Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΜΑΘΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΣΟ ΠΑΡΚΙΝΣΟΝ

ΜΑΘΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΣΟ ΠΑΡΚΙΝΣΟΝ

+
-
SCHAPIRA TONY
Κωδ. Πολιτείας: 3316-0359
Τιμή Έκδοσης
€6.00
Τιμή Πολιτείας
€4.50
(-25%)
Κερδίζετε €1.50


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Στόχος του βιβλίου αυτού είναι να σας βοηθήσει να κατανοήσετε τη νόσο Πάρκινσον, παρουσιάζοντας τις υπάρχουσες πληροφορίες με απλό και ευκολονόητο τρόπο. Αν εσείς ο ίδιος ή κάποιος στενός σας φίλος ή συγγενής πάσχει από τη νόσο αυτή, θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε τη θεραπεία και την καθημερινή διαβίωση με θετικό τρόπο. Ένα άλλο ενδεχόμενο είναι να διαβάζετε το βιβλίο αυτό λόγω γενικού ενδιαφέροντος ή για να γνωρίσετε τα νεότερα δεδομένα για τη νόσο Πάρκινσον.
Η νόσος Πάρκινσον είναι μία από τις συνηθέστερες διαταραχές του νευρικού συστήματος. Διαταράσσει την κίνηση των μυών και πολλά από τα συμπτώματά της προκαλούνται από την απώλεια νευρικών κυττάρων σε ένα πολύ μικρό τμήμα του εγκεφάλου. Τα βασικά χαρακτηριστικά της νόσου είναι ο τρόμος, η δυσκαμψία των μυών και η επιβράδυνση των κινήσεων. Αυτά τα συμπτώματα δίνουν στον ασθενή μια χαρακτηριστική εμφάνιση και τρόπο βάδισης.
Για να έχετε μια σαφή εικόνα της νόσου θα χρειαστεί να κατανοήσετε τη δομή και τις λειτουργίες του εγκεφάλου, δεδομένα που εξηγούνται στο πρώτο κεφάλαιο. Τα επόμενα τρία κεφάλαια παρουσιάζουν τα χαρακτηριστικά της νόσου, το πώς αναγνωρίζεται, αλλά και όλα όσα γνωρίζουμε για τα αίτιά της. Η νόσος αυτή περιγράφηκε για πρώτη φορά το 1917 από τον δόκτορα Τζέιμς Πάρκινσον, έναν γενικό γιατρό στο Λονδίνο. Είναι πιθανό η νόσος να υπάρχει για εκατοντάδες χρόνια, αλλά στην εποχή μας φαίνεται να είναι πιο συχνή. Αυτό είναι αναμενόμενο, καθώς η νόσος Πάρκινσον εμφανίζεται κυρίως σε άτομα ηλικίας άνω των εξήντα ή εβδομήντα ετών, και στην εποχή μας ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι φτάνουν και ξεπερνούν αυτές τις ηλικίες. Επίσης, οι γιατροί στην εποχή μας γνωρίζουν τη νόσο Πάρκινσον και είναι σε θέση να τη διαγιγνώσκουν συχνότερα. Κάποιοι ειδικοί έχουν προτείνει και άλλους πιθανούς παράγοντες που μπορεί να συμβάλλουν σε αυτήν την αύξηση της νόσου Πάρκινσον, όπως η ρύπανση του περιβάλλοντος.
Έρευνες έχουν αναγνωρίσει κάποια από τα βιοχημικά αίτια της νόσου, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο αυτά επηρεάζουν τη λειτουργία του εγκεφάλου, προκαλώντας τα τυπικά συμπτώματα της νόσου. Ακόμη σημαντικότερο είναι το γεγονός ότι η έρευνα έχει ανοίξει δρόμους για τη θεραπεία αυτών των συμπτωμάτων. [...] (Από την εισαγωγή της έκδοσης)

Περιεχόμενα

Εισαγωγή
Πώς λειτουργεί ο εγκέφαλος
Τα χαρακτηριστικά της νόσου Πάρκινσον
Τα αίτια της νόσου Πάρκινσον
Η διάγνωση της νόσου Πάρκινσον
Φάρμακα που χρησιμοποιούνται στη θεραπεία της νόσου Πάρκινσον
Χειρουργικές επεμβάσεις στη νόσο Πάρκινσον
Συνήθεις ερωτήσεις για τη νόσο Πάρκινσον
Ζώντας με τη νόσο Πάρκισνον
Μελλοντικές προοπτικές
Γλωσσάριο
Χρήσιμες διευθύνσεις
Ευρετήριο
Οι σελίδες σας
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςUNDERSTANDING PARKINSON'S DISEASE
ISBN139789603995197
ΕκδότηςΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Π. Χ. ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ
ΣειράΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΣ ΙΑΤΡΟΣ 32
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2009
Αριθμός σελίδων134
Διαστάσεις19x11
ΜετάφρασηΖΗΚΟΣ Ι. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΜΠΟΥΛΑΣ Μ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΕπιμέλειαΣΠΕΓΓΟΣ Μ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΣΑΠΙΡΑ ΤΟΝΙ
Κωδικός Πολιτείας3316-0359
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Πατάρι

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΣΕΙΡΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΚΑΡΙΜΠΑΣ (3 ΤΟΜΟΙ)
ΣΚΑΡΙΜΠΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
€41.34 €16.54
(-60%)
Κερδίζετε €24.80
ΚΗΠΟΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ
ΜΠΡΟΥΚΣ ΤΖΟΝ
€40.71 €18.32
(-55%)
Κερδίζετε €22.39

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS