Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ ΑΠΑΝΤΑ 1 ( ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 1136 ) ΠΕΡΙ ΑΓΑΛΜΑΤΩΝ ΚΑΤΑ Χ

ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ: ΑΠΑΝΤΑ (ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)

ΠΕΡΙ ΑΓΑΛΜΑΤΩΝ - ΚΑΤΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ

+
-
ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ (Ο ΤΥΡΙΟΣ)
Κωδ. Πολιτείας: 2140-1368
Τιμή Έκδοσης
€19.08
Τιμή Πολιτείας
€13.36
(-30%)
Κερδίζετε €5.72


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Περί αγαλμάτων: Φιλοσοφικό-θρησκευτικό σύγγραμμα που μελετά τις απεικονίσεις των θεών και ερμηνεύει τους συμβολισμούς με τους οποίους οι καλλιτέχνες υπαινίχθηκαν ή υποδήλωσαν δυνάμεις, ιδιότητες και χαρακτηριστικά των εικονιζομένων.
Κατά χριστιανών: Σφοδρή πολεμική εναντίον του χριστιανισμού, κριτική στους ευαγγελιστές και τους αποστόλους, λόγος και για το πρόσωπο του ίδιου του Ιησού. Επισήμανση των, κατά τον συγγραφέα, αδυναμιών και αντιφάσεων της χριστιανικής διδασκαλίας. Ένα έργο που στα βυζαντινά χρόνια ρίχτηκε στην πυρά, καταδικάστηκε ως ασεβές και για αιώνες ήταν απαγορευμένο και παράνομο.
Ο Πορφύριος γεννήθηκε το 232 μ.Χ. (κατ' άλλη εκδοχή το 234) στην Τύρο της Φοινίκης. Μαθητής του Πλωτίνου και συνεχιστής του (ουσιαστικός ιδρυτής) στη νεοπλατωνική σχολή της Ρώμης, ανέπτυξε ως σχολάρχης και ως φιλόσοφος, εκτός από διδακτική, και γόνιμη συγγραφική δραστηριότητα. Γνώστης των εβραϊκών γραφών, μελετητής των ευαγγελίων και ιδίως των προφητών, καταστάλαξε από νωρίς στην τοποθέτησή του εναντίον του χριστιανισμού. Το "Κατά Χριστιανών", το πιο γνωστό σύγγραμμά του, όπου έκανε λόγο για πλάνες των χριστιανών, αρνιόταν τη θεότητα του Ιησού και εξαπέλυε επίθεση εναντίον του Πέτρου και ιδίως του Παύλου, ρίχτηκε στην πυρά το 448 κατά διαταγή του Θεοδοσίου Β΄ και του Βαλεντινιανού. Στην πραγματικότητα, τα συγγράμματά του, που στο μεγαλύτερο μέρος τους χάθηκαν ή σώζονται αποσπασματικά, ήταν για αιώνες ολόκληρους εκτός νόμου. Οι τίτλοι των έργων που του αποδίδονται ανέρχονται σε 77, με περιεχόμενο που εκτείνεται από τη φιλοσοφία και τη θρησκεία έως τα μαθηματικά και την αστρονομία, από τη φιλολογία και τη γραμματική έως την ιατρική. Ο Πορφύριος πέθανε το 304 (ή το 301), μάλλον στη Ρώμη. Η θέση του στην ιστορία της φιλοσοφίας, και ιδίως στην ιστορία του νεοπλατωνικού κινήματος, είναι σημαντική. Ασφαλές συμπέρασμα για τη διδασκαλία του και την πνευματική του φυσιογνωμία γενικά θα μπορούσε να εξαχθεί αν το σωζόμενο μέρος του έργου του ήταν μεγαλύτερο - ή αν οι έμμεσες πηγές που παραδίδουν τα κατεξοχήν συγγράμματά του τα παρουσίαζαν με περισσότερη πληρότητα και αντικειμενικότητα (οι εκκλησιαστικοί συγγραφείς, για παράδειγμα δεν αντιμετώπισαν με τον καλύτερο τρόπο αυτόν τον υπερασπιστή της αρχαίας θρησκείας). Το βέβαιο, ωστόσο, είναι ότι, πέρα από θεματοφύλακας, κήρυκας, ερμηνευτής και εκλαϊκευτής των δογμάτων του Πλωτίνου, ο Πορφύριος είναι ένας ξεχωριστός μελετητής στον χώρο της φιλοσοφίας, της θρησκείας και της επιστήμης, ένας ανεξάρτητος στοχαστής, που η ευρύτητα των γνώσεών του και η ικανότητά του να αναλύει τον οδήγησαν σε σπουδαίες προσωπικές συλλήψεις. (Από την παρουσίαση της έκδοσης)
Λεπτομέρειες
ISBN139789603822097
ΕκδότηςΚΑΚΤΟΣ
ΣειράΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 1136
Χρονολογία ΈκδοσηςΟκτώβριος 2009
Αριθμός σελίδων408
Διαστάσεις21x13
ΜετάφρασηΟΜΑΔΑ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΩΝ
Κωδικός Πολιτείας2140-1368
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

eleutheriakos7

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

aposdrak, thanuser, Aristonoos, Grigoris Nietzsche, ΠΥΡΟΕΣΣΑ

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ
FEUERBACH LUDWIG
€23.32 €10.49
(-55%)
Κερδίζετε €12.83
ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΥΧΤΕΣ (ΕΒΔΟΜΟΣ ΤΟΜΟΣ)
ΑΝΩΝΥΜΟΣ
€18.02 €9.01
(-50%)
Κερδίζετε €9.01

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS