Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΔΕΜ Τ.Β΄ ΠΛΑΤΩΝ: ΑΠΑΝΤΑ // ΣΥΜΠΟΣΙΟΝ, ΦΑΙΔΡΟΣ - ΦΙΒΗΛΟΣ

ΠΛΑΤΩΝ: ΑΠΑΝΤΑ (ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΤΟΜΟΣ-ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)

ΣΥΜΠΟΣΙΟΝ, ΦΑΙΔΡΟΣ - ΦΙΒΗΛΟΣ

+
-
ΠΛΑΤΩΝ
Κωδ. Πολιτείας: 2140-1527
Τιμή Έκδοσης
€40.28
Τιμή Πολιτείας
€28.20
(-30%)
Κερδίζετε €12.08


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ο Πλάτων γεννήθηκε στην Αθήνα το 427 π.Χ., τον μήνα Θαργηλιώνα (Μάιο-Ιούνιο) ή, σύμφωνα με άλλη εκδοχή, στις αρχές του καλοκαιριού του 428. Κύρια πηγή για τη χρονολόγηση της γέννησής του είναι οι υπολογισμοί του Αλεξανδρινού λογίου Ερατοσθένη, ο οποίος παραδίδει με βεβαιότητα πως ο Πλάτων γεννήθηκε το πρώτο έτος της 88ης Ολυμπιάδας. Στη βιογραφία του Πλάτωνα, γραμμένη από τον Διογένη Λαέρτιο, υπάρχει πληροφορία (προερχόμενη από τον Φαβωρίνο) πως τόπος γέννησης του φιλοσόφου ήταν η Αίγινα, κάποια στιγμή που οι γονείς του βρίσκονταν εκεί, όταν ο πατέρας του μετείχε σε αποστολή των Αθηναίων στο νησί. Η εκδοχή τούτη όμως δεν έχει πολλούς υποστηρικτές.
Το αρχικό του όνομα ήταν Αριστοκλής, πήρε όμως την προσωνυμία Πλάτων εξαιτίας του πλατιού του στέρνου και μετώπου -κι αυτή τελικά έμεινε ως όνομά του.
Γονείς του ήταν ο Αρίστων και η Περικτιόνη. Και από τους δύο είχε καταγωγή με ρίζες που βυθίζονταν στη μακρινή ιστορία της Αθήνας. [...]
Στους συγγενείς από το μητρικό δένδρο καταλέγονταν ο Χαρμίδης και ο Κριτίας, αδελφός και εξάδελφος αντίστοιχα της Περικτιόνης. Και οι δύο πρωταγωνίστησαν στο διάστημα της αρχής των Τριάκοντα, μετά τον Πελοποννησιακό πόλεμο, και άσκησαν επίδραση στην πρώιμη σκέψη του Πλάτωνα.
Στο κατοπινό του έργο γίνονται συχνές αναφορές στα πρόσωπα του οικογενειακού του περιβάλλοντος, με την υπερηφάνεια που δείχνει κάποιος για το αριστοκρατικό του γένος. Μεγάλωσε λοιπόν σε περιβάλλον που κατά παράδοση διαδραμάτιζε σημαντικό ρόλο στα Αθηναϊκά πράγματα και τηρούσε τα παραδεδομένα Ελληνικά ήθη. Πολλές αρετές του χαρακτήρα του κληροδοτήθηκαν στον Πλάτωνα από την οικογένειά του, και στην αγωγή των νεανικών του χρόνων αναζητούν πολλοί το θεμέλιο της συνείδησης που διαμόρφωσε. Αυτός όμως υπερκέρασε τις καταβολές του κατά το ότι, μη αρκούμενος στην κοινωνική υπεροχή, επιδίωξε το πρωτείο της αρετής. [...] (Πλάτων - Η ζωή του, από την έκδοση)

Περιεχόμενα

ΠΛΑΤΩΝ
ΣΥΜΠΟΣΙΟΝ
Εισαγωγή
Τα πρόσωπα του διαλόγου
Κείμενο - Μετάφραση
Σχόλια
ΦΑΙΔΡΟΣ
Εισαγωγή
Κείμενο - Μετάφραση
Σχόλια
ΦΙΛΗΒΟΣ
Εισαγωγή
Τα πρόσωπα του διαλόγου
Κείμενο - Μετάφραση
Σχόλια
Βιβλιογραφία

Εισαγωγή - Μετάφραση - Σχόλια: Φιλολογική Ομάδα Κάκτου - Συμπόσιον: Ηλέκτρα Ανδρεάδη
Λεπτομέρειες
ISBN139789603826347
ΕκδότηςΚΑΚΤΟΣ
ΣειράΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 1992
Αριθμός σελίδων662
Διαστάσεις21x13
ΠρόλογοςΦΙΛΟΛΟΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
ΜετάφρασηΟΜΑΔΑ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΩΝ
Κωδικός Πολιτείας2140-1527
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Βεντέτα
DIBDIN MICHAEL
€9.90 €4.95
(-50%)
Κερδίζετε €4.95
ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΣΤΟΝ ΑΙΩΝΑ
SERGE VICTOR (VICTOR LVOVICH KIBALCHICH)
€15.05 €7.52
(-50%)
Κερδίζετε €7.53

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS