Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΕ ΤΙΜΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΕ ΤΙΜΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ

PALAST GREG
Κωδ. Πολιτείας: 4061-0215




Παρουσίαση

Η παγκοσμιοποίηση αφορά το ελεύθερο εμπόριο και την παροχή βοήθειας στους φτωχούς. Οι μεγάλες επιχειρήσεις είναι μια ευεργετική δύναμη. Ο υποψήφιος με τις περισσότερες ψήφους κερδίζει τις εκλογές. Σωστά; Τελείως λάθος. Και ο Γκρεγκ Πάλαστ, ένας από τους μεγαλύτερους ρεπόρτερ στον κόσμο, έχει βρει τα έγγραφα που το αποδεικνύουν, αφιερώνοντας τα τελευταία πέντε χρόνια στην ανακάλυψη των όσων πραγματικά συμβαίνουν στην πολιτική και τα μεγάλα επιχειρηματικά κέντρα Βρετανίας και Αμερικής. Το βιβλίο αυτό αποκαλύπτει πώς ο Τζορτζ Μπους έκλεψε την Προεδρία, πώς οι Νέοι Εργατικοί εκπορνεύτηκαν στο επιχειρηματικό κεφάλαιο, και πώς μια συμμαχία διαμεσολαβητών, κακοποιών και ηλιθίων ακαδημαϊκών έχουν κάνει τον κόσμο ασφαλή για το διεθνές κεφάλαιο και τελείως ανασφαλή για τους ανθρώπους, συνθέτοντας σε ένα συγκλονιστικό ανάγνωσμα όλα όσα ξέρετε ή νομίζετε ότι ξέρετε. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

ΠΟΙΟΣ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ; (εισαγωγή)
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1
ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΣΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΟΧΩΡΟ: Η αδημοσίευτη ιστορία για το πώς έστησαν τις εκλογές στη Φλόριντα. Στις αμέσως επόμενες μέρες μετά την προεδρική εκλογή ακούστηκαν τόσα πολλά από Αφροαμερικανούς που διαγράφηκαν από εκλογικούς καταλόγους, που μπορεί να σκεφτήκατε ότι είχαν πέσει θύματα κάποιου ρατσιστικού ηλεκτρονικού προγράμματος. Έτσι είχε γίνει.
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΕ ΤΙΜΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ: Οι Μπους και οι δισεκατομμυριούχοι που τους αγαπούν. Σε ποιους ανήκει η Αμερική; Πόσο στοίχισε; Με μετρητά, επιταγή ή πιστωτική κάρτα έγινε η συναλλαγή;
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3
ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΩΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ: Κατάργηση κανονισμών και ενεργειακοί πειρατές. Ο Τζέικ Χόρτον δανείστηκε το αεροπλάνο της εταιρείας πηγαίνοντας να ελέγξει το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας του για διάφορα λογιστικά παιχνίδια και παράνομες πολιτικές χρηματοδοτήσεις. Λίγα λεπτά μετά την απογείωση, το αεροπλάνο εξερράγη.
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4
ΠΟΥΛΗΣΤΕ ΤΟ ΛΕΞΟΥΣ, ΚΑΨΤΕ ΤΗΝ ΕΛΙΑ: Η παγκοσμιοποίηση και οι δυσαρέσκειες που προκαλεί. Μια σειρά απόρρητων εγγράφων μέσα από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την Παγκόσμια Τράπεζα και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου εξηγούν τις εσωτερικές διεργασίες του σιδερένιου τριγώνου της παγκοσμιοποίησης.
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5
ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ. Δεκαπέντε χιλιάδες μέτοχοι πιστεύουν ότι ακούνε τον Σαμ Γουάλτον να μιλάει μήνες μετά τον θάνατό του - και άλλες παράξενες ιστορίες από τον Πλανήτη Δολάριο.
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 6
Ο ΠΑΤ ΡΟΜΠΕΡΤΣΟΝ, Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΠΙΝΟΣΕΤ, Η ΠΕΠΣΙ ΚΟΛΑ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ: Ειδικά αποκαλυπτικά ρεπορτάζ. Βραβευμένα ρεπορτάζ έρευνας.
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 7
LOBBYGATE: Χρήμα για προσέγγιση, ο Μπλερ και η πώληση της Βρετανίας. Το φαλακρό κρανίο μου κατέλαβε όλη την πρώτη σελίδα της MIRROR υπό τον τίτλο, "Ο ΨΕΥΤΗΣ!" Ενόχλησα κάποιον; Όταν ο Τόνι Μπλερ ήρθε στην εξουσία, αποκάλυψα την αραβική επιρροή στην Ντάουνιγκ Στριτ 10.
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 8
ΜΙΚΡΕΣ ΠΟΛΕΙΣ, ΜΙΚΡΑ ΜΥΑΛΑ: Η μητέρα μου ήταν υπνωτίστρια στα McDonald's. Ζω σε μια από τις όμορφες, μικρές, επαρχιακές κωμοπόλεις της Αμερικής που διατηρούν ακόμα τις παλιές καλές αρετές των μικρών αμερικανικών πόλεων. Γιατί, λοιπόν, η τοπική εφημερίδα μας δημοσίευσε δύο άρθρα που ζητάνε να φύγω;
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 9
ΦΙΛΩΝΤΑΣ ΤΟ ΜΑΣΤΙΓΙΟ: Αναμνήσεις ενός Αμερικανού από την Αυλή του βασιλιά Τόνι. Ο Ναπολέων είπε ότι η Αγγλία είναι ένας έθνος καταστηματαρχών, αλλά ο Μικρός Δεκανέας δεν επιχείρησε ποτέ ν' αγοράσει διαιτητικά προϊόντα (οργανικό γάλα κτλ.) από το Tesco's στο Islington. Θα είναι πάντα Αγγλία, αλλά πόσο καλή ιδέα είναι αυτό;
ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςTHE BEST DEMOCRACY MONEY CAN BUY
ISBN139789603981213
ΕκδότηςΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ
ΣειράΕΡΕΥΝΑ, ΣΚΕΨΗ, ΓΝΩΣΗ
Χρονολογία ΈκδοσηςΝοέμβριος 2003
Αριθμός σελίδων384
Διαστάσεις24x17
ΜετάφρασηΜΠΑΡΤΖΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΕΡΡΙΚΟΣ
ΕπιμέλειαΚΟΨΙΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΠΑΛΑΣΤ ΓΚΡΕΓΚ
Κωδικός Πολιτείας4061-0215
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

eleutheriakos7

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

ΦΜ70

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

DELACROIX
BRUNO SILVIA
€10.00 €5.00
(-50%)
Κερδίζετε €5.00
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΚΛΑΣΙΚΗ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑ
JAGER GERHARD
€19.08 €8.59
(-55%)
Κερδίζετε €10.49

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS