Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΙΑ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ

ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΙΑ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ

+
-
WEIGALL ARTHUR
Κωδ. Πολιτείας: 2140-1381
Τιμή Έκδοσης
€11.66
Τιμή Πολιτείας
€8.16
(-30%)
Κερδίζετε €3.50


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

"Οι παλαιοί θεοί, οι οποίοι εκτοπίστηκαν από τον Ιησού, επέστρεψαν κρυφά και ήρθαν, θα λέγαμε, στα πράγματα για άλλη μια φορά. Οι ναοί τους που καταστράφηκαν και οι βωμοί τους που εγκαταλείφθηκαν, μεταφέρθηκαν στην εκκλησία και εκεί μπορεί να τους βρει κανείς σήμερα να λαμβάνουν, υπό άλλα ονόματα, τη λατρεία που τους αρνήθηκαν με τα δικά τους παμπάλαια ονόματα. (. . .) Οι παλαιοί θεοί μεταφέρθηκαν στην εκκλησία και, καθώς η παρουσία τους αρχίζει επιτέλους να ανιχνεύεται, θα φτάσει σύντομα η μέρα που είτε αυτοί είτε το εκκλησίασμα θα πρέπει να αποχωρήσουν". (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΟΥ)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςTHE PAGANISM IN OUR CHRISTIANITY
ISBN139789603828907
ΕκδότηςΚΑΚΤΟΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάρτιος 2010
Αριθμός σελίδων288
Διαστάσεις21x12
ΜετάφρασηΠΡΟΕΣΤΙΔΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΒΑΙΓΚΑΛ ΑΡΘΟΥΡ
Κωδικός Πολιτείας2140-1381
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

AVELARDOS, Vagfot

Κριτικές για το προϊόν

[05/08/2020] apoapost.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Αξιόλογο βιβλίο. Με παράθεση πηγών από εδάφια της Αγίας Γραφής, χρονογράφων των πρώτων αιώνων μ.Χ καθώς και άλλων προγενέστερων μελετών που σχετίζονται με το θέμα, δίνονται επιστημονικές αποδείξεις στο αναμφισβήτητο γεγονός ότι ο Χριστιανισμός δεν είναι θρησκεία από παρθενογένεση αλλά και της ουσιαστικής διαφοράς που υπάρχει ανάμεσα στη διδασκαλία του Ιησού με την εκκλησία και τη θρησκευτική ιεραρχία που κυριάρχησε αμέσως μετά και μέχρι σήμερα. Όσο και αν ξενίζει κάποιους, σχεδόν όλα τα χαρακτηριστικά του Χριστιανισμού, από το τελετουργικό, μέχρι τα μυστήρια και την καθιέρωση των εορτών του (Χριστούγεννα, Πάσχα, Θεοφάνια) προέρχονται από τις παγανιστικές πολυθεϊστικές θρησκείες που προηγήθηκαν, ακόμα και από πανάρχαια έθιμα ανθρωποθυσιών. Έτσι εξηγείται και η διαφοροποίηση που υπάρχει ανάμεσα στις λατρευτικές συνήθειες διαφορετικών χωρών και γεωγραφικών περιοχών στις οποίες κυριάρχησε ο Χριστιανισμός, καθώς η νέα χριστιανική θρησκεία ενσωμάτωνε τα διαφορετικά παγανιστικά στοιχεία σε κάθε περιοχή.

Ευανάγνωστη και καλογραμμένη μελέτη που δεν κουράζει τον αναγνώστη και τον κατατοπίζει επαρκώς στα σύνθετα αυτά ζητήματα που μοιάζουν ακατανόητα πίσω από το ομιχλώδες πέπλο που σκόπιμα έχουν ρίξει από πάνω οι μηχανισμοί του κράτους και της εκκλησίας για να ξεγελάσουν τους λαούς και να τους χειραγωγούν προς όφελος τους.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ
NILSSON MARTIN-PERSSON
€21.20 €9.54
(-55%)
Κερδίζετε €11.66
ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΥΧΤΕΣ (ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)
ΑΝΩΝΥΜΟΣ
€18.02 €9.01
(-50%)
Κερδίζετε €9.01

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS