Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΦΑΡΜΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ( ΚΑΚΤΟΣ )

Η φάρμα των ζώων

+
-
ORWELL GEORGE
Κωδ. Πολιτείας: 2140-0497
Τιμή Έκδοσης
€9.54
Τιμή Πολιτείας
€4.77
(-50%)
Κερδίζετε €4.77


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Σε ένα αγρόκτημα τα ζώα επαναστατούν και ανατρέπουν την καταπιεστική εξουσία του ανθρώπου. Τη διοίκηση αναλαμβάνουν τα γουρούνια, που φαίνονται ικανότερα από τα άλλα ζώα. Η νέα εξουσία όμως δεν αργεί ν' αποδειχτεί το ίδιο κακή ή και ακόμα χειρότερη από την προηγούμενη. Κυρίως γιατί εξαφανίζει τις δυνατότητες για αντίδραση...
Η αλληγορία του Τζωρτζ Όργουελ έχει πρωταγωνιστές της τα ζώα, όπως αυτές του Αισώπου.
"Η φάρμα των ζώων", που έκανε τον συγγραφέα της παγκόσμια γνωστό, είναι σάτιρα των ολοκληρωτικών καθεστώτων και κυρίως κριτική του σταλινικού φαινομένου. Είναι η καυστική απεικόνιση της νέας και ελπιδοφόρας ηγεσίας που, μόλις έρθει στην εξουσία, γίνεται ό,τι και όλες οι προηγούμενες. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςANIMAL FARM
ISBN139789603827368
ΕκδότηςΚΑΚΤΟΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 1979
Αριθμός σελίδων144
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΜΠΑΡΤΗ ΝΙΝΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΟΡΓΟΥΕΛ ΤΖΟΡΤΖ
Κωδικός Πολιτείας2140-0497
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

sporos2403, dimos, armanlu, kitrinos, hbelegri, Eleftherios Terezakis, asd1982, BugJackBaron, Gerasczman, ημίφως, fluck, likourgos, raskolnikow, agelikiparask, mitsos, eleana89, kostastz, uneasymind, sharpblad3, orwell52, Daniela, ponokefalos, andisou, Erasmiappd, vasdi, katiachor, Savannos, theo063163, KoMaFi, maria tsadiraki, dimemples, tiasis, maria.stathkamp, fannie, gio.stam, dimitris38, axilpat2, Σπύρος1984, Bleclo, kkaravassilis, vasdelen, johkal, eugenia_mari, Antisocial, bioms, ΦΜ70, aristotelis98, Ιωάννα Λάσκου, NickKarv, gajudis, Xristinazwg, periskofinas, Κωνσταντίνος Παπαδημητρίο, maria mylona, EvgeniaMitsou, Grigoris Marduk, chris_kostopanagiotou, Nefeli Karapiperi, gthanassis, ultraviolet365, stella.estella.stella, GPORT, nmpoutis, sophiakotsi, Панаётис, landlab, katerina65, jimmis77, fotini_kosti, Μιχάλης Μυρωδιάς, Ελευθερία_Λειβ, tsiopepe, e_vasilis, Katrinaki1975 , Μαρια Κυρτση , nomad90, barbiekar, master1595, stg1109, scepticusb , Skaskaskaros, ΚΑΤΕΡΙΝΑ Μ., Krvag, zaxaou, premgiannik, Rafail Mammas, gregouar, Summerwind, arispa, Γιώργος Πρεφτίτσης, kerameosa, lastride, geopap1984, graobook, tosca88, Alexandra Zachariadou, Nikitas M, arwen evenstar, eliss4, DespinaMikoniati7, mariamav, Άλκηστις Καφφέ, tapazidis, gerasi, Ιστορικός ερευνητής, Κατερίνα Μπάτου, Κ. Ν. Κούρος, stauros2020, Μαρια Τσικε, tzortzov, AlexPap4, Odyss, Μανώλης Γαλανός, Chris24, tasos81pl, ioanna10, NekK, ΑΛΑΛΚΟΜΕΝΕΥΣ, catherine.liapi, spstrouzas, nas_os, ADAMS2003GR, Pyrrwn, Tony_Montana, miron, ytheodoridis, nikoszak, kostasvayenas, revoltman, tolisglyfada1, tonia.kostaki, dimitrapanagiot, staglaridis, maria vouka, Kleopatra.mav, Checkmate, NickAngel, bwkini, ani.rst, pavel19, Ioannisdogakis, Eliane94, moutombo

Κριτικές για το προϊόν

[21/02/2024] georgeval41.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Τα λόγια είναι περιττά. Ή προσπερνάς ή γινεσαι ενα με τον μύθο. Πολλα μηνύματα και τροφή για σκέψη. Το τέλος θα μπορούσε να ήταν διαφορετικό αλλά με τον τρόπο που έκλεισε εννοεί οτι τελικά η φαρμα, δεν τελείωνει ποτέ.
[09/02/2022] Βεδές Δημήτριος.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Ένα απιστευτο αλληγορικό μυθιστόρημα, που προσφέρει μια εικόνα ξεκάθαρη, για το τι συμβαίνει όταν κάποιοι προσποιούμενοι τους σωτήρες (και πραγματικά το πιστεύουν για τον εαυτό τους πολλές φορές) που έρχονται να βάλουν στον ίσιο δρόμο μια στραβή μια κοινωνία, αλλα στην τελική απλά αλλάζει ο τύρραννος και η ιδεολογία του, που προφανώς θα επιβάλλει αυταρχικά (όπως έκανε και ο προηγούμενος). Να τονίσουμε ότι το συγκεκριμένο βιβλίο γράφτηκε από τον συγγραφέα μετά από τα δεινά που πέρασε αυτός και άλλοι (στον Εμφύλιο της Ισπανίας) από τους "συντρόφους τους" μόνο και μόνο επειδή (όπως υποστηρίζεται) ήταν Τροτσκιστές. Εν το μεταξύ αυτοί οι άνθρωποι πολεμούσαν έναν κοινό εχθρό (τον Φρανκο), πολύ κακό timing για εσωτερικές διαμάχες. Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε από τις μαρτυρίες του ιδίου στα βιβλία "Πεθαίνοντας στην Καταλωνία" και "Φορος Τιμής στην Καταλωνία".
[31/12/2021] afroditi86.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:1
Έξυπνος ο συγγραφέας. Την ώρα που οι Σοβιετικοί έπεφταν στο πεδίο της μάχης κατά του Χίτλερ, ο Όργουελ τα έβαζε με τον σταλινισμό. Ο Όργουελ, που ως συνεργάτης του Τμήματος Πληροφοριών του υπουργείου Εξωτερικών, προωθούσε λίστες με φιλοσοβιετικές προσωπικότητες. Κακό πράγμα ο σταλινισμός, αλλά ακόμα χειρότερο το βρετανικό αντίστοιχο του μακαρθισμού, με άλλοθι τον αριστερισμό.
Ευφυής σύλληψη και εκτέλεση, χωρίς λογοτεχνικές αξιώσεις, που εκπλήρωσε διαχρονικά το σκοπό της.
[26/08/2021] nansipan.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Ανατριχιαστικά διαχρονικό, επίκαιρο, ευφυές, διδακτικό, ένα πραγματικό αριστούργημα! Είναι μια κριτική στα ολοκληρωτικά καθεστώτα, αλλά κυρίως στη σταλινική διαφθορά. Διατυπώνει σκληρές αλήθειες με έναν αθώο τρόπο και προκαλεί οργή και έντονο προβληματισμό. Δεν πρέπει να λείπει από καμιά βιβλιοθήκη!!!
Υ.Γ. Μήπως τελικά όλοι ζούμε σε μια φάρμα;
[18/04/2021] stavrapt.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Μυθιστόρημα γραμμένο το 1944. Τα ζώα μιας φάρμας επαναστατούν εναντίων των ιδιοκτητών τους. Ενώ διώχνουν τους ανθρώπους η ζωή τους δεν φαίνεται να είναι όσο καλή ελπίζανε να είναι ...
Ο συγγραφέας σατυρίζει τα ολοκληρωτικά καθεστώτα που υπόσχονται μια καλύτερη ζωή αλλά καταλήγουν να είναι μια από τα ίδια!

ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΟΙ ΟΛΙΓΑΡΧΕΣ
ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΗΣ Δ. ΓΙΩΡΓΟΣ
€17.52 €5.26
(-70%)
Κερδίζετε €12.26
ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΧΩΡΙΣ ΠΑΤΡΙΔΑ
VONNEGUT KURT
€9.90 €4.95
(-50%)
Κερδίζετε €4.95

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS