Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΙΝΤΟΡΟΥ

ΙΝΤΟΡΟΥ

+
-
GIBSON WILLIAM
Κωδ. Πολιτείας: 2140-0381
Τιμή Έκδοσης
€14.84
Τιμή Πολιτείας
€10.39
(-30%)
Κερδίζετε €4.45


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Τόκιο, 21 αιώνας, μετά τον σεισμό της χιλιετίας. Βροχή από νέον. Φως παντού χώνεται κάτω από κάθε πόρτα, όσο καλά κι αν προσπαθείς να την κλείσεις. Όπου το νέα κτίρια, τα μεγαλύτερα του κόσμου, υψώνονται από μόνα τους η αργή, κυματιστή τους κίνηση μοιάζει με συσπάσεις πλάσματος της θάλασσας.
Ο Κόλιν Λέινι βρίσκεται εδώ ψάχνοντας για δουλειά. Δεν ικανοποιείται, φροντίζει να δηλώσει εξ αρχής, με τη θέαση. Είναι ιδιοφυής ψαράς σχηματισμών πληροφορίας, της "υπογραφής" που διαμορφώνει κάθε συγκεκριμένο άτομο απλώς και μόνο με το να ζει. Μα ο Λέινι ξέρει πώς να ξεχωρίζει τα ενδιαφέροντα (όρα επικίνδυνα) στοιχεία, κι έτσι γίνεται ιδιαίτερα χρήσιμος σε κάποιους.
Η Τσία Μακ Κένζι βρίσκεται εδώ σε αποστολή διάσωσης. Είναι 14 ετών. Είδωλό της ο τραγουδιστής Ρεζ του συγκροτήματος Λο-Ρεζ. Όταν το παράρτημα της λέσχης Λο-Ρεζ του Σιάτλ αποφάσισε πως ο Ρεζ βρίσκεται ίσως σε δύσκολη θέση στο Τόκιο, έστειλε την Τσία να το διαπιστώσει.
Η Ρέι Τοέι είναι η όμορφη, εικονική σταρ των μίντια που λατρεύει ολόκληρη η Ιαπωνία. Το Ιντόρου. Ο Ρεζ έχει δηλώσει πως θα την παντρευτεί. Κι αυτή είναι η φήμη που έφερε την Τσία στο Τόκιο. Τα θέματα, όμως, που απασχολούν τον Ρεζ, δεν απασχολούν τους κοινούς ανθρώπους.
Μήπως εδώ συμβαίνει κάτι αλλιώτικο, που αλλάζει στην ίδια την ουσία της πραγματικότητας; Ή μήπως κάτι αναπάντεχα καινούριο πρόκειται να συμβεί; Είναι δυνατόν το Ιντόρου να είναι τόσο πραγματικό όσο θέλει ή όσο χρειάζεται να είναι; -ή, έστω, όσο θα επιθυμούσε ο Ρεζ; Όταν ο Κόλιν Λέινι κοιτάζει μέσα στα μαύρα της μάτια, προσπαθώντας να μην τη βλέπει παρά σαν ένα απλό ολόγραμμα, βλέπει πράγματα που ποτέ δεν είχε ξαναδεί. Βλέπει πώς θα μπορούσε να κλέψει την καρδιά ενός άντρα.
Οτιδήποτε όμως κι αν ισχύει, το Ιντόρου και τα ισχυρά συμφέροντα που διακυβεύονται γύρω του φτάνουν για να θέσουν τη ζωή όλων σε κίνδυνο. (Από την έκδοση)

Ο Ουίλιαμ Γκίμπσον ήταν ήδη προφήτης στη δεκαετία του '70 όταν, στα πρώτα του έργα, περιέγραψε όχι μόνο τον (ανύπαρκτο ακόμη) κυβερνοχώρο αλλά και τους κινδύνους απ' αυτόν. Το νέο του βιβλίο, "Idoru", σκοπεύει και αυτό προς το μέλλον. Σ' ένα Τόκιο μετασεισμικό, τον 21ο αιώνα, τα πάντα είναι διαλυμένα και απειλητικά. Αλλά οι τεχνικοί καταφέρνουν να αποκαταστήσουν κάπως τα πληροφορικά δίκτυα. Η εικονική πραγματικότητα γίνεται καταφύγιο των απελπισμένων και των κυνηγημένων. Μόνο που οι γραμμές, οι εντολές, το Δίκτυο, όλα πια, είναι λίγο πολύ ελεγχόμενα. Ένα νέο "1984"... (Κ. Γαλανόπουλος "Τα Νέα", 6-11-96)

Περιεχόμενα

Κύβος θανάτου Κ
Λο Ρεζ Σκάιλαϊν
Σχεδόν πολίτης
Αποσυμπιεσμένη Βενετία
Κομβικά σημεία
ΔΕΣΑ
Η υγρή, ζεστή ζωή της Άλισον Σάιρς
Ναρίτα
Εκτός ελέγχου
Ουίσκι Κλόουν
Κατάρρευση νέων κτιρίων
Μιτσούκο
Αναγνώριση χαρακτήρα
Παράρτημα Τόκιο
Ακιχαμπάρα
Ζόνα
Τα τείχη της δόξας
Ο οτάκου
Αρλί
Μάνκι Μπόξιν
Το κοράκι
Γκόμι Μπόι
Εδώ στο Δυτικό Κόσμο
Ξενοδοχείο Ντι
Ιντόρου
Χακ Ναμ
Σωματική αίσθηση
Ζήτημα πίστωσης
Η κακή της όψη
Ο Ετρούσκος
Πώς δουλεύουν τα πράγματα
Ο απρόσκλητος
Τοπολογία
Καζίνο
Το δοκιμαστήριο της μελλοντικότητας
Μαριαλίς
Εμπειρία εργασίας
Σταρ
Δια μέσου
Η συναλλαγή
Κεριά και δάκρυα
Αναχώρηση
Το πρόγευμα εκείνου που ακρωτηριάζει
Η Πουρίσιμα
Τυχερός
Μύθοι από την ανασυγκρότηση
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςIDORU
ISBN139789603829041
ΕκδότηςΚΑΚΤΟΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 1997
Αριθμός σελίδων320
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΑ ΣΤΕΛΛΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΓΚΙΜΠΣΟΝ ΓΟΥΙΛΙΑΜ
Κωδικός Πολιτείας2140-0381
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Β

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

Alka, lab.alex

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

nikolaras, ANAF, solitarystrider, n.marianos, milabros1981, nikosdallas, catherine.liapi

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS