετυλίγει στο «Δάσκαλο της ξιφασκίας» μια αινιγματική ιστορία με πολλαπλά σημαινόμενα. Μυθιστόρημα περιπέτειας, αλλά και αστυνομικό συνάμα, πραγματεύεται έναν έρωτα που δεν τολμά να εκφραστεί, το μίσος, τις προδοσίες και τις πολιτικές δολοπλοκίες. Έναν κόσμο που ψυχορραγεί, σύμβολο του οποίου είναι η παλιά τέχνη της ξιφασκίας, που τείνει να εξαφανιστεί. Σαν σε μυσταγωγία, τα κεφάλαια αυτού του συνασπαστικού μυθιστορήματος διαδέχονται το ένα το άλλο, όπως οι ποικίλες κινήσεις μιας αναμέτρησης ξιφασκίας: η συμβολή, η ψευδεπίθεση, ο ξιφισμός σε χρόνο επί ψευδεπιθέσεως, ο κοφτός ξιφισμός, η επίθεση glisada, η βεβιασμένη απαγκίστρωση από την πρόκληση, και ένα φινάλε με γυμνή αιχμή που κόβει την ανάσα. Το παιχνίδι καθενός από τα πιόνια της ιστορίας παραμένει μυστικό, ως τη στιγμή που ο δάσκαλος της ξιφασκίας καταφέρνει, με μεγάλο κίνδυνο της ζωής του, να διαλευκάνει το μυστήριο και να οδηγήσει σε μια τραγική κατάληξη, η οποία συμβολίζει τελικά την εξαφάνιση του παλιού κόσμου και των ιπποτικών αξιών της εντιμότητας και της αξιοπιστίας, που ο ηλικιωμένος δάσκαλος είχε διαφυλάξει ως κόρη οφθαλμού σε όλη του τη ζωή. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςEL MAESTRO DE ESGRIMA
ISBN139789603789338
ΕκδότηςΠΑΤΑΚΗΣ
ΣειράΣΥΓΧΡΟΝΗ ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΝοέμβριος 2011
Αριθμός σελίδων352
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΑΡΗΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΠΕΡΕΘ-ΡΕΒΕΡΤΕ ΑΡΤΟΥΡΟ
Κωδικός Πολιτείας3330-2401
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

lab.alex, yod92

Κριτικές για το προϊόν

[06/02/2024] dimlais.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Συμπαθητικό βιβλίο. Όχι τίποτε σπουδαίο, όμως κυλάει γλυκά, χαλαρά και ήρεμα. Θα το χαρακτήριζα βιβλίο παραλίας που όμως δεν είναι της πλάκας. Βεβαίως δεν αποκαλύπτει κάποιο μυστικό του κόσμου (ούτε λόγος) αλλά και δεν σε υποτιμά σαν αναγνώστη. Υπάρχουν όμως κάποιες αρκετά μπανάλ περιγραφές που δεν έχουν κανένα νόημα και η η ιστορία είναι απολύτως προβλέψιμη, σχετικά επίπεδη και χωρίς ιδιαίτερες εξάρσεις στην εξέλιξη της. Απέχει έτη φωτός από το εξαιρετικό «Τανγκό της παλιάς φρουράς». 2+1/2 αστεράκια.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΗΣ ΟΠΕΡΑΣ (ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)
LEROUX GASTON
€15.00 €7.50
(-50%)
Κερδίζετε €7.50
ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΥΧΤΕΣ (ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)
ΑΝΩΝΥΜΟΣ
€18.02 €9.01
(-50%)
Κερδίζετε €9.01

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS