Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Ο ΠΟΙΗΤΗΣ ΤΟΥ ΚΑΡΡΟΥ,  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Ν. ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ// « Η ΑΛΛΗ ΟΨ

Ο ΠΟΙΗΤΗΣ ΤΟΥ ΚΑΡΡΟΥ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Ν. ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ

« Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ» ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

+
-
ΣΚΙΑΔΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 4061-0430
Τιμή Έκδοσης
€55.00
Τιμή Πολιτείας
€19.25
(-65%)
Κερδίζετε €35.75


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

"Εφέτος είναι μακριά / η προσφιλής Αποκρηά / και λέγουν πως θ' αργήσει / αλλ' ευτυχώςμετ' ου πολύ / θ'αρχίσει πάλι η Βουλή / τον κόσμο να γλεντήσει. / Κι αν μασκαρεύονται πολλοί / κι αφέντες και κυράδες / εγώ, θαρρώ, μεσ'στη Βουλή / πως είναι... οι μασκαράδες!"

... Πρόκειται για τον Παναγιώτη Θεοδοσίου (προπάππο του Λευτέρη Σκιαδά), που ξεκίνησε σαν ηθοποιός τη δεκαετία του 1880 και έγινε κυρίως γνωστός για τη δημιουργία του αθηναϊκού καρναβαλιού, όπου πρωτοστατούσε, στο κέντρο του κέντρου της πρωτεύουσας. "Ποιητής του κάρρου" ονομάστηκε γιατί από ένα κάρρο πραγματικό περιόδευε στους δρόμους της Αθήνας σκορπώντας με τους στίχους του, τους σατυρικούς όσο και καυστικούς, το γέλιο στη φτωχολογιά. [...] Εκείνο που προκύπτει από την ανάγνωση του βιβλίου, με τη μοναδική εικονογράφηση από αυθεντικά ντοκουμέντα, είναι ότι ενώ έως τώρα ξέραμε την αθηναϊκή ζωή της εποχής από την πλευρά μόνο των επωνύμων, ο Σκιαδάς σηκώνει την αυλαία, μέσω του ταλαντούχου προπάππου του, στην αθέατη πλευρά του φεγγαριού. Λεπτολόγος ιστοριοδίφης και σχολαστικός στην εγκυρότητα των πηγών του, ο Σκιαδάς τεκμηριώνει με την ακρίβεια του εντομολόγου καθετί που αφορά τα ήθη και τα έθιμα της έσχατης φτώχειας των ανωνύμων.
Αλλά ποιος ήταν ο Π.Θ.; Από την εφημερίδα "Έθνος" της 27ης Ιουλίου 1917 (την ημέρα της κηδείας του), μαθαίνουμε ότι: "... Ο Θεοδοσίου υπήρξε τύπος λαϊκού ποιητού και φιλοσόφου, ο οποίος ειρωνεύετο τα πάντα, μετήρχετο πολλά επαγγέλματα, εύρισκε την ευδαιμονία εις τας άφθονους σπονδάς του Βάκχου και εσκορπούσε εις τας κάτω τάξεις την ευθυμίαν κάθε Αποκρηάν, όποτε με το κάρρο του και τον απαραίτητο Αράπη του διήρχετο τους αθηναϊκούς δρόμους, σατυρίζων από το ύψος του τας κοινωνικός πληγάς. Αλλά δεν περιωρίζετο μόνον εις την χονδρήν αυτή σάτυραν. Εξέδιδε και τον "Μικρόν Ρωμηόν", του οποίου οι πωληταί, άλλοι αυτοί λαϊκοί τύποι, εχαλούσαν τον κόσμο όταν κάθε εβδομάδα τον επωλούσαν εις ιδιόρρυθμον αναγνωστικόν κοινόν..." (Από κείμενο του Βασίλη Βασιλικού στην Οικονομική Επιθεώρηση, 1-1-2012)

Περιεχόμενα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1
Ο ΜΟΛΙΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟΥ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2
Ο ΠΟΙΗΤΗΣ ΤΟΥ ΚΑΡΡΟΥ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3
"Ο ΜΙΚΡΟΣ ΡΩΜΗΟΣ"
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4
ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5
"ΤΟ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΝ ΤΩΝ ΑΠΟΚΡΕΩ ΣΤΟΙΧΕΙΟΝ"
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 6
ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ - ΕΠΙΓΡΑΦΟΠΟΙΟΣ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 7
ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ
ΕΠΙΛΟΓΟΣ
Λεπτομέρειες
ISBN139789603983750
ΕκδότηςΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάιος 2011
Αριθμός σελίδων394
Διαστάσεις33x24
ΕπιμέλειαΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΡΗ
Κωδικός Πολιτείας4061-0430
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΟΤΑΝ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ
IBSEN HENRIK
€9.00 €4.50
(-50%)
Κερδίζετε €4.50
ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΕΓΚΩΜΙΟΝ
ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΟΣ
€8.66 €3.46
(-60%)
Κερδίζετε €5.20

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS