Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΟΜΑΔΕΣ ΠΙΕΣΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΟΜΑΔΕΣ ΠΙΕΣΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

+
-
ΜΑΥΡΟΓΟΡΔΑΤΟΣ Θ. ΓΙΩΡΓΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 3330-2420
Τιμή Έκδοσης
€15.50
Τιμή Πολιτείας
€10.85
(-30%)
Κερδίζετε €4.65


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Τις τύχες μας υποτίθεται ότι τις κυβερνούν τα πολιτικά κόμματα, αλλά την καθημερινή μας ζωή την επηρεάζουν πολύ πιο άμεσα και απτά οι ομάδες πίεσης, έστω με τη μορφή διατάραξης των συγκοινωνιών ή άλλων ζωτικών λειτουργιών. Και μόνο γι' αυτό το λόγο, που ισχύει κατεξοχήν στη χώρα μας, θα περίμενε κανείς να έχει αναπτυχθεί η επιστημονική μελέτη των ομάδων πίεσης, τουλάχιστον ισότιμα με εκείνη των κομμάτων. Οι σημερινές ιδεολογικές αναζητήσεις και θεωρητικές κατευθύνσεις, ενώ αναφέρονται σε ομάδες πίεσης, ονοματίζουν το αντικείμενό τους διαφορετικά, δίνοντας την εντύπωση ότι πρόκειται για κάτι άλλο. Τι είναι, για παράδειγμα, η «κοινωνία των πολιτών», με την ακαταμάχητη γοητεία της, παρά ένα σύνολο από ποικίλες ομάδες πίεσης; Το ίδιο ισχύει για τα « κοινωνικά κινήματα» και μάλιστα τα «νέα», όπως το οικολογικό. Πρόκειται σε κάθε περίπτωση για μία ή περισσότερες ομάδες πίεσης. Πιο πρόσφατη προσθήκη στη σχετική ορολογία αποτελούν οι «μη κυβερνητικές οργανώσεις». Πρόκειται και εδώ για ομάδες πίεσης, όπως καθιερώθηκε να αναφέρονται σε διεθνές επίπεδο, για να διαχωρίζονται από τις κυβερνήσεις και τις παραδοσιακές διακρατικές σχέσεις. Το βιβλίο αυτό έρχεται, λοιπόν, να καλύψει ένα κενό. Δεν είναι μόνο ένα διδακτικό εγχειρίδιο. Απευθύνεται επίσης και στον κάθε πολίτη, ως εισαγωγή σε ένα ζήτημα που τον αφορά όσο και το ζήτημα των κομμάτων (αν όχι περισσότερο), αλλά για το οποίο δεν διαθέτει ένα γενικό πλαίσιο κατανόησης (όπως για τα κόμματα).
(ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)

Περιεχόμενα

Πρόλογος
Αρχικά οργανώσεων
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1. Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΠΙΕΣΗΣ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2. ΕΙΔΗ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΠΙΕΣΗΣ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3. ΟΙ ΘΕΣΜΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΙΕΣΗΣ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4. ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5. ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΙΕΣΗΣ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 6. ΠΕΔΙΑ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΟΠΛΑ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 7. Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΙΕΣΗΣ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 8. ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΠΙΕΣΗΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Βιβλιογραφία
Λεπτομέρειες
ISBN139789603789482
ΕκδότηςΠΑΤΑΚΗΣ
ΣειράΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ
Χρονολογία ΈκδοσηςΑπρίλιος 2011
Αριθμός σελίδων280
Διαστάσεις21x14
Κωδικός Πολιτείας3330-2420
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

Summerwind

Κριτικές για το προϊόν

[22/11/2017] The Big Brother.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Στις σύγχρονες δημοκρατίες και συγκεκριμένα στην Ελλάδα, ασχολούμαστε κυρίως με τα κόμματα, αποστρέφοντας το μάτι μας από τις ομάδες πίεσης. Με τη διεισδυτική του πέννα, ο καθηγητής Γ. Μαυρογορδάτος μας εισάγει στο μαγικό μικρόκοσμο των ομάδων πίεσης και στη θεωρία των ομάδων πίεσης με διάφορα παραδείγματα. Είναι γραμμένο με μια κριτική οπτική, η οποία είναι περισσότερο υποκειμενική και οξεία στο άλλο έργο του, Μεταξύ Πιτυοκάμπτη και Προκρούστη. Απευθύνεται σε σπουδαστές και σε όσους φιλέρευνους αναζητούν τα πολιτικά αποτελέσματα όχι μόνο στα κόμματα που εναρμονίζουν συμφέροντα, αλλά και στις ομάδες πίεσης που τα αρθρώνουν και πιέζουν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΘΕΙΑΣ
MINOIS GEORGES
€44.52 €17.81
(-60%)
Κερδίζετε €26.71
ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΑΝΗΣΥΧΑ
ΛΟΥΝΤΕΜΗΣ ΜΕΝΕΛΑΟΣ
€18.80 €9.40
(-50%)
Κερδίζετε €9.40

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS