Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΗΘΙΚΑ ΝΙΚΟΜΑΧΕΙΑ (ΣΕΙΡΑ 3 ΤΟΜΟΙ)

ΗΘΙΚΑ ΝΙΚΟΜΑΧΕΙΑ (ΣΕΙΡΑ 3 ΤΟΜΟΙ)

+
-
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 2140-1726
Τιμή Έκδοσης
€42.40
Τιμή Πολιτείας
€21.20
(-50%)
Κερδίζετε €21.20


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Τα «Ηθικά Νικομάχεια» είναι το σημαντικό και πάντα επίκαιρο δημιούργημα του Αριστοτέλη, στο οποίο ο μεγάλος φιλόσοφος θέτει και πραγματεύεται την ερώτηση "ποιο είναι εκείνο που κάνει τον άνθρωπο πραγματικά ευτυχισμένο;"
Τα «Ηθικά Νικομάχεια» επικεντρώνονται στις έννοιες του «αγαθού και ενάρετου βίου», της αρετής, της δικαιοσύνης και της ευδαιμονίας όπως τις έθεσε ο κορυφαίος στοχαστής. Πιο συγκεκριμένα:
- Ο ευτυχισμένος βίος: Ο Αριστοτέλης διακηρύσσει πως ο αγαθός και ενάρετος βίος είναι ο ευτυχισμένος βίος. «Ακρότατον των πρακτών αγαθών» ονομάζει την ευδαιμονία, δηλαδή το υψηλότερο από τα αγαθά που οι άνθρωποι πετυχαίνουν με τις πράξεις τους. Ο άνθρωπος λοιπόν μπορεί να κατακτήσει την αρετή, εφόσον ικανοποιήσει την προϋπόθεση της προσωπικής ευτυχίας.
- Η διαίρεση της ψυχής: Από το πρώτο βιβλίο ο αναγνώστης έρχεται σε γνωριμία με την αντίληψη του Αριστοτέλη για τη διαίρεση της ψυχής. Ο ανθρώπινος οργανισμός λειτουργεί με δύο τροπους: α) με βάση τη λογική του, β) με τρόπους που δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τη λογική.
- Η έννοια της δικαιοσύνης: Ο Αριστοτέλης πραγματεύεται και άλλες πολύ σημαντικές θεωρητικές έννοιες, όπως η δικαιοσύνη. Δεν είναι τυχαίο πως η διάκριση των εξουσιών στα πάσης φύσεως πολιτειακά συστήματα, έχουν τη βάση τους στον Αριστοτέλη και στο εν λόγω σύγγραμμα. Το δίκαιο χωρίζεται σε φυσικό και θετικό (νομικό)· το πρώτο είναι αποτέλεσμα της ελεύθερης πρωτοβουλίας του ανθρώπου, ενώ το δεύτερο προκύπτει από τη φυσική αναγκαιότητα των πραγμάτων που το επιβάλλουν.
Τα Ηθικά Νικομάχεια αποτελούνται από 3 τόμους. Κάθε τόμος περιλαμβάνει το αρχαίο κείμενο, νεοελληνική απόδοση και σχολιασμό. (Από τον εκδότη)
Λεπτομέρειες
ISBN139789603821960
ΕκδότηςΚΑΚΤΟΣ
ΣειράΗΘΙΚΑ ΝΙΚΟΜΑΧΕΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΙανουάριος 2023
Διαστάσεις21x12
Κωδικός Πολιτείας2140-1726
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
€72.00 €28.80
(-60%)
Κερδίζετε €43.20
ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΑΣ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ
STUTELY RICHARD
€28.00 €11.20
(-60%)
Κερδίζετε €16.80

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS