Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΠΡΟΣ Τ΄ ΑΣΤΡΑ // ΕΝΑ ΜΑΓΕΥΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΦΥ

ΠΡΟΣ Τ' ΑΣΤΡΑ

ΕΝΑ ΜΑΓΕΥΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΦΥΣΙΚΗΣ

+
-
ΚΑΣΤΑΝΑΣ ΠΑΥΛΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 2140-1576
Τιμή Έκδοσης
€18.55
Τιμή Πολιτείας
€9.28
(-50%)
Κερδίζετε €9.27


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Από τα αρχαιότατα χρόνια ο άνθρωπος έστρεφε το βλέμμα του προς τ' άστρα, κατακλυσμένος από συναισθήματα δέους και απορίας: Τι ήταν άραγε αυτά τα μικροσκοπικά ουράνια φώτα που συντρόφευαν τις νύχτες μας; Τους τελευταίους αιώνες η ανθρωπότητα έχει σημειώσει τεράστια επιστημονική πρόοδο. Εξηγήσαμε τη φύση των αστέρων και κατανοήσαμε εις βάθος τις διεργασίες που συμβαίνουν στο εσωτερικό τους, ενώ τα διαστημόπλοιά μας ταξίδεψαν μέχρι τα πέρατα του ηλιακού μας συστήματος. Αλλά δεν σταματήσαμε εκεί. Έχουμε πλέον τη δυνατότητα μέσα από τις παρατηρήσεις μας να ταξιδεύουμε νοητά και να μελετάμε αντικείμενα που βρίσκονται δισεκατομμύρια έτη φωτός μακριά από εμάς, δισεκατομμύρια χρόνια στο παρελθόν.
Το βιβλίο αυτό αποτελεί ένα μαγευτικό ταξίδι στον κόσμο της Αστροφυσικής και των εντυπωσιακότερων πτυχών της. Μέσα στις σελίδες του ξεδιπλώνονται οι εξωτικές συνθήκες των πλανητών του ηλιακού μας συστήματος, η προσπάθεια εύρεσης νέων "κόσμων", η επική ιστορία της γέννησης και του θανάτου των αστέρων, οι μυστηριώδεις μαύρες τρύπες και τα υπέρλαμπρα κβάζαρ, το παρελθόν και το μέλλον του Σύμπαντος, η αναζήτηση εξωγήινης ζωής και πολλά ακόμα συναρπαστικά κεφάλαια της Αστροφυσικής και της Αστρονομίας.
Μέσα από απλές εξηγήσεις των φυσικών φαινομένων και πλούσια εικονογράφηση, ο αναγνώστης θα γνωρίσει τη γοητεία της διαστημικής εξερεύνησης και θα μπορέσει να κατανοήσει καλύτερα από ποτέ τη θέση του ανθρώπου μέσα στο Σύμπαν. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

ΠΡΟΛΟΓΟΣ
ΕΙΣΑΓΩΓΗ: ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΠΕΡΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ
ΗΛΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
ΕΞΩΠΛΑΝΗΤΕΣ
ΜΑΥΡΕΣ ΤΡΥΠΕΣ ΚΑΙ ΚΒΑΖΑΡ
ΚΟΣΜΟΛΟΓΙΑ
ΑΣΤΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑ
ΕΠΙΛΟΓΟΣ: Η ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΗΣ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗΣ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ
Λεπτομέρειες
ISBN139789603820239
ΕκδότηςΚΑΚΤΟΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2020
Αριθμός σελίδων280
Διαστάσεις24x17
ΕπιμέλειαΚΟΥΤΣΟΥΓΕΡΑ ΓΕΩΡΓΙΑ (ΓΩΓΩ)
ΕικονογράφησηΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΙΗ
Κωδικός Πολιτείας2140-1576
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Πατάρι

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

Μαρια Τσικε, cobalus, gmisir, alf, labros311, bojito90, aposdrak, paraskevasm, dimitelef

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

cobalus, Paraskevi A., labros311, tanstil, aposdrak, lookatbook

Κριτικές για το προϊόν

[21/06/2023] stavrapt.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Παρουσίαση του Σύμπαντος με απλό και κατανοητό τρόπο. Η Γη μας είναι μια κουκίδα στην απεραντοσύνη του χωροχρόνου.
[06/05/2023] dimitelef.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Εξαιρετικό βιβλίο όχι μόνο για αυτούς που θέλουν να αποκτήσουν κάποιες γνώσεις για το διάστημα (δεν λέω Αστροφυσικής και Αστρονομίας, μην τρομάξουμε κάποιους μη σχετικούς) αλλά για τον καθένα που θέλει να έχει βασικές γνώσεις για τον κόσμο πάνω στον οποίο περπατά. Καλογραμμένο με σωστή ισορροπία διάθεσης επιστημονικων πληροφοριών και απλού κατανοητού κειμένου από τον καθένα. Συστήνεται ανεπιφύλακτα για όλους. Περιμένουμε και άλλες τέτοιες προσπάθειες απο τον Mr Astronio.
[25/08/2022] kikujiro.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Σε μια επιστήμη που καθημερινά σχεδόν μας εκπλήσσει με νέες ανακαλύψεις, ο Παύλος Καστανάς, τα έχει χωρέσει σχεδόν όλα με σαφήνεια που βοηθά στην κατανόηση και από πιο αρχάριους λάτρεις της αστροφυσικής. Παρά πολύ καλό βιβλίο χωρίς επιστημονικές αγκυλώσεις και ανοιχτό πνεύμα. Και για όσους δεν τους έφτασε το βιβλίο (ποτέ δεν χορταίνεται η αστρονομία...), η συνέχεια στο "astronio"!
[24/08/2022] cobalus.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Εξαιρετικό βιβλίο με φοβερή ροή απο κεφάλαιο σε κεφάλαιο. Έχει γίνει τρομερή δουλειά να προωθηθεί η επιστημονική γνώση με ένα εκλαϊκευμένο τρόπο, χωρίς όμως να θυσιάζεται η γνώση μέσω της απλοποίησης των εννοιών. Βοηθούν πολύ οι εξαιρετικές εικόνες του βιβλίου! Περιμένω και το 2ο βιβλίο από τον Παύλο Καστανά, έχει πάρα πολλά ακόμα να μας πει και κόσμους να μας ταξιδέψει!
[17/08/2022] bojito90.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Μια εξαιρετική εισαγωγή στην Αστροφυσική από τον κ. Καστανα. Οι έννοιες που πραγματεύεται είναι δομημένες με τέτοιο τρόπο ώστε να γίνονται εύκολα κατανοητές και ταυτόχρονα αποτελούν σημείο αναφοράς για μελλοντικές αναζητήσεις.

Το διάβασα μετά την Κόμη της Βερενίκης του κ. Γραμματικάκη και θεωρώ ότι το συμπλήρωσε εξαιρετικά με τις εικόνες και τις ενημερωμένες νέες ανακαλύψεις του χώρου.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΜΙΚΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ
FAYE GAEL
€12.90 €4.52
(-65%)
Κερδίζετε €8.38
Β' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
MACDONALD JOHN
€34.70 €13.88
(-60%)
Κερδίζετε €20.82

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS