Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
LA MAMMA ( ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΘΕΑΤΡΟ 168 / ΣΕΙΡΑ )

LA MAMMA

+
-
ROUSSIN ANDRE
Κωδ. Πολιτείας: 1250-0754
Τιμή Έκδοσης
€8.48
Τιμή Πολιτείας
€6.36
(-25%)
Κερδίζετε €2.12


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Το έργο αυτό υπάρχει κίνδυνος να φέρει κάποια επανάσταση: δεν ζητάει ν' αποδείξει τίποτα. Καταπιάνεται με μια επικίνδυνη όσο και δραματική ιστορία, που όμως θέλει να την αφηγηθεί ευτράπελα και να καταλήξει εκεί που πρέπει να καταλήγουν οι κωμωδίες, στην ευτυχία των ηρώων, που για μια στιγμή κινδύνεψε.
Σε μια εποχή που το θέατρο κατακτήθηκε από τα αμερικανοσεξουαλικά, και φαίνεται να ικανοποιείται με την αξιοθρήνητη επίδειξη ορισμένων νοσηρών περιπτώσεων, θεώρησα υγιή τη πρόθεσή μου να καταπιαστώ μ' ένα απ' αυτά τα θέματα σε μια κωμωδία με έντονο τοπικό ιταλικό χρώμα. Πράγματι το μυθιστόρημα του Vitaliano Brancati "Ο ωραίος Αντόνιο" με τράβηξε. Αν είπα πως έκανα μιαν ελεύθερη προσαρμογή, είναι γιατί μεταχειρίστηκα μόνο την περίληψη ενός μέρους του μυθιστορήματος κι ορισμένα κύρια πρόσωπα, χωρίς να διστάσω να μετατρέψω σε γυναίκα έναν πατριαρχικό πατέρα, που μόνον ένας Ραιμύ θα μπορούσε να υποκριθεί. Ο Ραιμύ δυστυχώς πέθανε, η κ. Popesco όμως, ευτυχώς, ζει και βασιλεύει. Να πώς μπόρεσα να κάνω τον πατέρα-μητέρα. Εκείνο που έπρεπε πια να φαντασθώ, εγκαταλείποντας το μυθιστόρημα, ήτανε να δώσω στέρεη μορφή στο καινούργιο πρόσωπο της Μάμμα. Γι' αυτούς, που μπορεί να ξαφνιαστούν από την κάποια ωμότητα της κουβέντας, έχω να πω ότι το έργο παίζεται στη Σικελία, που λένε τούτη την παροιμία: "Όταν συζητάνε δυο άντρες, μιλάνε για γυναίκες". Σ' αυτό τον τόπο, η ανδρική ρωμαλαιότητα θεωρείται εθνικό προσόν. Τα χαριτωμένα κατορθώματα του Μαρσεγιέζου Μάριου είναι παιδιάστικα καμώματα μπροστά στα ανδραγαθήματα οποιουδήποτε Σικελού. Αλοίμονο σ' εκείνον που θα του κολλήσουν τη ρετσινιά της ανικανότητας, γίνεται ρεζίλι, είναι για φτύσιμο. Ο ουρανός της Κατάνης είναι σχεδόν αφρικανικός. Η λαϊκή κουβέντα, πρέπει να 'χει τη ζεστασιά του ηλιόλουστου Μεσογειακού περιβάλλοντος. Στο βιβλίο του Vitaliano Brancati, τα πρόσωπα δεν μασάνε τα λόγια τους. Υποθέτω πως το κοινό θα δεχτεί το ύφος που θέλησα να δώσω σ' αυτή την κωμωδία για να μην προδώσω το τοπικό Σικελικό χρώμα και για να μείνω πιστός σε μιαν ιστορία που θέλησα να την τελειώσω, όπως ασφαλώς θα την τελείωνε κι ο Βοκκάκιος. (Από τον πρόλογο του συγγραφέα)
Λεπτομέρειες
ISBN139789603854302
ΕκδότηςΔΩΔΩΝΗ
ΣειράΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΘΕΑΤΡΟ 168
Χρονολογία ΈκδοσηςΝοέμβριος 2006
Αριθμός σελίδων128
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΠΛΩΡΙΤΗΣ ΜΑΡΙΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΡΟΥΣΕΝ ΑΝΤΡΕ
Κωδικός Πολιτείας1250-0754
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Υπόγειο

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
LANDAUER GUSTAV
€10.58 €5.29
(-50%)
Κερδίζετε €5.29
ΔΟΞΑ ΤΟΝ ΑΛΛΑΧ ΕΙΜΑΙ ΑΘΕΟΣ (KAFIR)
SHERWAN AMED
€14.84 €7.42
(-50%)
Κερδίζετε €7.42

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS